EM fodbold

Seneste nyt fra EM

Tak for i dag

Dermed fik vi også afsluttet denne EM-dag. TV 2 SPORT er tilbage i morgen med mere nyt.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Aktivist fjernet fra banen før EM-brag

En Greenpeace-aktivist landede på banen i München før EM-kampen mellem Frankrig og Tyskland. Med sig havde han også en bold med teksten 'Kick out oil!'. Kort efter sin landing blev han fjernet af vagter.

Da aktivisten var på vej ned, blev han fanget i stadionets spidercam. Det resulterede i, at han mistede kontrollen over faldskærmen og var tæt på at kollidere med tilskuere, der sidder foran pressepladserne. Du kan se den dramatiske episode her.

Ungarske fans med kæmpe hyldest til Eriksen

Før EM-kampen mellem Ungarn og Portugal hyldede tusindvis af ungarske fodboldfans Christian Eriksen. Hør selv herunder:

Poulsen og Delaney på pressemøde

DBU har annonceret, at Yussuf Poulsen og Thomas Delaney gør landstræner Kasper Hjulmand selskab på pressemødet onsdag forud kampen mod Belgien torsdag.

Kvindelandsholdet sender hilsen til Eriksen

Før testkampen mod Spanien tirsdag aften ønskede det danske kvindelandshold Christian Eriksen god bedring. Også de spanske spillere bar en hvid T-shirt med teksten 'God bedring, Christian'.

Jan Vertonghen mangler ved belgisk træning

Den flamske avis Het Nieuwsblad er til stede ved den belgiske træning og kan berette, at Jan Vertonghen mangler. Årsagen er ukendt.

Til gengæld træner Kevin De Bruyne med for anden dag i træk efter sin operation i ansigtet.

Adskillige fodboldstjerner sender hilsen

OPDATERET KLOKKEN 20.15.

Dansk Boldspil-Union (DBU) havde tidligere på dagen lagt en video ud på YouTube, hvor adskillige fodboldstjerner sender en hilsen til Christian Eriksen.

Jan Vertonghen, Luis Enrique, Gareth Bale, Gianluigi Donnarumma er bare nogle af de navne, der er med i videoen.

Men mandag aften har DBU gjort videoen privat, og det er derfor ikke længere muligt for os at dele videoen med jer.

Rutineret russer ude af EM

Yuri Zhirkov, der står noteret for 105 landskampe for Rusland, kommer ikke til at spille flere kampe ved denne slutrunde, oplyser det russiske landshold på Twitter.

Zhirkov pådrog sig en skade i sin ene lårmuskel i åbningskampen mod Belgien og måtte lade sig udskifte efter 43 minutter. Skaden er så alvorlig, at han nu er sendt hjem fra den russiske EM-lejr.

- Danmark har min evige respekt. Men vi vil vinde, siger belgisk stjerne

Toby Alderweireld har spillet sammen med Christian Eriksen i Ajax og Tottenham. Belgieren fortæller, at han blev chokeret, da han hørte om danskerens kollaps mod Finland. Når skal han og Belgien møde Danmark, og det har de fuldt fokus på. Han er spændt på at se, hvordan Danmark reagerer efter episoden.

- Det kan gå på to måder. Det kan give dem ekstra styrke eller det modsatte. Men jeg tror, at vi er nødt til at se på os selv og behandle kampen så professionelt som muligt – og prøve at vinde kampen. Vi kan ikke gøre mere, siger Alderweireld ifølge Sporza.

- Jeg forstår, at der er stor sympati for landet – og med rette. Det er utroligt svært at håndtere denne situation, og de har min evige respekt. Men vi vil prøve at vinde.

Det svenske fodboldforbund politianmelder fans

Den svenske angriber Marcus Berg er blevet lagt for had, efter at han brændte en stor chance i mandagens kamp mod Spanien. 

Kampen endte 0-0, og efter opgøret lod de svenske fans deres frustrationer gå ud over angriberen.

Berg modtog flere hadbeskeder på de sociale medier, og det har nu ført til, at det svenske forbund har anmeldt det til politiet. 

Engelsk målmand forlader EM med en skade

Manchester United-målmanden Dean Henderson er blevet tvunget til at forlade EM som følge af en skade i hoften. 

Sky Sports skriver, at målmanden bliver erstattet af Aaron Ramsdale, der på klubplan vogter målet for Sheffield United. 

Eriksen så de sidste ti minutter af kampen mod Finland

På tirsdagens pressemøde fortalte landstræner Kasper Hjulmand, at Christian Eriksen så de sidste ti minutter af landskampen mellem Danmark og Finland, efter at han kollapsede lige før pausen. 

- Det giver rigtig meget (at Eriksen har det godt, red.). Det er uvirkeligt at høre, at han så de sidste ti minutter af kampen.

- Det giver endnu et skridt mod, at vi kan samle os. Vi kan koncentrere os mere og mere om fodbold og forberede os til kampen. Vi kan tillade os at fokusere på de følelser, man skal have i en kamp, med god samvittighed. Det betyder alt, at Christian har det godt, siger Hjulmand.

Spørgsmål

Mathias Graabech Hansen:

Hvem skal tage Eriksens plads i de fremtidige kampe?

Svar:

Kasper Hjulmand kunne endnu ikke fortælle, hvem der overtager Eriksens plads i startopstillingen. 

Men spørger man TV 2 SPORTs fodboldredaktør Carsten Werge og fodboldekspert Mads Junker, vil Mathias Jensen fra Brentford være det oplagte valg.

Pressemødet er slut

Kasper Hjulmand har forladt pressebordet, men på TV 2 NEWS forsøger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft at analysere på Hjulmands ord. 

Her i livebloggen fortsætter vi med en løbende opdatering fra dagens vigtigste EM-historier. 

Danmark er stadig med

- Vi er ikke færdige i turneringen. Vi tror på, at vi kan gøre noget. Det bliver selvfølgelig sværere end tidligere. Men jeg er også helt sikker på, at vi havde slået Finland, siger Hjulmand. 

Eriksen er en fantastisk person

Stor ros til Christian Eriksen:

- Eriksen er en fantastisk person. Han er alt, hvad fodbold er. Han er passioneret, han tænker på andre, han elsker fodbold. Han elsker bolden. Jeg har aldrig set ham uden en fodbold tæt på ham. Han er bare en fodboldspiller. Han er en dreng fra Middelfart på Fyn, der bare elsker fodbold, siger landstræneren. 

Skal bruge følelserne positivt

- Vi vil blive mødt med en masse følelser fra fansene. Men vi vil forsøge at forberede os så godt som muligt. Vi skal bruge de her følelser til noget positivt og være stærke derude (på banen, red.). 

Kan ikke erstatte Eriksen

- Han er hjertet på holdet. Hans beslutninger, hans enorme evne til at tage kontrol over rummene, hans pasningsspil og hans overblik. Vi kan ikke erstatte ham, men vi må gøre noget andet, og vi vil helt sikkert stille op med et stærkt og sammentømret hold, der er klar til at kæmpe, siger Hjulmand. 

Hjulmand med stor tro på holdet

- Alle træninger, vi har tilbage, vil hjælpe os. Jeg tror, at vi vil blive rigtig svære at slå, siger Hjulmand. 

Hjulmand roser spillerne for, at de på trods af den hårde situation gik ind og leverede i kampen mod Finland:

- De her drenge er ægte krigere. At kunne gå ud og levere på et højt niveau med den baggrund, det kan jeg kun lette på hatten for, og det kan vi være ekstremt stolte over. Der er så meget kraft, mandsmod og en ageren og en adfærd, jeg er fuld af beundring over for.