Sport

Danmark kan stille med rekordstort hold til vinter-OL

Hvis et ishockeylandshold kvalificerer sig til vinter-OL, slår Danmark sin deltagerrekord i Beijing om et år.

Torsdag er der præcis et år til starten på vinter-OL i Beijing, og det kan blive med det største danske hold ved et vinter-OL nogensinde.

Derfor er det danske holds chef de mission, Mikkel Sansone Øhrgaard, optimist, når han retter blikket mod begivenheden i Kina i februar 2022.

- For ikke nok med, at vi har forventninger om OL-kvalifikation til blandt andre de danske speedskatere, alpinister og en skiskytte, så har begge vores to ishockeylandshold realistiske OL-kvalifikationsmuligheder, siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

Ved vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang i 2018 stillede Danmark med 17 atleter, og den danske deltagerrekord var 18 atleter ved vinter-OL i Vancouver i 2010.

Rekorden står for fald, hvis bare et af de danske ishockeylandshold for første gang kvalificerer sig til et vinter-OL, da en herretrup tæller 25 spillere, og kvindernes ditto inkluderer 23 spillere.

- Lykkes et af holdene med OL-kvalifikation, så bliver det historisk, for så får vi det største danske hold med til et vinter-OL nogensinde, og dansk ishockey bliver for første gang repræsenteret ved vinter-OL.

- Og lykkes begge hold med at kvalificere sig, så bliver det ret vildt og et helt andet dansk setup, end vi er vant til ved vinter-OL, fortæller den danske chef de mission.

Han tilføjer, at der også er chance for dansk OL-kvalifikation i sportsgrene som curling, kunstskøjteløb og skeleton, men her anses mulighederne som mindre om end ikke umulige.

Begge danske ishockeyhold skal spille en afgørende OL-kvalifikationspulje med fire nationer, hvor kun vinderen kommer til vinter-OL.

Mændenes pulje spilles i slutningen af august 2021, mens kvindernes løber af stablen i november 2021.

Vinter-OL afvikles fra 4. til 20. februar 2022.