EM fodbold

Hjulmand: - Eneste rigtige lederskab havde været at sende os hjem

På dagens pressemøde revsede den danske landstræner endnu en gang forløbet i forbindelse med Christian Eriksens kollaps.

Det var en fejl, da UEFA opstillede to muligheder for det danske landshold ovenpå Christian Eriksens kollaps i Parken lørdag aften.

- Jeg var der. Det er indiskutabelt, at vi var under et pres og i et dilemma. Der var to muligheder. Og det er helt forkert at tro, at det var os, som ville spille videre som det første ønske. Og det, synes jeg, var forkert.

Det siger Kasper Hjulmand på tirsdagens pressemøde, hvor han kritiserede handlemåden fra Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA.

Det danske landshold fik fra UEFA muligheden for enten at genoptage den afbrudte kamp mod Finland samme aften eller at stille op søndag klokken 12. Spillerne traf derefter kollektivt beslutningen om at gå på banen igen, hvor det blev til et nederlag på 0-1.

Spillerne gik først på banen, da de havde fået vished om, at Christian Eriksens tilstand var stabil.

Efterlyser tredje mulighed

UEFA's udlægning har været, at det var det danske landshold, som selv ønskede at spille videre. Men det var udelukkende, fordi man kun gav to valg, som under de givne betingelser var et uløseligt dilemma.

- Det var enormt svært at være i. Der var kun to muligheder. At påstå andet er usandt. Og det, synes jeg, er forkert, siger Kasper Hjulmand, som efterlyser, at der havde været en tredje mulighed.

- Det eneste rigtige lederskab havde været at sende vores spillere i en bus hjem og så se, hvad der var af muligheder. Hvis der havde været coronatilfælde, havde vi haft 48 timer. Et hjertetilfælde står ikke i en protokol, men godt lederskab handler også om næstekærlighed og ikke om en protokol, siger den danske landstræner.

Tirsdagens pressemøde så ellers frem mod torsdagens opgør, hvor EM-favoritterne fra Belgien venter et dansk landshold uden Christian Eriksen.

UEFA: Vi behandlede forløbet med største respekt

UEFA har ikke villet stille op til interview, men sendte mandag et skriftligt svar på den tidligere fremførte kritik, som også Martin Braithwaite har givet udtryk for.

UEFA fastholder, at både Danmark og Finland var enige om at genoptage kampen, og at beslutningen blev taget derefter.

- Vi kan kategorisk afvise, at begge hold blev truet med at blive taberdømt, skriver UEFA som opfølgning på det svar, forbundet sendte til TV 2 SPORT tidligere mandag:

- UEFA er sikker på at have behandlet sagen med den største respekt for den følsomme situation og for spillerne. Det blev først besluttet at genoptage kampen, efter at de to hold havde anmodet om at spille kampen færdig samme aften.

Danmarks kamp mod Belgien spilles torsdag klokken 18 i Parken.