Sport

DIF kritiserer genåbningsaftale

Der skelnes i genåbningsaftalen mellem sportsgrene med og uden kontakt. Det går ud over idrætten, mener DIF.

Hvis man har gået og ventet på at løbe over i idrætshallen fra og med torsdag for at spille basketball eller håndbold, så må man vente lidt endnu.

Det er der nemlig fortsat lukket ned for i den genåbningsplan, som blev vedtaget natten til tirsdag.

Morten Mølholm, direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF), er skuffet over genåbningsaftalen, der går hårdt ud over den indendørs breddeidræt, når der er tale om kontaktsport - blandt andet håndbold, basketball og ishockey.

- Vi er forundrede over, at man går ind og differentierer mellem idrætterne. Det er igen en idrætsgren som håndbold, som det går ud over.

- Man åbner kun for ikke-kontaktsport. Det er vi rigtigt kede af, for det havde vi heller ikke set komme, siger Morten Mølholm.

Gælder i 14 dage

Af aftalen fremgår det, at personer mellem 18 og 70 år fra 6. maj - torsdag - nu også kan dyrke idræt indendørs. Det var der lagt op til i den tidligere genåbningsaftale.

I den netop indgåede aftale står der dog, at åbningen i denne omgang ikke gælder for kontaktidrætter.

- Den skelnen varer heldigvis kun 14 dage frem til 21. maj. Så vi må desværre acceptere, at eksempelvis basketballspillere mellem 18 og 70 år ikke må træne kampsituationer i de kommende to uger.

- Jeg havde dog forventet, at kravet om coronapas ville gøre det muligt, at de voksne medlemmer, som har undværet deres idræt i snart et halvt år, kunne komme tilbage til en normal idrætsudøvelse - også i idrætter som håndbold, basketball, ishockey og så videre, siger Morten Mølholm.

DIF forstår udmærket, at tilskuere skal vise coronapas til fodboldkampe i eksempelvis Superligaen. Men ikke nede i den lokale badmintonhal.

- Vi har en problemstilling omkring coronapasset. Der er lavet nogle formuleringer, som ser ud til, at der kan forhandles videre om coronapasset.

- Men der står stadigvæk, at der skal være coronapas, når man dyrker sin almindelige motionsidræt i en badmintonklub.

- Vi er med på, at man skal være testet inden eller vaccineret. Men hvem skal kontrollere det?

- Det er hårdt for en frivillig sektor, hvis vi lige pludselig skal stable frivillige på benene, der skal kontrollere de andre medlemmer.

- Vi har i lang tid haft dialog med myndighederne om, hvor svært det er. Man bør kunne gøre det tillidsbaseret og viser coronapasset til hinanden, når man spiller badminton, siger Morten Mølholm.