Håndbold

Danmark slår Finland

Danmark vandt 46-24 over Finland i den sidste EM-kvalkamp. Sejren betyder, at Danmark vinder gruppen og bliver topseedet til EM.

Stil spørgsmål
Slut

Tak for i dag

Vi lukker ned her fra livebloggen. Danmark vandt kampen, blev nummer et i gruppen, og er nu topseedet til EM. Tak for jeres spørgsmål undervejs. 

// Nicolai Dvinge

Slut

Kampens spiller

Emil Jakobsen bliver med sine ti mål kåret til kampens bedste danske spiller i hallen. Ganske fortjent!

Slut

Danmark 46 - 24 Finland

Det slutter her. Sejren var aldrig i fare. Danmark var overlegne, koncentrede og viste en masse sult. Landstræner Jacobsen sidder nok på bænken og slikker sig om munden. Han kunne nok ikke have ønsket sig en bedre kamp.

60' 46-24

Sidste minut

Vi går ind i sidste minut. Skal Danmark nå de 47?

57' 44-22

Danmark jagter nu 47 mål. Det vil være første gang siden VM i 2011, hvor danskerne slog Australien. 

55' 43-20

Jakobsen igen!

Emil Jakobsen scorer sit mål nummer 10 i denne kamp. Han har været flyvende. Vi har også netop rundet 60 mål i kampen, så den hurtige kan regne ud, at der altså er blevet scoret mere end et mål i minuttet i gennemsnitt. Det er ikke hver dag, det sker i en håndboldkamp. Danmark har heller ikke lavet 43 mål i en landskamp siden 2013. 

52' 40-18

Danmark runder 40 mål

Emil Jakobsen scorer sit ottende mål i kampen. Målet var ligeledes nummer 40 for Danmark i kampen. Det samme antal, danskerne scorede i det første opgør mod Finland. 

50' 39-17

Finland får en kontrascoring

Det lyder måske ikke vildt, men det har været sjældent set i den her kamp. Finnerne får sig et par scoringer lige nu, men det er nok også bare lidt symbolske mål. 

48' 37-14

Wiesmach med sjette mål

Patrick Wiesmach scorer sit sjette mål i kampen. Han spiller til dagligt i Leipzig, og det er første gang siden 2016, at fløjspillerne er udtaget til det danske landshold. Han kæmper med spillere som Lasse Svan, Hans Lindberg og Johan Hansen om at spille på landsholdet, så det er også svært at få sig en plads. 

46' 36-14

Møller snupper det hele

Kevin Møller har otte redninger og står på 77 procent lige nu. Det er meget voldsomme tal. Og Emil Nielsen var også strålende i første halvleg. Danmark har en voldsom bredde på målvogterpladsen. 

45

Ikke tæt på rekord

Danmarks største sejr nogensinde blev vundet med 35 mål ved VM i Sverige, hvor Danmark vandt over Australien. Det bliver svært at overgå det i dag, hvor danskerne lige nu fører med 21 mål. 

42' 34-13

Danmark har det nemt

Jacob Holm og Kevin Møller stjæler overskrifterne lige nu. De to profiler er velsmurte, og Finland har det virkelig svært ved at skabe chancer. I modsatte ende løber Holm og Jakobsen lige nu nemt igennem og sender boldene i mål. 

39' 30-14

Møller sendt i gulvet

Kevin Møller får sendt en afslutning direkte i hovedet. Den danske vogter ømmer sig, men han er rimelig hurtig tilbage igen. Men det ligner en episode, der gør rigtig ondt. Av!

38' 30-13

Finnerne har det svært

Ian Martin scorer sit første mål i kampen. Og Kevin Møller lukker sit andet mål ind i kampen. Han har erstattet Emil Nielsen i pausen, så meget tyder på, de to målvogtere får en halvleg hver. 

36' 29-12

Lassen med ny scoring

De nye landsholdsspillere rækker i den grad ud efter en fastplads på landsholdet. Mensing, Lassen, Lærke og Hoxer har alle sammen præsteret stort. Og de fortsætter her i anden halvleg. 

33' 27-12

Flot dansk angreb

Mensing, Holm og Weismach kombinerer sig til et rigtig flot mål. Finnerne ligner nærmest bare statister i det danske spil lige nu. Rigtig imponerende!

31' 25-11

Holm godt i gang

19 sekunder gik der af anden halvleg, før Jacob Holm kanonerede bolden i mål. 

Pause

Så nærmer vi os efterhånden anden halvleg af aftenens kamp. Danmark har givet en masse spillere debut her til aften, og det bliver spændende at se, om spillere som Landin og Mensah bliver siddende på bænken og bliver sparet hele kampen. 

Pause

Danmark 24 - 11 Finland

Jacob Lassen når at score sit andet mål i kampen, inden haluret sender spillerne til pause. De sidste 30 minutter bliver nok bare et spørgsmål om, hvor stort Danmark skal vinde. 

28' 23-10

Så scorede finnerne endelig

11 minutter og 25 sekunder gik der mellem finnernes niende og tiende scoring. Rigtig god periode af det danske forsvar og Emil Nielsen nede i målet!