Formel 1

Omgang for omgang: Magnussen markant hurtigere end Schumacher

Kevin Magnussen

I denne weekend slutter 2020-sæsonen, og derfor kører Kevin Magnussen også sit sidste løb for Haas-teamet og måske endda det sidste løb i Formel 1 nogensinde.

I dag venter to gange fredagstræning.

Første træning bliver kørt kl. 10.00-11.30.

Anden træning bliver kørt kl. 14.00-15.30.

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Jeg er tilbage i morgen med sidste træning og kvalifikationen.

Tredje træning bliver kørt kl. 11-12.

Kvalifikationen bliver kørt kl. 14-15.

Tak for i dag og på gensyn i morgen.

Slut

Norris og Ocon godt med

Både Lando Norris og Esteban Ocon er bedre end deres ældre og mere rutinerede teamkolleger.

Norris blev nummer fem med Sainz nede på 12. pladsen.

Ocon blev nummer seks med Ricciardo på niendepladsen.

Slut

Bottas hurtigst

Valtteri Bottas blev hurtigste mand i anden træning med Hamilton på andenpladsen.

Verstappen og Albon følger efter som nummer tre og fire.

Slut

Magnussen bliver nummer 16

Kevin Magnussen slutter på 16. pladsen i fredagens anden træning. 

Teamkollega Fittipaldi bliver nummer 19.

'04

Grønt flag igen

Så er banen åbnet. De første kørere er kommet på banen. 

Hamilton har problemer med at få bilen i gear og holder derfor stille i pitlane lidt ekstra tid. Han kommer dog ud på banen efter en genstart.

Kommentar

Martin:

Ikke saa meget Iceman over Kimi lige pt. :)

'09

Stadig rødt flag

Alle bilerne holder stadig i garagen. Raikkonens bil skal fjernes, og der skal være ryddet i omrdået, før man genoptager træningen. Der kommer ikke til at være mange minutter tilbage, når kørerne får lov til at komme på banen igen.

Kommentar

Max:

Den er varm på dig Kimi. 😃

'16

Rødt flag - bil brænder

Der er gået ild i Kimi Raikkonens Alfa Romeo-racer. Det brænder fra motoren, og finnen må køre ind til siden.

The Iceman hjælper selv til med at slukke branden med en pulverslukker.

Spørgsmål

Tom Holm Jensen:

Omkring Russel, Hamilton og Mercedes - handler det reelt ikke bare om at Mercedes teamet og deres teknik er så gode at de kunne sætte næsten en hvilken somhelst god og erfaren kører - eks. Magnussen - bag rattet, og så ville de stadig blive verdensmestre.

Svar:

Jo, det kunne de ganske givet. Men der er mere i det end bare det. 

Hamilton er en stor del af grunden til, at Mercedes har bygget en så god en racerbil, da han har arbejdet tæt med teamet i udviklingen af bilen. Derudover så har han stor reklamemæssig værdi, da han er 7-dobbelt verdensmester. Og med en titel mere, så kan han gå forbi Michael Schumachers rekord. Det tror jeg gerne, at både Hamilton og Mercedes vil se. 

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Martin:

Jacob, hvad kan vi forvente Kevin goer til kvalen imorgen, nu han alligevel skal starte sidst, ud og koere et par omgange og spare paa daek og motor, eller giver han fuld gas som en normal kval?

Svar:

Jeg tænker, at han giver den et enkelt skud. Bare for at give teamet og Fittipaldi noget at måle sig imod. Og så lader han den være ved det ene skud. Ingen grund til at slide på dæk eller motor mere end det. Han kunne også helt lade være med at køre, men det er sjældent, at en kører lige stikker næsen ud. Også af reklamemæssige årsager.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Jesper S:

Din teori om salg og værdisættelse af Haas, er slet ikke uinteressant, og så kan vi desværre endnu engang opleve at "motorsportens kongeklasse", bliver til "de riges sandkasse"... Det må da være en af de få sportsgrene, hvor talent (eller med vores unge russer, mangel herpå) ikke er så vigtigt for at deltage. (Ok, der var også engang noget med at Jamaica deltog i en bobslæde konkurrence :-) DET skabte i det mindste en god film! Personligt syntes jeg at sporten skades stort af dette. MEN Money talks, det er jo ikke lige så billigt som at være 1000m løber......... eller lige så nemt, at få lov til at teste sit værd. OG mit spørgsmål kom ikke frem i den tekst. Der er stor modstand imod Mazapin efter historien i går, MEN det er jo langt fra det eneste dumme han har gjort, hvis jeg husker rigtig, var der noget med slagsmål, og kørsel, der fik Maldonardo til at ligne en venlig skoledreng? Kunne det ikke tænkes at den dårlige reklame kan ende med at skade mere, end hvad der kommer ind af russiske penge?

Svar:

Ja, Mazepin fremstår som en decideret usympatisk type. Og det siger med jeg med det forbehold, at jeg ikke selv har mødt manden. Men han slog Callum Illot i ansigtet efter en kvalifikation i F3, han har kørt decideret svinsk og farligt i flere sæsoner, senest i F2 i Bahrain, og han har udvist dårlig dømmekraft på de sociale medier. 

Jeg ved ikke, om Gene Haas og Günther Steiner er klar til de historier, som medierne vil skabe i næste sæson. Det kan sagtens ske, at det ikke bliver så slemt, og Haas var meget hårde i tonen overfor Mazepin efter videoen på hans instagram-profil, så linjen er lagt. Jeg er bare spændt på, om de kan holde den hårde linje, når det kan koste flere hundrede millioner at smide ham ud af teamet. Haas-teamet er meget afhængige af de penge, og dermed er F1 også afhængige af de penge, da man gerne vil holde fast i 20 teams, og det kan blive svært at holde Haas-teamet kørende, hvis de russiske penge forsvinder fra teamet. 

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

'29

Kval-runder slut

Kørerne har sat deres tider på kvalifikationssetup. Det blev til en 16. plads til Kevin Magnussen. 

Fittipaldi er nummer 19, godt et halvt sekund efter sin danske teamkollega.

Hurtigste mand er Bottas med Hamilton som nummer to.

Spørgsmål

Martin:

Lidt maerkeligt Albon pludselig er begyndt at vise sig frem, kan vel betyde 2 ting. At han har faaet at vide tidligere, at han havde resten af aaret til at vise hvad han kan, eller allerede har faaet at vide han ogsaa koere naeste aar, saa han har faat mere ro paa, han har gjordt det godt de sidste par weekender.

Svar:

Ja, Albon er lige nu 0,2 sekunder efter Verstappen, men lad os nu se. Jeg ville nødig glæde mig, før kvalifkationen er kørt, hvis jeg var Albon.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

'38

Fittipaldi med stor forbedring

Pietro Fittipaldi har nu kørt 1:39.027 på soft. Det er lige godt et halvt sekund efter Magnussen, men trods alt stor forbedring af brasilianeren.