EM håndbold

Sådan forløb Danmarks pressemøde før EM-semifinalen

Pressemøde før Danmark-Norge.

Danmark og Norge holdt torsdag middag pressemøde forud for EM-semifinalen fredag aften.

Danmark var repræsenteret ved landstræner Jesper Jensen og Kristina Jørgensen, mens Norge havde stillet landstræner Thorir Hergeirsson og Kari Brattset Dale til rådighed. 

Herunder kan du læse, hvad der blev sagt på pressemødet.

Jesper Jensen: - Det er det gode ved at spille semifinaler. Det er både de bedste angrebs- og forsvarsspillere. Hvis vi skal angribe Kari i morgen, skal vi sørge for, hun står så meget alene og isoleret som overhovedet muligt.

Jesper Jensen: - Kari Brattset Dale er nok den mest attraktive stregspillere i verden, så hvis de fleste klubtrænere fik lov at vælge frit, ville de nok pege på hende lige nu. Hun er en person, de unge kan se op til lige nu.

Om målvogternes rolle.

Thorir Hergeirsson: - Jeg er mere optaget af duellen mellem markspilleren og målvogteren. For at have en god målvogter, må du have en spiller, der brænder. Jeg fokuserer ikke kun på målvogtere, selvom der er fire dygtige målmand, der selvsagt kan være afgørende for resultatet.

Jesper Jensen: - De norske skytter har mere rutine end de danske. Det hold, der har flest redninger, er langt hen af vejen tættest på succes.

Fordel af at have nogle af de norske spillere i Team Esbjerg?

Jesper Jensen: - Jeg tror det ikke. Normalt fokuserer jeg på at sætte deres styrker i spil, mens jeg i morgen skal forsøge at sætte deres svagheder i spil.

Den norske landstræner, Thorir Hergeirsson, storroser Jesper Jensen som fagperson og menneske. De har haft en god dialog og samarbejde omkring spillerne i Team Esbjerg.

Kristina Jørgensen: - Vi vinder, fordi vi er skarpere end nogensinde lige nu. Hvorfor skulle vi ikke vinde? Vi har spillet godt, og vi har taget niveauet og rykket det. Vi er klar over, vi står over for en stor opgave, men vi kan matche dem på nogle parametre, hvor de også kan matche os.

Jesper Jensen fortæller om, at Danmarks after match-protokol er kopieret fra Norge efter en erfaring, Lars Jørgensen en gang har gjort sig.

Vil du ikke lige fortælle os om Norges tre største svagheder? 

Jesper Jensen: - Kun tre? Ej, jeg har en lang række styrker. Det ved jeg ikke. De er dygtige. Når vi snakker om, deres målmænd, deres forsvar og deres kontraspil er blandt de bedste i verden, så må vi se, om deres angrebsspil er der, vi kan finde et håb om, det kan lade sig gøre. Men det er svært at kigge på deres bagkæde og prøve at finde en masse fejl der. Det er ikke det helt rigtige. Derfor er der nogle taktiske ting, hvor vi skal prøve at ramme dem. Det er måske ikke stedet at liste dem op lige her.

Kristina Jørgensen: - Vi har igennem turneringen udviklet os kamp for kamp og er blevet bedre. Nu møder vi et af verdens bedste hold, så det bliver spændende at se, om vi kan matche dem.

- Vi skal fortsætte med at stå godt i forsvaret og give vores målvogtere gode betingelser. Og så skal vi løbe med dem. Vi har mange forskellige typer af spillere, og dem skal vi være gode til at udnytte.

Kari Brattset Dale: - Det er altid specielt at møde Danmark. Det er et fysisk stærkt hold, hvor der altid venter en god fight, så det bliver spændende i morgen.

Hidtil har det været på engelsk, men nu går vi over til spørgsmål fra henholdsvis de norske og danske journalister.

Spillerne om All Star-holdet

Spillerne bliver spurgt til, hvem de ville fremhæve til All Star-holdet:

Kari Brattset Dale: - Flere spillere fra Kroatien er svære at komme udenom.

Kristina Jørgensen: - Kroatiens venstreback har virkelig haft en god turnering og udviklet sig kamp for kamp. På venstrefløj er Camilla Herrem fra Norge en god spiller, der scorer på alle chancer, og hun er god i kontra. 

Kari Brattset Dale: - Vores forsvar og kontraspil har været vores største styrke, at vi har kørt på i alle kampe. Før kampen mod Tyskland var vi lidt bange for deres kontraspil, men vi slog tilbage og spillede godt. Det har været med igennem hele turneringen.

Thorir Hergeirsson: - Alle mesterskaber har deres eget liv, ligesom alle kampe har. Den største ændring nu, hvis man ser på 2018 og 2019, så manglede vi nogle nøglespillere. Vi har lært meget. Specielt spillerne, der var med i 2018 og 2019. Nu har vi flere nøglespillere tilbage, og niveauet i toppen af international kvindehåndbold, at du skal have de bedste spillere med, hvis du skal nå dine drømme og være med i toppen. Det er ganske enkelt. Det er hovedpointen. 

Jesper Jensen: - Hvor vi står i dag er et drømmescenarie. Vi har brugt alle ledige timer på bedste måde. Vi er virkelig glade og stolte over, hvor vi står nu. Det har været en kompleks situation med covid-19, men vi fik to træningskampe mod Norge inden EM. Vi fik det bedste ud af en skidt situation, og nu er vi i en god position. Uanset hvordan kampen i morgen går, så har vi udviklet os godt, og fremtiden ser lys ud. 

Landstrænerne om holdenes styrker

Thorir Hergeirsson: - Danmark ligner igen et hold og spiller sammen. De har en god defensiv og gode målvogtere. De har spillet mere struktureret i angrebet, så det er ingen overraskelse, Danmark er i semifinalen. På ingen måde. De har kæmpet de seneste slutrunder, men de ser ud til at have løst det, så det er interessant med henblik på fremtiden.

Jesper Jensen: - Vi har stor respekt for Norge. De sidste gang har vist, de altid er i top fire i Europa og Verden. Det starter med to gode målvogtere i Solberg og Lunde. Og så har de et af de bedste forsvar i verden, og de er nogle af de hurtigste i kontra. Mange af deres spillere har spillet rigtig mange landskampe sammen, så de kender hinanden virkelig godt. Norge har været på toppen i mange år - det er på tide at ændre det i morgen.

Landstrænere om hvorvidt alle spillere er klar

Thorir Hergeirsson: - Alle vores spillere er fit for fight. Moralen er god, og vi glæder os til kampen.

Jesper Jensen: - Det ser godt ud fra vores side. Fysisk og mentalt er vi helt klar, og vi ser ingen grund til at skifte ud.

De to landstrænere om vejen til semifinalen

Thorir Hergeirsson: - Vores rejse har været ret god. Vi mener, vi har udviklet vores spil igennem gruppespillet og mellemrunden. Vi har ikke haft særlig mange tætte kampe, hvilket er lidt overraskende. Men vi har haft fremgang i vores spil. Vi har haft stor fokus på os selv og udviklingen i vores spil og detaljerne. Men vi ved, at det bliver en anden kamp mod Danmark. Vi har fået vores to førstemålvogtere, Lunde og Solberg, ind på holdet, hvilket vi er rigtig glade for.

Jesper Jensen: - Vi var lidt mere bekymret omkring mellemrunden, end Norge måske var, men vi kom godt igennem, og vi fik kontrolleret vores følelser godt og spillede nogle gode kampe. I gruppen spillede vi nogle gode kampe, men tabte til Frankrig, hvilket vi lærte af. Vi vandt en tæt kamp over Sverige. Den sejr var vigtig for os, og derfra har vi udviklet os godt med en sejr over Spanien. Måske skal jeg ikke sige det nu, men jeg mener, turneringens bedste målvogtere er de danske lige nu. Vi har respekt for Norge, men vi frygter dem ikke.

De fire personer fra de to lejre er ankommet.