Cykling

Flandern Rundt 2020

 • Flandern Rundt 2020
 • Kvinderne kører 135 km på TV 2 PLAY

Status lige nu:

 • Chantal Van den Broek-Blaak: '50
 • Feltet
Nedtakt

Tak for nu!

Tak fordi I læste med her på vores liveblog.

Stort tillykke til vinderne af Flandern Rundt - Mathieu Van Der Poel for mændende og Chantal Van den Broek-Blaak for kvinderne.

1 km

Kamp om podieplaceringerne

Efter en hæsblæsende afsluttende spurt, kommer Cecilie Uttrup ikke med på podiet. I spurten bliver danskeren lukket inde, og hun kan derfor ikke komme frem, selvom hun forsøger til allersidst. Hun kommer ind som den sidste i forfølgergruppen.

Top 3:

 1. Chantal Van den Broek-Blaak
 2. Amy Pieters 
 3. Lotte Kopecky 
1 km

Sejr til hollænder

Chantal Van den Broek-Blaak vinder kvindernes Flandern Rundt. Hun stak på den sidste stigning, og det lykkedes ikke forfølgergruppen at hente hende.

Spørgsmål

Lisbeth:

Hvilken chance har Cecilie i forhold til de øvrige i gruppen hvis de får indhentet Van den Broek-Blaak?

Svar:

Hej Lisbeth,

Det ligner en sejr til Van den Broek-Blaak med en kilometer til mål og et forspring på over ét minut. Men Uttrup har stadig en podieplacering at slås for. Det bliver spændende!

3 km

Sejr undervejs

Det ligner en sejr til Chantal Van den Broek-Blaak, der kører virkelig stærkt lige nu. Hun øger gradvist sin føring til forfølgerne og har under tre kilometer til mål.

5,2 km

Nærmeste forfølgere

De nærmeste forfølgere til Van den Broek-Blaak, der er foran med små 40 sekunder, er Van der Breggen, Pieters, Kopecky, van Vleuten, Brown, Uttrup, Longo Borghini, Brennauer, Vollering, Cavalli og Stephens. 

7,5 km

Officielle tider

Chantal Van den Broek-Blaak har slået et hul på 21 sekunder nu, efter vi måtte vente lidt tid med at få den præcise føring. 

I forfølgergruppen er der angreb på skift. Men ingen for slået et hul af betydning.

15 km

Lille hul er slået

Chantal Van den Broek-Blaak har lagt sig alene i front, inden rytterne rammer løbets sidste stigning, Paterberg. Hun er den første, der kommer ind på stigningen, men hun er tæt forfulgt af en større gruppe, hvori Cecilie Uttrup stadig sidder.

18 km

Næstsidste stigning

Rytterne er netop kørt ind på den næstsidste stigning i løbet i form af brostensbelagte Oude Kwaremont. Verdensmesteren, Van Der Breggen, sætter fortsat tempoet i den forreste del.

Oude Kwaremont er 2200 meter lang, stiger gennemsnitligt med 4 procent og 11.6 procent på det højeste.

19 km

Gruppen er samlet - Uttrup kører godt

Van Der Breggen og Van Vleuten sænker tempoet, og lader feltet hale ind på dem. Cecilie Uttrup er stadig med i den forreste gruppe. Danskeren har kørt et meget stabilt cykelløb indtil videre, og det bliver spændende at se hende i aktion forud for finalekilometerne i løbet.

28 km

Flere små grupper

Anna Van Der Breggen sætter kniven ind i resten af feltet og øger tempoet. Det efterlader det samlede felt ret decimeret. Udbruddet er hentet igen. 

Van Vleuten, en af forhåndsfavoritterne, forsøger at stikke afsted og har fået slået et lille hul. Cecilie Uttrup har sat sig frem i den tredje forfølgergruppe. Hun ved godt, at Van Vleuten ikke må få et for stort forspring.

32'

To ryttere har slået et hul

Riejanne Markus fra og Alena Amialiusik øger deres forspring langsomt, men sikkert. De ligger og presser hinanden til at køre i et højere tempo, og det betaler sig. De nærmer sig nu et minuts forspring.

36 km

Flere vil gerne stikke afsted

En tomandsgruppe har fået slået et lille hul ned til resten af det lidt decimerede felt. De to ryttere, Markus og Amialiusik, forsøger at stikke afsted, men det er uvist, om de får lov til at køre alene ret længe med det tempo, som Trek lige nu fører feltet med. De har cirka et 30 sekunders forspring nu.

40 km

Feltet er samlet

Feltet er samlet igen, da rytterne kører ind på den korte, men stejle Taaienberg-stigning, der tilmed er brostensbelagt.

Feltet har kørt i et meget højt tempo, og Cecilie Uttrup sidder med i den forreste del af feltet, ligesom Julie Leth gør det.

43 km

Favorit styrer tempoet

Anna Van Der Breggen, en anden forhåndsfavorit, styrer tempoet i feltet, som nu har fået visuel kontakt til den udbrudsgruppe, der består af fem ryttere.

45 km

Tre danskere med

Amalie Dideriksen, Julie Leth og Cecilie Uttrup er de danskere, der stiller til start i løbet. Sidste år blev Cecilie Uttrup nummer tre i endagsløbet, og det er den bedste danske placering hos kvinderne nogensinde.

Julie Leth har haft en god optakt til løbet og har kørt alle de belgiske klassikere op til Flandern Rundt. Danskeren har nemlig både været til start i Fleche Wallonne, Liege-Bastogne-Liege samt Gent Wevelgem.

47 km

Velkommen til livedækningen af kvindernes Flandern Rundt

På grund af herrernes Flandern Rundt er vi kommet sent ind i dækningen af kvindernes version af samme. 

Status er, at feltet er samlet, selvom det er strukket lidt ud.

Danske Cecilie Uttrup er en favoritterne til at vinde løbet.

Nedtakt

Samlet resultat

Lige så snart vi har den samlede resultatliste, skal vi nok liste den her, så vi kan få et overblik over danskernes placeringer i løbet.

Top 10 lyder dog:

 1. Van Der Poel: 05.43.22
 2. Van Aert: 00:00:00
 3. Kristoff: 00:00:08
 4. Turgis: 00:00:08
 5. Lampaert: 00:00:08
 6. Claeys: 00:00:08
 7. Naesen: 00:00:08
 8. Van Baarle: 00:00:08
 9. Degenkolb: 00:00:08
 10. Bennot: 00:00:08
Nedtakt

Van Der Poel turde ikke tro på det

En meget bevæget Mathieu Van Der Poel fortæller, at han ikke troede på sejren.

- Det er helt fantastisk. Jeg troede ikke rigtig på det, men det er vist sandt nok, fortæller han.

Nedtakt

Skuffende for Mads Pedersen

Rolf Sørensen om Mads Pedersen:

- Det har været en lang sæson for ham, og det er naturligvis skuffende for ham. Det er en lille dukkert, men han må ikke lade sig gå på af det her, lyder det.

Efterfølgende beretter TV 2 SPORTs reporter i Belgien, at han kørte ekstremt skuffet forbi pressezonen.

- Da han kom i mål, var han tydeligt skuffet, og han stoppede desværre ikke for at tale med os, fortæller reporter Jonas Krügermejer Nygaard.