VM håndbold

Time for time: Stor VM-dag i Egypten

 • 32-32 Hviderusland - Rusland
 • 51-29 Slovenien - Sydkorea 
 • 24-23 Algeriet - Marokko
 • 25-28 Østrig - Schweiz
 • 24-28 Norge - Frankrig
 • 32-20 Sverige - Nordmakedonien
 • 25-23 Portugal - Island 

Norges nederlag til Frankrig

Sverige var storspillende

Sverige fik - modsat Norge - en helt perfekt start på VM. Det unge mandskab storspillede og smadrede Kiril Lazarov og Nordmakedonien. Svenskerne tog dermed et stort skridt mod mellemrunden med 32-20-sejren. Svenskerne blev ført an af 27-årige Hampus Wanne, der scorede hele 11 mål.

Slutresultater

Så er dagens tre sidste VM-kampe spillet. Og her kom Norge rigtig skidt i gang.

 • Frankrig 28 - 24 Norge
 • Sverige 32 - 20 Nordmakedonien
 • Portugal 25 - 23 Island

Lazarov har nu scoret i fire forskellige årtier

Den nordmakedonske stjerne Kiril Lazarov har netop præsteret noget stort. Efter hans mål i kampen mod Sverige - som bliver spillet lige nu - har han nu scoret et VM-mål i hvert af de seneste fire årtier. Hans første VM-mål kom i 1999, og den kamp blev faktisk også spillet i Egypten. Her scorede han i en 28-21-sejr over Saudi Arabien. Det er altså ikke for sjov, at TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard i dag kaldte ham for en konge og en af spillets allerstørste

Vores nordiske naboer skal i krig

Nu bliver der taget hul på aftenens sidste VM-kampe, hvor hvor nordiske naboer tager hul på slutrunden.

Algeriet leverer stort comeback

Marokko førte 15-8 ved pausen over Algeriet, men marokkanerne gik kolde i anden halvleg. Algeriet scorede med få sekunder tilbage til 24-23 efter at have været bagud stort set hele kampen. Dermed levede Algeriet op til favoritværdigheden, men bestemt ikke uden problemer. 

Slutresultater

De tre klokken 18-kampe er nu færdigspillet. Og her skete mange interessante ting. Schweiz slog Østrig blot få timer efter, de ankom til Egypten. Målrekorden blev tangeret i kampen mellem Slovenien og Sydkorea, mens Marokko og Algeriet havde gang i en tæt affære.

 • Schweiz - Østrig 28-25
 • Slovenien - Sydkorea 51-29
 • Algeriet - Marokko 24-23

Skoleelev piller pynter af superstjerne

Den slovenske stjerne Blaz Janc, der til dagligt spiller i Barcelona, har haft det svært i første halvleg af kampen mod Sydkorea. Slovenien møder ellers et mandskab, der udelukkende består af studerende. Men det sydkoreanske målvogter har i den grad pilet pynten af superstjernen. Janc havde en håndfuld friløbere i streg, men han havde særdeles svært ved at passere keeperen, hvorfor han blev skiftet ud. Pinligt, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard. 

Dansk dommerpar giver rødt

Det danske dommerpar Mads Hansen og Jesper Madsen har efter blot fire minutter i kampen mellem Algeriet og Marokko givet et direkte rødt kort. Bentaleb var spilleren, der blev udvist. 

Ingen udsigt til flere VM-afbud

Onsdag gjorde Holland det klart, at de stod parate til at tage til VM i Egypten. Kap Verde og Brasilien blev nemlig ramt af coronaudbrud, hvilket stillede store spørgsmålstegn ved især førstnævnte nation. Kap Verde har dog annonceret på Facebook, at de onsdag er rejst mod Egypten, mens Holland i en pressemeddelelse skriver, de ikke længere skal holde sig klar. IHF har meddelt Holland, at de ikke forventer flere afbud til slutrunden.

Rusland 32 - 32 Hviderusland

Det hele sluttede, som det startede. Uden en vinder. Rusland havde en helt åben mulighed i de døende sekunder, men en god rednind i det hviderussiske mål sikrede Hviderusland et enkelt point. Inden kampen var Hviderusland ellers favoritter, men taget kampens forløb i betragtning er de sikkert ganske tilfredse med ikke at tabe kampen. Du kan enten Slovenien eller Sydkorea tidligt lægge sig i toppen af gruppe H.

Rusland 15 - 15 Hviderusland

Det første kamp i gruppe H er nået pausen. Her mødes Rusland og Hviderusland, og halvvejs inde i opgøret er det helt lige ved stillingen 15-15. De to andre hold i gruppen er Slovenien og Sydkorea, der mødes klokken 18.00.

To spillere testet positive

De to slovenske spillere Tilen Kodrin og Urh Kastelic er testet positiv for coronavirus ved ankomsten til Egypten. Her blev de testet i lufthavnen, og deres prøver viste et positiv svar. De blev derfor sendt til yderligere tests i Kairo, hvorfor de to spillere ikke vil være en del af det slovenske hold i aftenens kamp mod Sydkorea. Det skriver det slovenske håndboldforbund RZS

Velkommen til en stor VM-dag

Der er hele syv kampe på plakaten i dag. Det byder blandt andet på store opgør som Norge - Frankrig og Porugal - Island, men der venter også et par interessante rivalopgør som Østrig - Schweiz og Hviderusland - Rusland.