Sport

10.000 frivillige har trukket sig fra OL

OL skal gennemføres med langt færre frivillige end først antaget. Mange har således droppet at deltage.

Indtil videre har 10.000 af de planlagte 80.000 frivillige ved OL i Tokyo trukket sig 50 dage før åbningsceremonien.

Det bekræfter Toshiro Muto, der er administrerende direktør i organisationen, som står for planlægningen af OL, skriver nyhedsbureauet AFP.

Årsagen er mestendels bekymringer vedrørende coronapandemien. En fjerde bølge ruller i øjeblikket ind over Japan.

Derudover har nogle frivillige trukket sig på grund af de ændringer, der er sket i programmet, efter at legene blev udsat fra 2020 til 2021.

Andre har trukket sig i protest over Toshiro Mutos forgænger, Yoshiro Mori, som måtte trække sig i februar, fordi han udtalte sig krænkende om kvinder.

Toshiro Muto har dog slået fast, at det reducerede antal frivillige ikke får konsekvenser for OL, fordi begivenheden på grund af coronapandemien er mindre end først antaget.

Befolkningen imod OL-afholdelse

Internt i Japan har arrangørerne oplevet stor modstand fra befolkningen. Op mod 80 procent har indbyggerne i Japan er således modstandere af, at OL gennemføres, har undersøgelser vist.

Spørgsmålet, om hvorvidt OL kan gennemføres, bliver da også bragt op igen og igen.

Seiko Hashimoto, der er præsident for OL's organisationskomité, har torsdag endnu en gang afvist, at en aflysning af OL kommer på tale.

- Jeg mener, at OL med 100 procents sikkerhed kommer til at blive gennemført, siger Hashimoto til BBC.

Til det japanske medie Nikkan Sports Daily har han peget på én ting, der kan stoppe OL.

- Hvis forskellige lande i verden oplever meget seriøse situationer, og delegationer fra de fleste deltagerlande ikke kan komme, så kan vi ikke gennemføre det.

- Men medmindre sådan en situation opstår, så bliver legene ikke aflyst, siger Hashimoto.

Han fortæller desuden, at hvis der opstår smitteudbrud, mens OL er i gang, så kan det ende med, at man lukker helt for tilskuere.