Formel 1

Omgang for omgang: Sådan skrev Hamilton F1-historie

Banen i Tyrkiet er våd og drilsk

Vi kan forvente masser af drama, når Tyrkiets grandprix bliver kørt. I går så vi nemlig masser af afkørsler, da det regnede kraftigt i kvalifikationen.

Igen i dag bliver det forventet, at vejret får afgørende betydning.

Løbet begynder kl. 11.10.

Stil spørgsmål

Hamilton tangerer Schumacher

Med den syvende VM-titel tangerer Lewis Hamilton nu Michael Schumacher, der også vandt syv titler i Formel 1. En præstation, som mange ikke troede nogensinde ville blive tangeret. En vild præstation af Lewis Hamilton.

Hamilton fortæller om løbet

Lewis Hamilton kæmpede meget med dækkene, men han turde ikke pitte til allersidst, selvom han havde tid nok til det. Men erfaringen fra 2007, hvor han kunne have vundet VM, men tabte det i pitlane i Kina. Derfor turde han ikke pitte i dag. I sidste ende lykkes det også for ham både at vinde løbet, men også VM.

Meget rørt Hamilton

"Jeg har ingen ord. Jeg må selvfølgelig takke mit team, for at give mig denne mulighed. Jeg er så stolt af dem. Og tak til min familie. Det er meget mere, end vi drømte om, da jeg var barn", siger en meget bevæget Lewis Hamilton.

Slut

Lewis Hamilton i tårer

Den nykårede 7-dobbelte verdensmester er i tårer over sin historiske bedrift.

Slut

Magnussen sluttede løbet i garagen

Begge Haas-racere sluttede et skuffende grandprix i garagen. Dermed fuldførte hverken Magnussen eller Grosjean dagens løb.

Kommentar

anders:

De skal næsten finde et sted hvor det regner meget, saa der kan komme et løb ind; hvor det næsten er garanteret regn, En skam det ikke regnede hele løbet

Slut

Vettel på podiet

Sebastian Vettel får overhalet sin teamkollega i sidste sving og tager tredjepladsen. 

Perez blev nummer to.

Slut

Hamilton vinder løbet og VM

Lewis Hamilton tager sin sejr nummer 94 i Formel 1, der samtidig også sikrer ham VM-titel nummer syv. Flot kørt af Hamilton.

Spørgsmål

Martin:

Skuffende af Verstappen, de kalder ham en af de bedste i regn, og saa laver han 3 store fejl idag, saa er han vidst heller ikke bedre

Svar:

Jeg er enig med dig i, at han har haft et dårligt løb i dag. Dårlig start og dumme fejl. Men Verstappen kan altså stadig køre i regn. Bare se Brasilien i 2016. I dag har han virket presset og har oversatset. Hans skuffelse over at miste pole i går var måske ikke helt væk.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Kommentar

Casper Leonhardt Jensen:

Tak for super god dækning :) smart af HAM at tage pitten lige efter LEC laver fejl. Det er jo at bare godt kørt. Synd igen det er Pitfejl ho hass

Spørgsmål

Frits Offenbach:

Hej er først lige kommet til efter en køretur, hvor lå KMag da de pittede ham?

Svar:

Han kørte i pit fra en 11. plads, så det var med mulighed for point, hvis det ikke var gået så galt.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Regn på sidste omgang

Over radioen bliver det meldt, at der kommer meget regn på sidste omgang af løbet. Det kan skabe kaos med de slidte regndæk, som bilerne kører rundt med lige nu.

Kommentar

Boye:

Man må da håbe de to nye Hass kørere har RIGTIG mange penge med, de skal jo købe to nye biler OG et pit crew