Cykling

Sidste etape af Critérium du Dauphiné

Det blev otte meget godkendte etaper i det franske. Padun overraskede med etapesejr lørdag og søndag, men INEOS og Richie Porte slutter Critérium du Dauphiné med den gule trøje.

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Vi siger tak for i dag og tak for denne gang. Det blev otte meget godkendte etaper i det franske. Padun overraskede med etapesejr lørdag og søndag, men INEOS og Richie Porte slutter løbet med den gule trøje. 

Padun vinder igen

Det samlede klassement

  1. Richie Porte (Ineos)
  2. Alexey Lutsenko (Astana), +17''
  3. Geraint Thomas (Ineos), +29''
  4. Wilco Kelderman (Bora), +33''
  5. Jack Haig (Bahrain Victorious), +34''

- Det havde jeg sgu ikke forventet. Benene var forholdsvis gode. Jeg er ikke på mit topniveau, men det gik bedre i dag, end det gjorde de andre dage. Padun kørte væk i bunden, og der var sgu ikke nogen, der kunne køre med ham. Jeg kunne godt se, han havde et andet gear, end vi havde, så jeg vidste godt, jeg kørte for andenpladsen, da han kørte væk. Men jeg er faktisk rigtig glad for min andenplads, siger Vingegaard til TV 2 SPORT efter etapen. 

Porte vinder løbet

Favoritterne kommer i mål her. INEOS-rytteren Richie Porte vinder derfor Criterium du Dauphine for første gang i sin karriere. 

Vingegaard i top-tre

Jonas Vingegaard bliver nummer to på dagens etape. Han vinder 'spurten' foran Konrad. Flot kørt af danskeren. 

Padun vinder igen

Den 26-årige ukrainer Mark Padun gentager gårsdagens store triumf. Han kører væk fra alt og alle og kan trille alene ind over stregen. Storartet. 

1,5

O'Conner er væk

Ben O'Connor har fået lov til at komem væk. Han er også et minut efter i klassementet, så det har INEOS ingen problemer med. Det var hektisk et godt stykke tid, men nu tyder det på, INEOS får forsvaret trøjen hjem. 

2,5

Thomas kommer tilbage

Gerait Thomas nærmer sig favoritgruppen, og det er gode nyheder for Porte. Så kan Thomas lukke alle angrebene, så nu bliver det virkelig svært for de andre at stjæle den gule trøje. 

3

Porte skal lukke hullerne selv

Richie Porte får ingen hjælp lige nu. Han bliver ved med at lukke alle angrebene fra de andre favoritter. Lutsenko og Ben O'Connor prøver at angribe, men Porte svarer tilbage igen. Det er virkelig væddeløb det her!

4

Thomas jagter stadig

Geraint Thomas har et stykke op til favoritterne. Det bliver spændende at se, om han kan holde fast i sin podieplads. Han er nummer tre i klassementet lige nu. De forreste favoritter er samlet, men Astana med Izagirre og Lutsenko bliver ved med at forsøge med angreb. 

5

Porte har fået kontakt igen

Richie Porte i den gule trøje har fået kontakt til gruppen med Haig og Lutsenko. De sidste fem kilometer stiger igen, så det kan stadig nå at gå i forskellige retninger. Ukrainske Padun er dog alene i front og bør rimelig sikkert snuppe etapesejren. 

7

Thomas styrter!

Geraint Thomas styrter på nedkørslen! Han er heldigvis hurtigt oppe på cyklen igen, men det betyder, at at INEOS ingen ryttere har i den forreste gruppe af favoritterne lige nu. Porte er dog heldig i den forstand, at O'Connor træder til i Portes gruppe på nedkørslen og haler ind. 

9

Porte i problemer!

Haig, Lutsenko, Izagirre og Geraint Thomas er kørt væk på nedkørslen. Porte er sat, og Thomas er derfor tvunget til at køre med. Lutsenko er kun 17 sekunder efter Porte i klassementet. Det er virkelig interessant det her!

11

Haig kæmper foran favoritterne

Jack Haig kæmper med at holde sit forspring til gruppen med den gule trøje, men Geraint Thomas gør alt, hvad han kan, for at få hentet Haig. Padun i front bliver ved med at øge til forfølgerne, og han ligner efterhånden det bedste bud på en etapevinder igen i dag. 

14

Thomas træder til

Geraint Thomas forsøger ihærdigt at få hentet Jack Haig inden toppen. Porte sidder i dengule trøje på hans hjul, og derfor bliver der sat folk af nu. Enric Mas og Tao Geoghegan kan ikke følge med lige nu. 

15

Jack Haig angriber

Jack haig, der blot er 34 sekunder efter Porte i klassementet, kører væk fra favoritterne nu. Lopez er hentet, men Haig får skabt et lille hul!

Spørgsmål

Erik.:

Er der andre oplysninger om M. Padun, ud over at han er Ukrainer?. Har han vundet nogle løb tidligere, eller svingede han bare ind på de 2 bjerge, og satte de andre, så at sige..

Svar:

Hej Erik

Godt spørgsmål. Han er så at sige kommet lidt ind fra højre. Han har vudnet et ukrainsk mesterskab i enkeltstart, så har en en sejr i Tour of Alps i 2018 og to sejre i Adriatica Ionica Race. Men gårsdagens etape for Padun for den 22-åriges første sejr på World Touren. 

// Nicolai Dvinge, TV 2 SPORT

17

Lopez angriber

Movistars Miguel Angel López angriber fra favoritfeltet nu. Han er kun 38 sekunder efter i klassementet, så ham kan de ikke tillade at sejle væk. INEOS øger farten med det samme, men Lopez har fået et meget lille hul. 

18

INEOS stadig i kontrol

Der er umiddelbart ingen af favoritterne, der kan udfordre den gule trøje i dag. INEOS sidder med tre mand i fronten af feltet og kontrollerer det fuldstændigt. Lige nu er statud, at Padun er på vej mod etapesejren, og at INEOS med Richie Porte er på vej mod den gule trøje. Det hele kan dog stadig nå at åbne sig op på nedkørslen eller den sidste lille stigning.