Vuelta a España

Vuelta a España - 9. etape

Pascal Ackermann vandt Vueltaens 9. etape efter en massespurt, hvor Sam Bennett kørte først over stregen, men fik frataget sin sejr på grund af et skub. 

Tak for i dag

Det endte med et drama efter massespurten, da Sam Bennett fik frataget sin sejr. VI siger tak for i dag!

Bennett bliver nummer 110

Sam Bennett er blevet deklasseret til plads nummer 110. Derfor vinder Ackermann etapen.

- Da jeg så videoen, kunne jeg se, det ikke var en fair handling fra Bennett. Jeg har ondt af ham, men jeg er virkelig glad for sejren, siger Ackermann.

Bennett deklasseret

Det er besluttet, at Sam Bennett bliver deklasseret. Derfor vinder Pascal Ackermann dagens etape. 

Der er nogen, der har indgivet en officiel klage over spurten. Det fortæller TV 2 SPORTs reporter Søren Reedtz fra Spanien. 

Se afslutningen her

Afslutningen bliver kigget igennem

Vueltaens pressechef fortæller, at de lige nu er i gang med at kigge spurten igennem for at vurdere, om Sam Bennett er den retfærdige vindere. Det fortæller hun til TV 2 SPORTs reporter i Spanien, Søren Reedtz. 

I TV 2 SPORTs Vuelta-studie er eksperterne Henrik Jul og Rolf Sørensen enige om, at Sam Bennett ikke skal straffes for sit skub. Han bruger ikke hovedet, og han skifter ikke bane, hvorfor han faktisk overholder reglementet. Faktum er dog, at han skubber Thijssen, der prøvede at stjæle Mørkøvs hjul fra ireren. 

Dagens resultat får ingen betydning i klassementet. Derfor holder Richard Carapaz stadig fast i sin røde førertrøje. 

Sam Bennett vandt igen spurten, men der er en risiko for, han kan få en straf. Med få hundrede meter til mål skubbede han nemlig til Thijssen i positionskampen. 

Top-15

 1. Bennett
 2. Ackermann
 3. Thijssen
 4. Kanter
 5. Philipsen
 6. Mareczko
 7. Renard
 8. Izaga
 9. Manzin
 10. Stannard
 11. Van Rensburg
 12. Morin
 13. Magnus Cort
 14. Liepins
 15. Jauregui

Bennett vinder

Sam Bennett kommer bagfra igen og vinder!

Ackermann åbner her!

Bennett skubber til Liepens. Det kan måske godt få konsekvenser.

Sidste kilometer

BORA styrer feltet nu på den sidste kilometer. De er virkelig godt organiseret her for Pascal Ackermann. 

1,5

Quick Step er ikke fremme

Quick Step er stadig ikke fremme i feltet. Det ser ud til, de har en anden strategi i dag, hvor Mørkøv bare alene skal køre Bennett til mål. 

2,5

Cort er fanget

Magnus Cort er langt tilbage nu. Han har fået lov til at køre spurten, men han får ikke hjælp fra sine holdkammerater. Alexander Kamp kører lige nu og tager ansvaret hos Trek-Segafredo. Flot kørt af danskeren!

3,5

Lotto-Soudal tager fronten

Gerben Thijssen, der blev nummer fem på første sprinteretape, har sendt sit hold frem nu. Lotto-Soudal fører an, men de mister hurtigt folk i det her tempo. 

5

Fem kilometer til mål

Quick Step har svært ved at komme frem, men nu er feltet kørt ud på de store hovedveje. Det betyder, der nu er plads til at komme frem. Positionskampen spidser til nu!

7

Sprinterholdene i front

Nu begynder hold som BORA, Trek-Segafredo og Direct Energie at sætte sig frem i feltet. De har alle sammen ryttere, der skal forsøge at jagte et resultat i dag. Quick Step er stadig ikke helt fremme og dominere fronten som forventet. De kommer nok ingen længe. 

110

Roglic er tilbage

Der nåede aldrig at opstå panik hos Roglic, inden han var tilbage igen. Han foretog et hurtigt cykelskift, og så fik holdet hjulpet profilen tilbage til feltet.