Fodbold

Følg dramaet om European Super League her

Hvad skete der? De seks engelske klubber samt Inter, AC Milan og Atlético Madrid meldte sig ud af udbryderligaen European Super League, som blev præsenteret natten til mandag dansk tid.

Slut på livebloggen

Herunder kan du se TV 2 SPORTs eksperter snakke om, hvad der nu skal se, efter Super League er erklæret død.

United-ejer undskylder i åbent brev

Manchester Uniteds formand, Joel Glazer, siger undskyld til klubbens mange fans. Det gør han i et åbent brev på klubbens.

- I har gjort jeres modstand meget klar i forhold til den europæiske superliga, og vi har lyttet. Vi gjorde det forkert, og vi vil vise, at vi kan rette op på tingene.

Læs mere i artiklen her.

Schmeichel: Liverpool har håndteret det bedre end United

- De forskellige ledere i de forskellige klubber har været ude og reagere anderledes. Liverpools ejer, John W. Henry har tre gange udtalt sig og sagt undskyld. Men det er bedre end det, min gamle klub Manchester United har gjort. Det eneste, vi har hørt, er, at Ed Woodward (næstformand og direktør, red.) træder tilbage. Vi har ikke hørt noget fra Joel Glazer, der styrer United. Han var ude og snakke om turneringen, men han har aldrig talt om United. Det har været klodset håndteret. De har ikke gjort det arbejde, de skulle. De har ikke spurgt fodboldens fans, siger Peter Schmeichel til TV 2 SPORT

- Jeg kan godt forstå de 14 klubber, der ønsker, at de 6 klubber skal straffes. Men jeg synes, det er uretfærdigt over for spillere og fans, der vil blive straffet for noget, som de ikke har været en del af. En eventuel pointstraf vil ikke kun ramme klubejerne, men også den sportslige del, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup. 

Premier League er delt

- I øjeblikket er Premier League delt. Der er 20 klubber, men 14 af klubberne er rasende over de 6 klubbers opførsel. Nu er det store spørgsmål, om de 6 klubber vil blive straffet, og om de har brudt nogle regler i Premier League. De 14 klubber vil have udsedt en straf, siger Bryan Swanson, der er chefredaktør på Sky Sports, til TV 2 SPORT. 

Ekstraudsendelse på TV 2 SPORT

Klokken 17.00 kan du på TV 2 SPORT se en ekstraudsendelse om Super League-projektet, der på mange måder ser ud til at være lagt i graven efter en levetid på mindre end tre døgn.

I udsendelsen vil den tidligere Manchester United-målmand Peter Schmeichel deltage.

Spørgsmål

Sebastian Erichsen:

Er ESL kommet med en officiel udmelding omkring deres fremtid og en evt. suspendering?

Svar:

European Super League kom i nat dansk tid med en officiel udmelding, hvor de blandt andet skrev, at de "med tanke på de nuværende omstændigheder vil genoverveje de mest passende skridt for at ændre projektet". Officielt har de altså ikke opgivet en ny, europæisk superliga, men i den nuværende form har den altså mistet opbakningen fra 9 ud af de 12 medstiftende klubber. 

/ Christopher

Koeman kritiserer UEFA efter Super League-kaos

Langt størstedelen af fodboldens verden glæder sig i disse timer over, at Super League med al sandsynlighed ikke vil se dagens lys. Det gør Barcelonas cheftræner, Ronald Koeman, også - men han har ikke glemt de udfordringer, der fandtes for tre dage siden og stadig findes. 

- Alle taler om Super League og Champions League, men UEFA giver ingen opmærksomhed til spillerne i forhold til antallet af kampe. Det eneste, de tænker på, er penge, siger Koeman på et pressemøde. 

Han hentyder til, at der - i Koemans optik - bliver spillet for mange kampe i international topfodbold. 

Spørgsmål

Rasmus Jensen:

Er det blevet bekræftet, at Barcelonas deltagelse var betinget af medlemmernes accept? Som Barcelona-fan er det ret vigtigt for min holdning til klubben. Med venlig hilsen Rasmus

Svar:

Nej, men spanske medier heriblandt SPORT skriver, at Laporta fik skrevet en klausul ind i Barcelonas kontrakt, der gør det muligt for klubben at trække sig fra Super League, såfremt klubbens medlemmer er imod projektet.

/ Christian

Juventus med udtalelse

Juventus er netop kommet med en officiel udtalelse, hvori klubben skriver, at den er bekendt med, at nogle klubber ønsker at trække sig fra Super League, selv om det endnu ikke er endeligt. Torino-klubben, der fortsat er overbevist om projektet, mener, at der på nuværende tidspunkt er begrænsede chancer for, at projektet bliver gennemført i sin oprindeligt udtænkte form.

Spørgsmål

Morten Jensen:

Det er ved at være en forholdsvis lille turnering. 0 % er vel ret højt sat, for at der er andre klubber der kommer til?

Svar:

Ja, jeg er helt enig. Ingen kommer til at gå med. I så fald vil jeg blive meget overrasket.

/ Christian

Officiel erklæring fra AC Milan

AC Milan har udsendt en officiel erklæring, hvori klubben gør rede for, hvorfor den sagde ja til Super League, men klubben skriver ikke - i modsætning til de andre klubber - at den har trukket sig fra projektet. Football Italia beretter dog, at flere italienske medier - heriblandt Sky Italia - skriver, at AC Milan ikke længere er en del af projektet.

Spørgsmål

Thommas Julius Freund Bonnesen:

Er det sandsynligt at nogen af de klubber, der har trukket sig, risikere ikke at spille europæisk fodbold næste sæson? Og vides det, om de sidste 4 klubber fortsat vil prøve at etablere Super League selvom der er 8 der har trukket sig?

Svar:

Svar på dit første spørgsmål: Umiddelbart ikke. Natten til onsdag bød UEFA-præsident Aleksander Ceferin alle de seks engelske klubber velkommen tilbage i folden.

- Jeg ved, at de har en masse at tilbyde. Ikke bare til vores turneringer, men til hele det europæiske spil. Det vigtigste er nu, at vi kommer videre og genopbygger det fællesskab, som spillet havde før alt dette, og at vi sammen bevæger os fremad, sagde han.

Svar på dit andet spørgsmål: Projektet er stendødt. Det kan ikke være anderledes efter udtalelserne fra Juventus-præsident Andrea Agnelli.

/ Christian

Spørgsmål

Casper:

Hvem af de 12 klubbers “ledere” præsidenter er blevet sorteper? Vil der komme flere fratrædelser udover Ed Woodwark?

Svar:

Der går rygter om, at Alessandro Nasi tager over fra Andrea Agnelli i Juventus, men ifølge Sky Sport Italia har Torino-klubben afvist dette. Juventus kalder det fake news.

/ Christian

Spørgsmål

Simon:

I England snakkes der om pointstraf til klubberne, der har været involveret i ESL. Vil dette være realistisk og evt. i indeværende sæson?

Svar:

Det er korrekt, men de øvrige 14 PL-klubber er splittet, når det kommer til sanktioner mod ligaens 'Big Six' efter deres udmeldelse af European Super League, skriver Sky Sports.

En unavngiven kilde fra en unavngiven klub har udtalt, at hans/hendes klub går efter muligheden for at straffe de seks klubber, fordi klubben mener, at der er blevet begået en klar overtrædelse af Premier League-reglementet. Derudover skal en straf medvirke til, at andre ikke tør gøre lignende forsøg i fremtiden.

Premier League-regel L9 siger, at enhver medlemsklub skal have en forudgående skriftlig accept fra bestyrelsen for at kunne træde ind i en ny turnering. Den unavngiven kilde siger, at den regel "tydeligvis er blevet brudt" af de seks klubber, da de sagde ja til at gå med i det foreslåede Super League.

En leder i en anden PL-klub siger til Sky Sports, at enhver sanktion mod de seks klubber såsom pointstraf eller bøder vil ramme de forkerte. Han/hun tænker på spillerne, managerne og ikke mindst de seks klubbers fans. I stedet er den klub, han/hun er en del af, fortaler for at stramme Premier League-reglementet.

/ Christian

Spørgsmål

jesper:

Hvor mange klubber er der tilbage?

Svar:

Vi er nede på fire klubber nu: Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan og Juventus.

/ Christian

Flere klubber trækker sig

Den spanske klub Atlético Madrid og den italienske klub Inter trækker sig fra udbryderligaen European Super League. Inter skriver følgende i en udtalelse på sin hjemmeside:

- Vi bestræber os altid på at give fans den bedste fodboldoplevelse; fornyelse og inklusion er en del af vores DNA siden vores grundlæggelse. Vores engagement med alle interessenter for at forbedre fodboldindustrien vil aldrig ændre sig.

- Inter er af den overbevisning, at fodbold - som enhver anden beskæftigelsessektor - skal have en konstant interesse i at forbedre dens turneringer for at fastholde begejstrede fans i alle aldre over hele verden inden for en økonomisk bæredygtighed struktur.

- Med denne vision ser vi frem til at fortsætte samarbejdet med institutioner og alle interessenter for fremtiden for den sport, vi alle elsker.

Juventus-aktien styrtdykker

Den enorme usikkerhed omkring Super League-projektet gjorde, at Juventus-aktien styrtdykkede onsdag morgen. Og med Agnellis dødsstød til Super League er det ikke blevet bedre. Foreløbig er aktien faldet med godt 12 procent i dag.