Sport

Danske atleter vaccineres inden OL, fastslår Heunicke

Danmarks repræsentanter ved OL og PL får lov til at tage imod de vacciner, PfizerBioNTech har doneret via den internationale olympiske komité.

De gode nyheder falder på stribe for Danmarks bedste atleter.

Først tilbød vaccineproducenten Pfizer/BioNTech at donere vacciner til de olympiske atleter via den internationale olympiske komité, IOC.

Dernæst fastslår sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at de danske atleter får lov til at tage imod vaccinerne via sundhedsmyndighederne. Dermed kan atleterne og staben omkring dem se frem til at blive vaccineret inden afrejse til Tokyo.

- Det er glædeligt, at vi får ekstra, særligt dedikerede vacciner fra Pfizer/BioNTech til vores danske OL-atleter. Det garanterer vores atleter en vaccine inden afgang til Tokyo uden, at det får betydning for det danske vaccinationsprogram. Jeg har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund, og nu skal de danske sundhedsmyndigheder finde en praktisk løsning på, hvordan atleterne kan få vaccinationerne, udtaler Magnus Heunicke i et skriftligt svar til TV 2 og TV 2 SPORT.

I kamp mod tiden

Vaccination af OL-atleter har været et stort emne de seneste uger, hvor flere nationer har tilbudt deres olympiske- og paralympiske deltagere at kommet foran i vaccinekøen.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har kæmpet for, at det også skulle ske for danske atleter, hvilket Magnus Heunicke har afvist, da det ikke ville være i tråd med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Men med torsdagens tilbud fra PfizerBioNTech og IOC er det alligevel blevet muligt for danske atleter at blive vaccineret inden legene i Tokyo, og det var tilsyneladende tæt på at være i sidste øjeblik.

Inden bekræftelsen fra Magnus Heunicke udtalte DIF-direktør Morten Mølholm:

- Vi er i et kapløb med tiden, og vi SKAL have OL-atleterne vaccineret i ordentlig tid inden OL. Ellers går det ud over deres forberedelser, og derfor skal vi have andet stik senest i midten af juni, siger Morten Mølholm til TV 2 SPORT.

OL i Tokyo blev flyttet fra 2020 til 2021 på grund af coronapandemien. De olympiske lege finder sted fra den 23. juli til den 8. august, hvorefter de paralympiske lege afholdes fra den 24. august til den 5. september.