Sport

Brugte 65 mio. på OL-atleter – men bakker op om at afvente med vacciner

Salling Fonden forstår godt udøvernes ønske om en hurtig vaccine, men de har tillid til sundhedsmyndighedernes udrulningsplan.

De danske atleter må fortsat se til, mens flere af deres konkurrenter får mulighed for at rykke frem i vaccinekøen inden sommerens OL i Tokyo.

Den beslutning ærgrer flere af de danske OL-aktører, som mener, at frygten for at teste positiv for coronavirus op til eller under OL, kan få konsekvenser for præstationen.

Nu melder atleternes største sponsor - Salling Fonden - sig også banen. Og de forstår atleternes ønske om vaccination forud for De Olympiske Lege.

- Der er tale om udøvere, som gennem hele deres karriere har arbejdet målrettet frem mod netop dette øjeblik, og hvis deltagelse ved OL giver hele Danmark grund til at samles og glædes. Som Team Danmarks største kommercielle partner forstår vi derfor ønsket om hurtig vaccination af Danmarks OL-deltagere, som vi glæder os til at se i aktion til sommer i Tokyo, skriver Salling Fonden i et svar til TV 2 SPORT.

De understreger dog, at de ligeledes har forståelse for sundhedsmyndighedernes vaccineplan.

- Samtidig har vi fuld tillid til den udrulningsplan for COVID-19 vaccine, som sundhedsmyndighederne har lagt og bakker op om denne.

Salling Fonden har alene bidraget med minmum 65 millioner kroner til OL-atleterne og været med i en fællespulje med Kirkby-fonden med ekstrabevillinger på 20 millioner kroner.

Ro i maven

En af de danske atleter, der har meldt sig ind i debatten om vaccination til danske OL-atleter, er badmintonspilleren Viktor Axelsen.

Han mener, det er ærgerligt, hvis danskernes konkurrenter skal gå ind til OL med mere ro i maven end de danske udøvere.

Men han gør det samtidig klart, at en fremrykning i vaccinekøen ikke skal ske på bekostning af nogen sårbare, noget frontpersonale eller nogen, der er i speciel risiko for at have et dårligt forløb med covid-19.

- Som atlet og sportselsker havde jeg set det som værende fedt på sportens vegne, at atleter, der skal til OL i Tokyo, måske har en mulighed for at få en vaccination inden. Såfremt at de sårbare selvfølgelig er færdigvaccinerede, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT tidligere på ugen.

- Jeg ved, at vores konkurrenter i Taiwan er blevet vaccineret. De kinesiske og malaysiske spillere er sandsynligvis også vaccineret. Så det er klart, at det er ærgerligt som dansk atlet at sidde og se, at de andre lande måske har lidt mere ro i maven, når de rejser til OL i Tokyo, hvis de har vaccinen, og vi ikke har.

OL begynder 23. juli og varer til 8. august.