EM fodbold

EM er i gang - her er nyhederne fra åbningsdagen

Fredag begyndte EM i fodbold. Herunder kan du læse nyhederne fra åbningsdagen.

Robert Skov ude af Danmarks åbningskamp

- Robert når ikke at blive klar til i morgen (lørdag, red.), så han er en af dem, der er ude, siger landstræner Kasper Hjulmand til TV3+ fredag aften.

Læs mere her:

Llorente er tilbage i den spanske EM-lejr

Forsvarsspilleren Diego Llorente vendte tilbage til den spanske EM-lejr fredag eftermiddag.

Llorente testede positiv for covid-19 9. juni, men efterfølgende har han fået foretaget fire PCR-test, og de er alle kommet tilbage med et negativt testsvar. Derfor kunne han vende tilbage, skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

Ukraine indgår kompromis med UEFA

Ukraine indgår kompromis med UEFA over landsholdstrøje. I stedet for "Hæder til heltene" vil der på indersiden af Ukraines EM-trøjer stå "Hæder til Ukraine", skriver Reuters ifølge Ritzau.

Totti og Nesta på plads i Rom

De italienske legender Francesco Totti (th.) og Alessandro Nesta (tv.) er naturligvis på plads til EM's åbningskamp i Rom.

Italien åbner EM mod Tyrkiet, og selvfølgelig er legenderne Francesco Totti og Alessandro Nesta på plads på Stadio Olimpico.

Pukki klar til kamp mod Danmark

Den finske angriber Teemu Pukki er kommet sig over den skade, han pådrog sig kort før sæsonafslutningen i Championship. Derfor melder han sig helt klar til EM-mødet med Danmark.

Læs mere her:

Danmarks sidste træning inden første EM-kamp

Fredag aften trænede landsholdet for sidste gang inden mødet med Finland lørdag aften.

Betis henter portugisisk EM-målmand

Rui Silva under Portugals EM-testkamp mod Israel 9. juni 2021.

LaLiga-klubben Real Betis har sikret sig Rui Silva, der for tiden er med Portugals landshold til EM.

27-årige Silva skifter til Betis forud for den kommende sæson, og Sevilla-klubben har fået ham kvit og frit, da han har kontraktudløb i Granada til sommer.

Silva, der har spillet én landskamp for Portugal, har skrevet under på en femårig kontrakt med Betis.

Danmarks pressemøde er slut

Kasper Hjulmand har svaret på det sidste spørgsmål.

Nu skal han og landsholdspillerne ud på græsset i Parken til den sidste træning inden kampen mod Finland lørdag aften.

Hjulmand om covid-19-smittet russer: - Bekymrende

Tidligere i dag kom det frem, at den russiske midtbanespiller Andrei Mostovoy havde testet positiv for covid-19. Dermed er en af Danmarks gruppemodstandere ramt.

- Det er en spiller, som måske ikke er tiltænkt den helt store rolle, men det er selvfølgelig bekymrende for EM i det hele taget. Vi håber jo alle sammen på, at de bedste spillere spiller, og at alle holdene kommer intakte igennem, og at vi undgår de her ting. Ja, jeg håber ikke, at det er noget, der udvikler sig mere hverken for russerne eller på andre hold, siger Hjulmand og fortsætter:

- Det ser ud som om, at spanierne er kommet nådigt igennem det og tester en masse negative i øjeblikket. Forhåbentlig bliver det samme tilfældet med svenskerne og nu her med russerne. Vi skal gerne have alle mand i mål.

I maj testede den hollandske målmand Jasper Cillessen positiv, og i løbet af de seneste fem dage har også den spanske og svenske EM-lejr været ramt.

Hjulmand om de ekstra fans i Parken

- Det er noget, der skal give os nogle procenter, siger Hjulmand om udsigten til 25.000 tilskuere til kampene mod Belgien og Rusland.

Hjulmand: Vi skal spille tålmodigt

Hjulmand er af den overbevisning, at det kræver tålmodighed, men ikke langsommelighed mod Finland, siger Hjulmand.

Hjulmand har ikke delt sin startopstilling

Kasper Hjulmand har ikke givet spillerne startopstillingen endnu.

Hjulmand om at finske spillere har spillet i Danmark

- Vi ved, at de har god indsigt i vores landshold, men vores spillere kender også de finske spillere. Det er fælles for alle hold ved EM. Vi kender hinanden så godt. Vi har analyseret hinanden i flere måneder, siger Hjulmand.

Hjulmand om kampen mod Finland

- Vi skal møde et godt hold, og jeg har selvfølgelig fulgt med i, at Finland i hvert fald er et hold, vi skal slå, og så må vi så tage dem, som de kommer. Sådan fungerer verden desværre ikke. Og heldigvis for det. Det er et supersvært hold at spille mod. Jeg kan selv huske, da jeg var 12 år gammel, og Danmark var med til EM i Frankrig for første gang. Det er dét, der sker med Finland i øjeblikket. De er med for første gang, og de er utrolig stolte. De vil æde græs derude for at lave et godt resultat mod Danmark. Så vi har stor respekt for Finland. De har med deres resultater og måde at spille fået stor respekt rundt omkring i Europa, og det har vi også. Så vi forventer en utrolig svær kamp mod et godt hold, der er godt trænet og har god systematik i de ting, de gør. De er gode til de ting, de er gode til. Så det bliver en svær nød at knække, men vi er, hvor vi skal være, og det kan ikke blive i morgen (lørdag, red.) klokken 18.00 hurtigt nok. Vi glæder os. En juniaften i København med folk på stadion og en EM-kamp på hjemmebane, what's not to like? Vi glæder os, siger Hjulmand.

Hjulmand om sine forventninger til EM

- Vi står her på tærsklen til et kæmpestort event. Det største nogensinde på dansk grund. Der kommer nok ikke noget, der er større. Jeg glæder mig til og over, at vi i Danmark er det sted, vi er, og at Europa er kommet igennem i hvert fald dele af en pandemi. Det kan være en god anledning til at få samlet os inden for de rammer, der selvfølgelig er - og få noget sammenhold og glæde. At fodbolden på den her måde og et EM kan være med til det, det er kæmpestort. Samtidig ved vi, at der er andre steder i verden, hvor man ikke er kommet så langt. Det er også en vigtig pointe. Men EM her og en stor glædelig ting, at det går, som det går i Danmark, så vi kan invitere folk ind i Parken, og folk kan samle sig rundt om i landet. Jeg får utallige beskeder osv. fra mange, der skriver, hvor stor en glæde det er forbundet med for utrolig mange mennesker i Danmark at skulle følge de her kampe. Det er dét, som fodbold kan. Det er dét, som landsholdsfodbold kan som intet andet, og det er vi selvfølgelig superglade for, og vi glæder os til forhåbentlig at kunne kvittere med gode kampe, siger Kasper Hjulmand.

- Og det er dét, vi egentlig bare er fokuseret på nu. Vi har fokus på kampen mod Finland, og vi er enormt fokuseret på at levere en god start. Det er meget vigtigt at komme godt ind i turneringen. Vi står et godt sted. Vi har en god balance i truppen. Vi er godt forberedte og fyldt op med energi. Vi er  spændte, selvtillidsfyldte og respektfulde for modstanderen. Så jeg synes egentlig, at vi er, hvor vi skal være.

Udskiftning: Eriksen og Kjær ud, Hjulmand ind

Eriksen og Kjær forlader podiet for at give plads til landstræner Kasper Hjulmand.