EM fodbold

Seneste nyt fra EM

  • Ingen EM-kampe i dag

Tak for i dag

Slut på EM's første hviledag.

Denne blog opdateres ikke mere.

Hollandsk anfører vil bære regnbuebind

Georginio Wijnaldum fortæller til The Guardian, at han har tænkt sig at bære et regnbuefarvet anførerbind, når Holland møder Tjekkiet i 1/8-finalen i Budapest. UEFA har tidligere forbudt Allianz Arena at blive oplyst i regnbuefarver, da UEFA mener, det er at overtræde reglerne om politiske budskaber.

Svensker på vej på banen med forkert trøje

Dejan Kulusevski fik sin EM-debut mod Polen, efter han har siddet ude med coronavirus. Og den svenske stjerne havde glædet sig meget. Rigtig meget. For da han blev skiftet ind i anden halvleg, var han ved at iføre sig Viktor Claessons ekstra trøje.

- Der var to trøjer, så jeg tog den første af dem. Jeg ville bare ind, men så så jeg, at det ikke var den rigtige trøje, og så måtte jeg skifte. Jeg ville bare ind, siger han.

Se billederne af situationen her.

BBC modtager over 6400 klager

Christian Eriksens kollaps under EM-kampen mod Finland og den efterfølgende genoplivning blev vist af BBC ude i de britiske stuer, og den dækning har medført stort utilfredshed. I alt har tv-stationen modtaget 6417 klager for at vise de voldsomme billeder.

Stor opbakning til Danmark

Den walisiske spiller Connor Roberts, som til daglig spiller for Swansea, er ikke i tvivl om, at Danmark nyder stor opbakning til lørdagens ottendedelsfinale mellem de to lande.

- Jeg tror, 99 procent af hele verden vil støtte Danmark. De har et virkelig godt hold, og de vil få en masse støtte, men når vi krydser de hvide streger, vil vi give alt, siger han til BBC.

Udsolgt til alle EM-kampe på Ofelia

Så er det ikke længere muligt at sikre sig en billet til et af de resterende EM-storskærmsarrangementer på Ofelia Plads i København.

Der er nemlig udsolgt til samtlige EM-kampe. Det skete omkring klokken 14.25.

Ofelia Plads er officiel EM-fanzone. Der er plads til cirka 3000 mennesker, har EURO 2020 i København tidligere meldt ud.

Wales-træner: - Danmark er intet andet end imponerende

Rob Page, der er walisisk landstræner under EM-slutrunden, har stor respekt for Danmark. Til BBC har han blandt andet udtalt følgende:

- Det bliver en ekstremt hård kamp mod Danmark, der er intet andet end imponerende. De spillede helt lige op med Belgien i 90 minutter.

- De er gode i alle aspekter af spillet. De er et fysisk hold, og de er teknisk og taktisk meget dygtige.

- De håndterer den ikke så smukke side af spillet ekstremt godt. Du får ikke et sekund på bolden, og de er over dig med flere mand.

- De havde succes i marts, vandt 3 kampe, scorede 14 mål og lukkede ingen ind. Her spillede de med en firebackkæde. Det har de ændret for nylig. I de sidste to kampe er de gået med tre nede bagved, og de er meget angrebsivrige.

4400 danskere til Amsterdam

Over en fjerdedel af tilskuerne til lørdagens kamp mellem Danmark og Wales i Amsterdan bliver danskere. Det bekræfter den danske fanservice. Onsdag skrev de ellers, at UEFA havde meldt udsolgt, og her lød tallet på 3845 danske fans. Dermed kommer der næsten 600 yderligere danskere med til EM-festen.

Tysk dommer i Danmarks ottendedelsfinale

Det bliver tyske Daniel Siebert, der skal dømme Danmarks ottendedelsfinale mod Wales lørdag aften. 

Han er 37 år gammel og har allerede dømt tre kampe ved dette EM. 

40.000 vil se Danmark på storskærm

Det kræver billet, hvis man vil se Danmarks ottendendelsfinale på storskærmen på Ofelia Plads i København. 

Lige nu sidder over 40.000 i kø til at købe en billet. Det fremgår, hvis man klikker sig ind på salget.

Ofelia Plads er officiel EM-fanzone. Der er plads til cirka 3000 mennesker, har EURO 2020 i København tidligere meldt ud.

Pressemødet er slut

Så er dagens presseseance slut. Vi kører livebloggen videre med alt det vigtigste fra EM. Ellers er det bare med at følge med her på siden resten af dagen, hvor vi også vil skrive om de vigtigste ting fra dagens presseseance. 

Tænker kun på Wales

- Vi har Wales foran os, og det er det eneste, jeg tænker på. Jeg tænker ikke på andre scenaerier. Vi fokuserer på Wales, som vi møder om to dage, og så må alle andre spekulere på de andre scenarier, siger Hjulmand. 

Kan ikke sammenligne med EM i 1992

- Det er en anden turneringsform nu, end det var i 1992. Og end det var i 2004. Vi kan ikke sammenligne det. Halvdelen af Europas hold er inviteret til EM nu, men vi er rigtig glade for, at vi er videre til knockout-fasen, siger Hjulmand. 

Forventer alle mand klar

- Jeg tror, at alle folk er klar til kampen mod Wales, siger Kasper Hjulmand. 

Forbereder også straffesparkskonkurrence

- Fokus er, som det plejer. Vi har en identitet, og det er 80-90 procent af alt, hvad vi gør. Og så har vi noget taktisk - 10 procent. Modstandernes mønstre, når de forsvarer og angriber, og hvordan vi kan spejle vores kvaliteter i det. Og så har vi scenarierne: Forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Det forbereder vi også, siger Hjulmand.

Derfor lukker Danmark træning i dag

- Vi har én træning til at forberede en meget, meget vigtig kamp, så det betyder, vi starter tidligt med at tage fat. Vi kan ikke gøre noget i morgen i Amsterdam, så vi har den her ene træning. Og vi ved, at alt kommer ud. Derfor lukker vi træningen i dag, siger Kasper Hjulmand. 

Normalt er medier tilstede det første kvarter af en træning, men det bliver ikke tilfældet i dag. 

- Det er en ekstrem vigtig træning. I er til stede det første kvarter, og så tager det jer 28 minutter om at komme ud af stadion normalt. 

Inden længe kommer Kasper Hjulmand

Inden for få minutter kommer landstræner Kasper Hjulmand forbi vores reporter i landsholdslejren. 

Måske et glas rødvin?

- Måske han tog et glas rødvin inden kampen mod Rusland, siger Cornelius med et smil, fordi han blev spurgt ind til Kasper Schmeichels blå tunge.

Derfor bliver Wales en speciel opgave

- Wales er en speciel opgave. Det er et hold, som har et par verdensstjerner, og resten er ikke helt lige så gode. Det er en speciel opgave, at man møder et hold, hvor der er så stor forskel på niveauet. Vi har på den anden side et hold, hvor de meste af truppen har lidt samme niveau og er mere homogent. Vi skal kunne håndtere Bale, som er en af de bedste i verden. Så der kommer meget fokus på ham, men vi skal selvfølgelig ikke glemme de andre. Men det er specielt, at der er én spiller, der er så meget bedre end de andre, siger Cornelius. 

Belgien og Holland er vel det samme?

- Vi kan rende ind i svære modtandere i begge halvdele. Der sker altid overraskelser i de her knockoutkampe, og så må vi se, hvem vi kommer til at møde. Men først og fremmest skal vi ned og gå videre. Det gør ikke den store forskel, om man møder Holland eller Belgien. Det er to klassehold.