Sport

Nu kan du dyrke olympisk sport hjemmefra

Den internationale olympiske komité IOC lancerer Olympic Virtual Series, hvor fem elektroniske sportsgrene bliver en del af OL-familien.

De olympiske lege står for mange som noget uopnåeligt, men det laver IOC om på med et nyt tiltag.

Den internationale olympiske komité har præsenteret en virtuel serie af konkurrencer, så det allerede i maj 2021 bliver muligt at dyrke olympisk sport hjemmefra. Det sker i Olympic Virtual Series, hvor IOC i samarbejde med fem internationale forbund vil bringe den olympiske sport meget tættere på deltagerne.

De fem sportsgrene og deres elektroniske samarbejdspartnere er:

  • Baseball: World Baseball Softball Confederation (WBSC) – eBaseball Powerful Pro Baseball 2020, Konami Digital Entertainment
  • Cykling: Union Cycliste Internationale (UCI) – Zwift, Zwift inc.
  • Roning: World Rowing - Open format
  • Sejlsport: World Sailing - Virtual Regatta, Virtual Regatta SAS
  • Motorsport: Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) - Gran Turismo, Polyphony Digital

De fem sportsgrene byder på varierende fysisk aktivitet. Cykling og roning, hvor man sidder på en hometrainer og en romaskine, er de mest krævende, mens det er muligt at deltage i baseball, sejlsport og motorsport med et joystick.

Fælles for de fem sportsgrene er, at det skal være muligt for alle at deltage:

- Hvert forbund vil skabe en begivenhed, der maksimerer online massedeltagelse og prioriterer inkluderende deltagelse gennem Olympic Virtual Series, skriver IOC i en pressemeddelelse.

- Massedeltagelsen sikrer deltagere i hele verden, at de kan konkurrere hjemmefra eller fra deres træningsfaciliteter, og på den måde kan vi skabe spænding frem mod de olympiske lege i Tokyo.

IOC har hyret danske Dreamhack Sports Games til at organisere og afvikle de olympiske e-sportsevents.

- Vi er stolte over at blive valgt af IOC til at støtte med marketing og afvikling af denne historiske serie, der skaber forbindelse mellem traditionel sport og virtuel sport, siger Mads Lindemann, CHhief Product Officer i Dreamhack Sports Games, til TV 2 SPORT.

Olympic Virtual Serires finder sted fra 13. maj til 23. juni 2021. OL i Tokyo, der er udsat fra 2020, afholdes fra 23. juli til 8. august.