EM fodbold

Torsdagens nyheder fra EM

Her kan du få overblikket over de vigtigste nyheder fra EM torsdag.

Tak for i dag

En hektisk dag med dansk folkefest, stor hyldest til Christian Eriksen og et ærgerligt dansk nederlag på 2-1 til Belgien lakker mod enden.

Tak, fordi I fulgte med. Vi er tilbage i morgen.

Næsthurtigste scoring i EM-historien

Yussuf Poulsens scoring efter 1 minut og 39 sekunder mod Belgien er det næsthurtigste i EM-historien.

Rørt over Lukakus besked

Romelu Lukaku viste stor respekt efter sejren over Danmark, hvor han gik rundt og uddele kram til flere danskere. Blandt dem landstræner Kasper Hjulmand, der ifølge Lukaku fik følgende ord med på vejen:

- Jeg fortalte ham, at jeg virkelig respekterer ham som en mand. De reddede min vens liv, sagde Lukaku til Viaplay efter kampen.

Lukaku henviser til hans holdkammerat i Inter, Christian Eriksern, og beskeden rørte Hjulmand.

- Det gjorde stort indtryk på mig. Fodbold fører mennesker sammen. Lukaku er et stort menneske og venner med Christian. Vi føler os alle som én stor familie, sagde Hjulmand på pressemødet efter kampen.

- Hele landet skal glæde sig til mandag. Vi skal ud og gøre det her fucking færdigt. Der er ingen grænser for, hvad det her hold kan opnå. Vi tror på os selv, og så knalder vi den endnu mere af på mandag, siger Braithwaite. 

Rørt Braithwaite

- Jeg er sindssygt stolt af at spille på det her hold. Jeg er stolt af mine holdkammerater, jeg er stolt af staben, jeg er stolt af hele Danmark. Den her støtte, vi mærker, er noget helt specielt. Når du er fodboldspiller, har du en masse ambitioner, og du vil gerne spille for de bedste klubber i verden. Men jeg kan sige, at det største er at spille herinde i et fyldt Parken med den her opbakning. Det er noget, du aldrig får andre steder. Man kan mærke, hvad det betyder at spille for det her hold, og hvad det betyder for hele landet. Undskyld, men jeg er fucking heldig at spille foran jer og foran hele Danmark. Jeg er så stolt over at være dansker. Og tusind tak, alle sammen, siger Martin Braithwaite på pressemødet. 

- Det er surrealistisk, at vi står med nul point efter de her præstationer og de stats, der er i de her kampe. Den gode nyhed er, at de andre resulater har set fine ud, og det betyder, at det ligger i vores hænder. Det er fedt, fordi jeg har en fornemmelse af, vi giver den gas mandag mod Rusland igen, siger Hjulmand. 

Hjulmand er frustreret over nederlag

- De to nederlag irriterer mig jo grænseløst. Det er jo vanvittigt vi ikke vinder den første kamp. Og i den her kamp er vi jo også de bedste. De har Lukaku og så Kevin de Bruyne, der kommer ind og laver de der ting. Det er jo genialiteter af Kevin, der gør, at vi ikke vinder den her kamp, siger Kasper Hjulmand på pressemødet.

- Witsel, De Bruyne og Hazard er klar til at starte i kampen mod Finland. Jeg tror ikke, de er klar til at spille 90 minutter, men det er noget, vi skal teste i næste kamp. Og det er vigtigheden ved dagens kamp mod Danmark. Introduktionen af de her spillere har været positiv, og de var i stand til at teste sig selv i en kamp med meget høj intensitet. Så ja, det er klar til at starte i næste kamp.

- Fremover kan vi ikke give 45 minutter væk til modstanderen, som vi gjorde i dag. Det var tilskuerne, der gav hjemmeholdet et tidligt føringsmål, og det har vi ikke råd til at gøre igen, siger den belgiske landstræner. 

- I 2. halvleg accepterede vi ikke at overlade spillet til Danmark. Vi viste personlighed og karakter. Og så fik vi også 300 landskampe til sammen på banen i form af Kevin de Bruyne, Axel Witsel og Eden Hazard. Og det gjorde en tydelig forskel, siger Roberto Martinez. 

- Præstationen i 1. halvleg var ikke så meget vores egen skyld. Det handlede om stemningen på stadion og måden, det danske hold kom ud til kampen. De var meget bedre end os. Vi fandt ikke vores spil, og vi var sent inde i alle situationer. Vi gav dem pldas foran vores forsvar, siger den belgisk landstræner. 

Belgisk landstræner på pressemødet

Den belgiske landstræner, Roberto Martínez, holder lige nu pressemøde:

- Det er nemt at forklare vores dårlige 1. halvleg. Det er ikke nemt at forklare, hvis du så kampen i fjernsynet, men hvis du var på stadion, er det nemt. Fansene skabte en utrolig stemning, og fansene gav hjemmeholdet den hurtige føring. Og på det tidspunkt var vi i chok, siger den belgiske landstræner.

Fans går forbi Rigshospitalet

På vej hjem fra Parken går store grupper af fans forbi Rigshospitalet, hvor der hænger danske flag i mange vinduer. 

Nogle klapper og kigger op mod de grå hospitalsbygninger.

- Eriksen! råber en roligan, fortæller TV 2s reporter på stedet.

Kærestepar sætter retning mod Rigshospitalet for at hylde Eriksen

Kæresteparret Tine Hanstad og Søren Østergaard har sat kursen mod Rigshospitalet efter aftenens kamp.

- Vi vil vise vores støtte, siger Tine Hansted til TV 2.

Begge er de iført Eriksen-trøjer, som de købte efter lørdagens ulykke. 

Nu skal parret til hospitalet, hvor Eriksen er indlagt, for at se, hvor mange flag der er hejst, siger Søren Østergaard.

- Flagene giver glæde og viser, at hele Danmark støtter Eriksen i øjeblikket, siger han.

- De skal ikke lade sig slå ud. De skal blive ved!

Skuffelsen er ikke til at skjule for de danske fans ved Sifs Plads i København. Men selvom Danmark tabte til Belgien, er der bestemt momenter at tage med fra kampen, lyder det fra roligans, som TV 2 møder efter kampen.

- De skal holde humøret oppe og holde den gejst fra første halvleg og så banke den hjem på mandag, lyder det fra Jeppe Schmidt med henvisning til kampen mod Rusland.

- De skal ikke lade sig slå ud. De skal blive ved!

Danske fans hylder landsholdet

Trods det ærgerlige nederlag var der stadig rigtig flot stemning i Parken efter slutfløjt. Hele stadion står og klapper og hylder det danske landshold, der omstændighederne taget i betragtning virkelig rejste sig flot. Og det blev belønnet af de danske fans. Flot stemning i Parken. 

Danmark taber kampen

Efter en medrivende fodboldkamp og en mindeværdig hyldest til Christian Eriksen taber Danmark 1-2 til verdensranglistens nummer et, Belgien.

Folkemødet hyldede også Eriksen

Det politiske folkemøde i Allinge på Bornholm har i disse timer også hengivet sig sportens verden. Også her blev Christian Eriksen hyldet, da kampuret rundede 10:00. 

Danmark bagud

Efter en drømmestart er Danmark nu bagud 1-2. Denne gang var det den belgiske superstjerne Kevin De Bruyne, der scorede.