Sport

Tilskuere får adgang til indendørs sport

Med den seneste genåbningsaftale må der igen komme tilskuere til indendørs sportsbegivenheder som håndbold og badminton.

Nu kan jublen bryde løs blandt alle, der elsker indendørs sport.

Fredag den 21. maj åbnes der nemlig for tilskuere til indendørs sport, og det betyder blandt andet, at kvindernes DM-finale i håndbold samt herrernes semifinaler og finale ikke skal spilles for tomme tribuner.

Det kan man udlede af aftalen, der kan læses i fuld længde her.

- Partierne er endvidere enige om, at trin 2 i planen for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer iværksættes pr. 21. maj 2021 i overensstemmelse med aftalen af 4. maj 2021. Det indebærer blandt andet, at andre kultur-, erhvervs- og idrætsarrangementer kan afholdes med publikum i overensstemmelse med ordningen for større arrangementer med siddende publikum.

Tirsdag aften mødes Herning-Ikast og Viborg i den tredje og afgørende DM-semifinale, og det bliver sæsonens sidste kamp for tomme tribuner.

- Det er klart en af de mest glædelige nyheder, man kan få lige nu. Det har fyldt sindssygt meget, siden det hele blev lukket ned, og vi har voldsomt skuffede, da vi ikke var med i genåbningsaftalen fra den 6. maj, siger Thomas Christensens, der er direktør i Divisionsforeningen, til TV 2 SPORT.

- Nu skal vi bare i fuld gang, selvom det i første omgang blot kommer til at involvere få klubber. Men alle klubber kan i deres sæsonforberedelser henvise til det her, og det er jo fantastisk.

Alle aktive kommer tilbage i hallerne

Adgangen for tilskuere kommer sammen med adgangen for de aktive, der indtil nu har været forhindret i at udfolde sig som normalt.

Det vækker ikke overraskende glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Jeg er meget tilfreds med aftalen, og den er god for idrætten. Flere danskere kan nu komme ud og opleve eliteidræt på tilskuerpladserne, og de frivillige kan igen koncentrere deres kræfter om at drive foreningslivet og afvikle sunde og inkluderende breddeaktiviteter, siger DIF-direktør Morten Mølholm i en pressemeddelelse.

Læs mere om genåbningen og reglerne for coronapas her.