Sport

Lewandowski tangerer legendarisk målrekord

Med et mål i Bayern Münchens uafgjorte kamp mod Freiburg udlignede polakken rekorden for flest ligamål i en sæson.

I 49 år har Gerd Müller holdt rekorden for flest Bundesliga-mål i samme sæson med 40 fuldtræffere. Men nu skal endnu et navn føjes til den rekord, efter Bayern München-bomberen Robert Lewandowski kom på måltavlen, da de tyske mestre lørdag spillede uafgjort mod Freiburg.

26 minutter skulle der gå i Bayerns næstsidste Bundesligakamp i sæsonen, før den polske stjerne kunne score sit sæsonmål nummer 40 og udligne Bayern-legenden Gerd Müllers rekord - endda i en sæson, hvor Lewandowski har misset fem kampe på grund af skader.

Midtvejs i første halvleg af lørdagens kamp blev Thomas Müller nedlagt i feltet, og efter et VAR-tjek kunne Lewandowski bringe Bayern foran med et straffespark placeret i nederste højre målhjørne. En scoring, der blev fejret med en hyldest af den hidtidige rekordholder. Under sin spillertrøje kunne han nemlig fremvise en T-shirt med Müllers ansigt påtrykt sammen med teksten ’4EVER GERD’.

Kort efter fik Freiburgs Manuel Gulde dog headet sit hold tilbage i kampen, men få minutter inde i anden halvleg kom mestrene atter foran, da Leroy Sane satte indersiden på et præcist indlæg fra Thomas Müller og gjorde det til 2-1.

Faktisk var Robert Lewandowski ikke langt fra sæsonmål nummer 41, da han havde flere gode muligheder mod kampens slutning. Den største opstod godt 12 minutter før tid, hvor målkongen på lidt kluntet vis ikke fik udnyttet, at han var helt alene foran mål, hvorefter hjemmeholdets Christian Gunter i stedet udlignede til kampens resultat; 2-2.

Takker holdkammeraterne

Robert Lewandowski har været en profil både i den tyske liga og internationalt, siden han brød igennem for Borussia Dortmund, hvor han vandt to mesterskaber og blev topscorer i sæsonen 2013-2014. Siden da har han nærmest været synonym med Bayern Münchens succes, hvor han blandt andet har været med til at vinde syv Bundesliga-mesterskaber, tre pokaltitler samt sidste års champions League-finale.

Tidligere har holdkammeraten Thomas Müller forsøgt sig med kælenavnet ”LewanGOALski” til den polske angrebskollega, der i forvejen har en lang række målrekorder på cv'et. Blandt andet er han den udenlandske spiller, der har scoret flest mål i den tyske liga, og hvem husker ikke, da han chokerede fodboldverden med fem mål på otte minutter og 59 sekunder og dermed leverede blandt andet det hurtigste Bundesliga-hattrick og det højeste antal mål af en indskrifter i den tyske liga.

Men lige så god, polakken er til at score mål, lige så ydmyg er han, når han bliver spurgt ind til sine rekorder.

- I kampene tænker jeg ikke på personlige titler eller personlig succes. Man kan ikke vinde alene i fodbold, så man har brug for et godt hold, gode holdkammerater, som arbejder for én, sagde Lewandowski, da han forud for lørdagens kamp gav et interview på Bundesligaens hjemmeside, hvor snakken blandt andet faldt på polakkens mange personlige bedrifter.

- Derfor er jeg altid taknemmelig over for mine holdkammerater, for de skal jo spille mig. Min individuelle succes tilhører også dem, for uden dem kan jeg ikke vinde noget.

Kan fortsætte i ’mange, mange år’

Dog stadig et stykke op til førstepladsen på Bundesligaens all-time målscorerliste. Her topper Gerd Müller – eller ”Bomberen”, som han blev kaldt, da det var ham, der scorede mål på samlebånd for Bayern i 60’erne og 70’erne - med 365 Bundesliga-scoringer, mens Lewandowski indtager andenpladsen med 276. Dog er Müllers mål scoret i 427 kampe, mens Lewandowski indtil nu bare har spillet 349.

Og mon ikke, Lewandowski får en del flere kampe og mål i den røde Bayern München-trøje. I hvert fald løber hans nuværende kontrakt indtil 2023, og i Bundesliga-interviewet slår den polske skarpskytte fast, at der er mange år i ham endnu.

- Jeg tænker ikke, at jeg ved alting eller er den bedre. Jeg skal træne og øve mig for at blive bedre. Jeg har en ambition om at være på toppen og hele tiden forbedre mig.

- Alder er bare et tal, og jeg kan fortsætte med at spille fodbold i mange, mange år, sagde han i interviewet inden hans tangering af målrekorden.

Lewandowski og de tyske mestre fra Bayern München har én kamp tilbage i denne Bundesliga-sæson, som afsluttes med en hjemmekamp mod Augsburg. Med et mål her vil polakken altså gå alene i spidsen for flest sæsonmål.