Fodbold

Barca-kollaps og Atletico-comeback i højdramatisk LaLiga-runde

Efter næstsidste spillerunde står det klart, at trofæet ender i Madrid.

Atletico Madrid har fortsat overhånden i kampen om det spanske mesterskab, og Barcelona har ikke længere mulighed for guldmedaljer.

Det står klart efter en dramatsik næstsidste spillerunde i LaLiga.

Her giver vi overblikket over resultaterne i toppen og deres betydning for guldkampen.

Topholdenes resultater:

Altetico Madrid – Osasuna: 2-1

Athletic Club – Real Madrid: 0-1

FC Barcelona – Celta Vigo: 1-2

Det efterlader følgende stilling i toppen af LaLiga med én kamp tilbage:

  1. Atlético Madrid – 83 point
  2. Real Madrid – 81 point
  3. Barcelona – 76 point

Det betyder resultaterne for mesterskabskampen:

Atletico Madrid kan selv afgøre det i sidste spillerunde. En sejr sikrer dem mesterskabet, mens uafgjort kan være nok, hvis Real Madrid samtidig taber point. Sidstnævnte er nemlig bedst indbyrdes.

Real Madrid kan stadig nå guldet. Det kræver dog, at naboerne fra Atletico snubler og taber point i den sidste kamp.

FC Barcelona er ude af guldkampen. Catalonierne skulle bruge to sejre i de sidste to kampe for at holde liv i holdets mesterskabschancer. Med søndagens nederlag har de ikke længere mulighed for at hente de to Madrid-hold.

Sådan forløb kampene:

Altetico Madrid – Osasuna (2-1)

Det er nærmest en underdrivelse at sige, at ligaens førerhold var dominerende i opgøret mod Osasuna, hvor de bolsjestribede noterede sig for 72 procent af boldbesiddelsen i opgøret.

Selvom Atletico nærmest svømmede i chancer, så var det gæsterne fra Osasuna, der efter kunne juble først. På holdets første forsøg inden for målrammen kunne kroatiske Ante Budimir nemlig bringe gæsterne foran.

Seks minutter senere fik Atletico udlignet, da Indskiftede Renan Lodi kunne bringe Atletico Madrid på 1-1.

Og kort efter kunne topscorer Luis Suarez så fulende Atletico's comeback og sende sit hold tilbage på ligaens førsteplads med sit første mål i ni kampe.

Det endte med at være et hæsblæsende opgør, da Osasuna var på besøg hos topholdet, Atlético Madrid. Video: TV 2 SPORT

Athletic Club – Real Madrid (0-1)

68 minutter skulle der gå i Bilbao, før bolden endte i nettet.

Her var det Nacho, der stod det rigtige sted, og kunne bringe Real Madrid foran 1-0.

Det var ellers et Real Madrid-hold, der var presset undervejs i kampen mod Athletic Club i en forholdsvis chancefattig kamp.

I anden halvleg kom de hvide fra hovedstadsklubben tættere på, og efter chancer til både Luka Modric Casemiro gav det altså pote - og med sejren på 1-0 har de forsvarende mestre altså fortsat muligheden for endnu et mesterskab.

Real Madrid er presset til sejr i de sidste spillerunder af LaLiga, og imod Athletic Bilbao kunne de indfri forventningerne. Video: TV 2 SPORT

FC Barcelona – Celta Vigo (1-2)

Knap en halv time skulle der spilles på Camp Nou, før Lionel Messi kunne sætte panden på et skarpt indlæg fra Sergio Busquets og heade catalonierne foran med 1-0.

Glæden i Barca-lejren blev dog slukket hurtigt, da Celta Vigos Santi Mina udlignede med en afslutning uden for feltet.

Efterfølgende pressede Barcelona en smule mere på, men det gjorde det på ingen måde lettere, da Barcelona måtte spille de sidste syv minutter i undertal, efter at Clement Lenglet modtog sit andet gule kort for en grov tackling, hvilket Celta Vigo udnyttede kort efter - hvor Santi Mina med sit andet mål hamrede det sidste søm i Barcelonas gulddrømme.

Kampen startede godt for FC Barcelona, men de kunne ikke holde fast i føringen mod Mina og Celta Vigo. Video: TV 2 SPORT

I næste uges sidste spillerunde skal de nuværende ettere fra Atletico Madrid møde Valladolid på udebane, mens mesterskabskonkurrenterne Real Madrid får besøg af Villareal.