Vuelta a España

Minut for minut: 1. etape af Vuelta a España

Primoz Roglic vandt 1. etape af Vuelta a España og hopper dermed i løbets førertrøje. 

 

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Det blev punktum for en begivenhedsrig 1. etape i Spanien. Vi følger resten af løbet her i livebloggen, så kom endelige tilbage i morgen - også hvis du sidder med et spørgsmål til kommentatorboksen. 

Mere Vuelta senere

Hver dag under Vueltaen sender vi et studie, vi kalder Vuelta Especial. Her kan du få de vigtigste nyheder fra det spanske løb. I aften er der også fokus på Chris Froome, der lige nu kører sit sidste løb for INEOS. Se det og meget mere klokken 20.00 på TV 2 PLAY.

Trøjerne efter dagens etape

 • Førertrøjen: Primoz Roglic
 • Bjergtrøjen: Sepp Kuss
 • Sprintertrøjen: Primoz Roglic
 • Ungdomstrøjen: Enric Mas

De største tabere

Flere store klassementsnavne tabte meget tid på dagens etape. Det drejer sig blandt andet om:

 • Valverde 1'01"
 • Tom Dumoulin 1'01"
 • David De La Cruz 1'01"
 • Guillaume Martin 1'18"
 • Wout Poels 2'01"
 • David Gaudu 2'32"

Derudover er også Chris Froome og Thibaut Pinot også langt efter, da de endnu ikke har registreret en tid. 

Top 10 i klassementet

Top-10 på etapen, og dermed også top-10 i klassementet. Roglic henter lidt tid på konurrenterne, men tager også bonussekunder. 

 1. Primoz Roglic
 2. Richard Carapaz +5
 3. Dan Martin +7
 4. Esteban Chaves +11
 5. Grossschartner +11
 6. Enris Mac +11
 7. Hugh Carhty +14
 8. Sepp Kuss +20
 9. George Bennett +50
 10. Bagioli +1'01"

Wout Poels kommer først i mål nu. Han har tabt lige knap to minutter, så han får svært ved at køre efter klassement, som ellers var planen. 

Roglic vinder

Carapaz og Martin prøver at hente ham, men Roglic kan ikke hentes. Han vinder første etape! Flot kørt af forhåndsfavoritten. Richard Carapaz bliver nummer to. 

1

Roglic kører

EF-rytteren Hugh Carthy prøver at forcere. Sepp Kuss har lige nu problemer med at sidde fast, men Roglic angriber med en kilometer tilbage. 

1,5

Kuss tager bjergpoint

Sepp Kuss kører først over toppen, så han tager ti point og går i bjergtrøjen- Nu resterer der kun 1,5 kilometer, og der er otte mand tilbage i frontgruppen. 

3

Otte mand i front

Roglic, Bennett, Kuss, Carapaz, Dan Martin, Grosschartner, Enric Mas og Hugh Carthy sidder i forreste gruppe. Bennett begynder at give slip nu, så Jumbo-Visma er det eneste hold, der har to mand i frontgruppen. 

3,5

Formolo, De La Cruz, Valverde og Dumoulin er virkelig eksploderet. De sidder i næste gruppe efter favoritterne. Chaves sidder og kæmper med at hænge fast sammen med Bennett bag den forreste gruppe.

4

Seks mand tilbage

Hugh Carthy prøver nu at forcere. Dumoulin og Valverde er sat, og de har det rigtig hårdt. I front sidder Carthy, Kuss, Mas, Carapaz, Martin og Roglic. 

4

Marc Soler, Alejandro Valverde og Guillaume Martin er i problemer lige nu, mens Sepp Kuss angriber fra favoritgruppen. Carapaz prøver at lukke hullet. Enric Mas og Carthy går med!

5

Store ryttere bliver sat

Rui Costa, Daniel Felipe Martinez, Gaudu, Wout Poels og danske Niklas Eg sidder i bunden af feltet. De har svært ved at følge med feltet. INEOS får virkelig ryddet ud i favoritterne lige nu, 

5

Vlasov er sat

Astana-rytteren Vlasov, der var udset til at kunne køre med i klassementskampen, er netop blevet sat. Der bliver virkelig tyndet ud i favoritfeltet lige nu. 

6

Decimeret felt

Der er cirka 40 ryttere tilbage i feltet. Alle favoritterne sidder stadig med, hvis vi ser bort fra Froome, der er sat, og Michael Woods, der styrtede for 10 kilometer siden. INEOS sidder stadig i front og kører i et rigtig højt tempo. 

7

Feltet rammer stigningen

Feltet er netop kørt ind på den afsluttende stigning. INEOS sidder i front, hvor Carapaz sidder rigtig godt. Det ser ud til, de har planer om at køre den sidste stigning i højt tempo. Froome er stadigvæk en håndfuld sekunder efter feltet. 

9

Afsluttende stigning i vente

Om få kilometer rammer feltet dagens sidste og afgørende stigning. Det er kategori 1-stigningen Alto de Arrate, der stiger med 7,7 procent over 5,3 kilometer. Der er enkelte passager, hvor det stiger med op til 13 procent. Det bliver spændende at få svar på, hvor favoritterne står her. 

Spørgsmål

m:

hvor langt er woods efter?

Svar:

Hej

Der er ingen meldinger - hverken i fjernsynet eller på livefeed - om, hvor langt efter Woods er. Men han stod længe efter styrtet, så jeg tvivler på, han allerede er tilbage. Men vi skal nok opdatere, så snart der er nyt.

// Nicolai Dvinge, TV 2 SPORT

16

Froome kæmper

Froome kører og har det virkelig hårdt lige nu. Han holder dog nogenlunde fast, så han ikke glider alt for langt væk fra feltet. Men han ligner bestemt ikke en mand, der om tre uger kan stå øverst på podiet. Men meget kan naturligvis ske i cykling!