GO'

Så du også banneret under EM-semifinalen? Nu vælter det ind med remoulade

Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensen venter spændt på, at en stor forsendelse af remoulade ankommer til deres dørtrin.

- Send mere remoulade.

Sådan lød beskeden på det banner, som Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensen onsdag havde med sig under armen, da de spændte ankom til Wembley Stadium til EM-semifinalen mellem Danmark og England.

Kampen vandt vi som bekendt ikke, men de to kvinder kan i stedet glæde sig over, at deres ønske nu går i opfyldelse.

Deres alternative banner er ikke gået ubemærket hen, og flere danske virksomheder har siden kontaktet kvinderne og tilbudt at sende remoulade til London, hvor de bor.

Hvis der også kan komme nogen lakridser med, så er det da også helt okay.

Lone Thrue Jensen

Stort savn til Danmark

Det er både svært og dyrt at opdrive remoulade i London, som englænderne ikke har for vane at spise.

Derfor venter Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensen spændt på, at en stor forsendelse af remoulade fra den danske virksomhed Flensted ankommer en af de nærmeste dage.

- Og hvis der kan komme nogle lakridser med, så er det da også helt okay, lyder det fra Trine Thrue Jensen i ‘Go’ morgen Danmark’.

Grundet coronarestriktioner har det været besværligt at rejse til og fra England siden november.

Det betyder, at Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensen ikke har haft mulighed for at rejse hjem til deres familie og venner i Danmark eller få besøg i London.

Savnet til Danmark - og de nationale delikatesser - er efterhånden stort, og det er et savn, som de deler med andre danskere bosat i England.

Derfor er de også glade for at være medlem af en Facebook-gruppe for danskere i England, hvor der deles billeder, tips og værnes om nationalfølelsen.

- Vi snakker meget om kartoffelmadder og deler billeder af vores stegte flæsk med persillesovs, som alle så liker, fortæller Lone Thrue Jensen om det fællesskab, der hersker i gruppen.

Inden semifinalen mod England blev der i Facebook-gruppen opfordret til at medbringe remouladeskilte til kampen som en sjov måde at række ud til danskerne på.

Og den opfordring tog Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensen til sig.

- Vi er gået helt amok herovre med det EM. Vi fik jo lov at få billetter og skulle repræsentere Danmark i London. Så det var en mulighed for at sende en besked hjem til alle jer danskere. Vi savner jo jer alle sammen, forklarer Lone Thrue Jensen om tankerne bag banneret.

Står bag de danske drenge

Selvom Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensens banner, heppen og hujen fra tilskuerpladserne ikke var nok til at hive en dansk sejr hjem, så håber de på, at deres tilstedeværelse under kampen alligevel har gjort indtryk.

- Vores stemmer er næsten væk. Vi har sunget rigtig, rigtig meget og hjalp Danmark så meget, vi kunne, siger Trine Oestergaard Stafford og fortsætter:

- De har sgu gjort det godt. De gjorde en kæmpe indsats. Det var sådan en god aften, og vi har kun gode minder med både de engelske og danske fans, understreger hun.

Se hele indslaget med Trine Oestergaard Stafford og Lone Thrue Jensen på TV 2 PLAY.