Vuelta a España

Vuelta a España - 15. etape

UAE-rytteren Jasper Philipsen vandt 15. etape efter en kaotisk etape i møgvejr. Magnus Cort og Michael Mørkøv endte begge i top-10. 

Tak for i dag

Vi siger tak for i dag. 22-årige Jasper Philipsen tog karrierens største sejr, mens Cort og Mørkøv begge to kom i top-10. I morgen venter en etape, der både kan ende i massespurt, udbrudssejr eller sågan en klassementskamp. God aften :-)

Se afslutningen her:

Top-10 på etapen

  1. Philipsen
  2. Ackermann
  3. Steimle
  4. Wright
  5. Smith
  6. Van Rensburg
  7. Magnus Cort
  8. Godon
  9. Dewulf
  10. Mørkøv

Ackermann bliver nummer to, mens Steimle bliver nummer tre. 

Philipsen vinder

Philipsen kommer udenom! Og han vinder.

Mørkøv sidder forrest nu!

500

Jasper Philipsen og Ackermann er også med fremme!

1

Mørkøv sidder i fjerde position med Bagioli på hjul. 

1,5

Magnus Cort bevæger sig frem i feltet nu. BORA fører stadig an. 

2

Mange ryttere lader sig falde ned nu, hvor de er inde for de sidste tre kilometer. Tiden er nemlig stoppet her. Smit fra Burgos BH prøver at angribe fra feltet nu!

4

En god mulighed for Cort

- Det er en god spurt for Magnus Cort det her, siger Rolf Sørensen. Regelændringerne gør, at Hugh Carthy ikke skal have samme opmærksomhed de sidste kilometer. Derfor får Magnus Cort nok chancen for at spurte med i dag. 

7

Olie på vejen

Med 2,7 kilometer til mål ligger der olie på vejen. Det melder Radio Tour. Derfor vil tiden stoppe med tre kilometer til mål, men der vil stadig være en etapesejr at kæmpe om. Det betyder, at klassementsfolk kan lade sig falde fra med tre kilometer til mål. 

9

Cattaneo alene i front

Nu er Gino Mäder blevet indhentet af feltet, som virkelig har fået fart på nu. BORA har en masse folk i fronten, og de får Cattaneos forspring til at skrumpe. Det bliver en kamp mod uret for italieneren det her! Han har 50 sekunder.

13

Vejret skaber mærkværdigt cykelløb

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen er det på grund af det dårlige vejr, at cykelløbet lige nu er så mærkværdigt. At en rytter som Gino Mäder helt alene kører fra feltet, overhaler forfølgerne og henter ind på Cattaneo skyldes, at rytterne har kørt i de dårlige vejrforhold hele dagen. 

NTT-rytter prøver lykken

NTT's Gino Mäder er kørt væk fra feltet, og nu kører han direkte gennem forfølgergruppen. Han virker godt kørende, men der er langt op til Cattaneo efterhånden. Vejret er virkelig ikke sjovt for rytterne lige nu.

21

Cattaneo jagter triumfen

Det ser bedre og bedre ud med Mattia Cattaneo efterhånden. Han er nu mere end 1'20" foran forfølgerne, som kun er 30 sekunder foran feltet. Han bliver efterhånden svær at fange!

24

Sidste stigning

Nu rammer Cattaneo dagens sidste stigning. Han er mere end et minut foran forfølgerne, så han må virkelig være motiveret lige nu.

28

Cattaneo kører væk

Deceuninck - Quick Steps Mattia Cattaneo har hurtigt slået et hul forfølgerne. Han er allerede 45 sekunder foran. 

30

Angreb i udbruddet

Robert Stannard, Guillaume Martin og Lastra bliver nu sat fra udbruddet, hvor Rob Power og Cattaneo forsøger at angribe. Martin formår dog at holde fast i de andre ryttere. 

32

Dagens sidste stigning

Alto de Padornelo er dagens sidste stigning. Den rammer rytterne inden længe. Det er en kategori 3-stigning, der stiger med 3,5 procent over 6,4 kilometer. Havde der ikke været så meget modvind, havde det været et perfekt sted at angribe. Det kan stadig godt lade sig gøre, men det er svært at køre væk fra feltet på en modvindsnedkørsel.