VM håndbold

Seneste nyt fra VM i håndbold

Her får du seneste nyt fra hviledagen, inden det går løs med VM-kvartfinalerne onsdag.

Se sendeplanen her

Egypten er ingen ønskemodstander

Danmark møder værtsnationen Egypten i kvartfinalen onsdag klokken 17.30, og det bliver ikke nogen nem opgave. Det mener den danske forsvarsgeneral Henrik Møllgaard.

Er Egypten en ønskemodstander?

- Det er aldrig en ønskemodstander at møde værtsnationen. Men det betyder selvfølgelig noget, at de ikke har 20.000 tilskuere i ryggen.

Hvorfor er værtsnationen aldrig en ønskemodstander?

- Det er, som om det der værtsskab giver vinger. Det har jeg også oplevet selv, at den slutrunde, man helst vil vinde, er den på hjemmebane. Det er noget specielt, og der er også nogle af de her spillere, som ikke får chancen for at vinde VM igen. Derfor kommer de også til at vil gå i graven for en sejr over Danmark, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

Kampen kan ses onsdag klokken 17.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Øris: - Det har været overlegent

Danmark har inden sin kvartfinale onsdag vundet seks ud af seks kampe og har en målscore på +73.

Har du selv prøvet at være med til noget, der var så suverænt?

- Nej, jeg må sige, at det har været overlegent. Seks kampe, hvor der ikke har været tvivl om udfaldet i, synes jeg, er stærkt til et verdensmesterskab, siger den danske bagspiller Nikolaj Øris til TV 2 SPORT.

Danmark har mødt DR Congo, Bahrain, Argentina, Qatar, Japan og Kroatien.

- Så kan man diskutere, om vi har ramt nogle mindre gode hold, men kampene skal vindes. Og jeg synes også, at mange af de hold, vi har slået, har voldt andre gode hold problemer, siger han.

Tomas Svensson på vej til Sveriges landshold?

Fra 2014 til 2016 var han assistenttræner for det danske landshold, der havde Gudmundur Gudmundsson i spidsen.

Nu skal den svenske målmandslegende Tomas Svensson være målmandstræner for det svenske landshold. Det erfarer Aftonbladet.

Svensson har vundet to VM- og tre EM-guldmedaljer.

Egyptens træner: - Det er tid til at drømme

Egyptens spanske træner, Roberto Parrondo, forsøger at klæde sine spillere på til onsdagens kvartfinale mod Danmark. 

Se hans motiverende tale her:

Syv-mod-seks kan uden tvivl blive aktuelt, siger Jacobsen

Danmark møder Egypten i VM-kvartfinalen onsdag klokken 17.30, og den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, løfter sløret for nogle af de sidste taktiske overvejelser, han har inden opgøret:

Kan syv-mod-seks komme i spil?

- Det er der ingen tvivl om, at det meget vel kan blive aktuelt. Også fordi vi havde stor succes med det i Boxen i 2019 mod netop Egypten. Så får vi problemer angrebsmæssigt, vil vi hurtigt gå over og spille syv-mod-seks og se, om egypterne kan løse det.

- Kommer vi til at få problemer angrebsmæssigt, vil vi hurtigt gå over til at spille syv-mod-seks og se, om Egypten kan løse det, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Kampen kan ses onsdag klokken 17.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Norge kan blive tvunget til at skifte hotel

I frygt for at blive ramt af mavebøvl tog Norge mandag en beslutning om at blive på Mariott Mena House et stykke uden for Cairo.

Vinder de kvartfinalen over Spanien onsdag, er de dog tvunget til at flytte til Marriott Zamalek, hvor blandt andre Danmarks landshold opholder sig. Det siger Jessica Rockstroh fra IHF Media ifølge norske NTB.

Landin: - Gidsel må gerne få papchecken

Efter Danmarks sejr over Kroatien fik Niklas Landin endelig overrakt beviset på, at han var verdens bedste spiller i 2019-sæsonen.


På den store check stod der 10.000 euro, og det var Mathias Gidsel meget imponeret over. Dagen derpå har Niklas Landin også set episoden:

- Gidsel sagde det godt til mig (at han var imponeret, red.). Han viste mig også et pænt billede af ham fra jer, hvor han så en lille smule overrasket ud.

- Jeg har også sagt til ham, at han gerne må få papchecken, hvis han synes, den er så flot, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

Pengene beholder keeperen dog selv.

Saric er færdig ved VM

Dårligt nyt fra Qatar-lejren inden kvartfinalen mod Sverige onsdag. Deres førstemålmand, Danijel Saric, er nemlig færdig ved VM.

Den 43-årige veteran har ødelagt en sene skulderen og har opgivet at fortsætte. Det fortæller han til TV 2 SPORT.