Tour de France

Tour de France: Dagen derpå

Hvad sker der? TV 2 SPORT følger op på søndagens Tour de France-afslutning samt reaktionerne efter Jonas Vingegaards andenplads.

Stil spørgsmål

Tak for denne Tour

Vi runder så småt denne liveblog af her dagen efter årets sidste Tour de France-etape. Det har været en fornøjelse at dække og modtage alle jeres gode spørgsmål. Bare rolig der er snart cykelløb på TV 2 SPORT igen - blandt andet San Sebastian lørdag den 31. juli formentlig med Jonas Vingegaard på startlisten.

God sommer

Spørgsmål

Jeannie Klindrup:

Hej Jeg har ledt efter men ikke kunnet finde et interwiew med Mørkøv om hvordan spurten igår forløb. Så vidt jeg kan se skifter Cavendish hjul fra Mørkøv til Van Aert i sidste sving og bliver efterfølgende låst inde mens Mørkøv er "fri" til højre for ham. Er det mig der ser forkert eller havde han haft bedre mulighed for at komme frem ved at blive på Mørkøvs hjul - eller var Mørkøv "tømt" og ville ikke have kunnet køre ham længere frem efter Jeres vurdering ? Og tak for god dækning når man sidder stuck at work :-)

Svar:

Hej Jeannie. Vi havde besøg af Michael Mørkøv i vores studie på Champs-Élysées i går efter etapen, og der sagde han således:

- Det blev en rodet spurt for os. Vi kager lidt rundt i det på de sidste kilometer, og det er selvfølgelig skuffende nu. Men det er klart, vi kan se tilbage på en meget tilfredsstillende Tour med fem etapesejre (fire til Cavendish og en til Alaphilippe) og så forsvarer han jo også den grønne trøje, siger Mørkøv.

Cavendish sagde selv lidt om afslutningen i artiklen her: 

Belgisk rytter: Van Aert kan køre klassement i Touren

Ifølge den belgiske cykelrytter Jan Bakelants, så kan landsmanden Wout van Aert godt sigte mod nye mål i Tour de France i de kommende år.

- Jeg tror, at Wout (van Aert red.) kan komme på podiet i Touren, men jeg tror ikke, han kan vinde. Jeg er meget imponeret af Pogacars kvaliteter i de høje bjerge, hvor jeg tror Wout ikke kan følge med, siger Bakelants ifølge mediet sporza.

I årets Tour de France vandt 26-årige Wout van Aert massespurten i Paris, enkeltstarten på næstsidste etape og 11. etape, hvor feltet skulle to gange over mægtige Mont Ventoux.

Spørgsmål

Thomas:

Ved i noget om hvornår Vingegaard bliver modtaget og fejret i hjembyen Glyngøre?

Svar:

Hej Thomas.

Ifølge Jonas Vingegaards svigermor bliver danskeren en uge i Paris med familien, inden de tager hjem til Glyngøre. Interviewet ligger i en video længere nede i livebloggen her.

Tour de France-video om Danmark

Næste Tour de France-etape kommer til at foregå i Danmark. Det gør de næste tre faktisk. Det ser Touren allerede frem til på sin Twitter:

Spørgsmål

Bobby Anthonsen :

Hej Har i en oversigt, om hvor meget hver hold har tjent på de 3 uger

Svar:

Hej Bobby

Det kan du tro! Den kan du finde lige her:

//Christian Kjær, TV 2 SPORT

Vingegaard er tredje største i 2022 ifølge bookmakere

Flere bookmakere har åbnet for odds på vinderen af Tour de France i 2022. 

Og her har Bet365, Unibet, 888sport og Nordicbet alle Jonas Vingegaard som den tredjestørste favorit. Han bliver kun overgået af årets Tour-vinder, Tadej Pogacar, og Vingegaards holdkammerat på Jumbo-Visma Primoz Roglic.

Dermed har bookmakerne også Vingegaard til at være større favorit end den tidligere Tour-vinder Egan Bernal.

Vingegaards svigermor rørt

Jonas Vingegaards svigermor, Rosa Kildahl (kendt fra ’Den Store Bagedyst’), stod tidligt op dagen efter Tour de Frances afslutning for at være med i 'Go' Morgen Danmark'.

Og det var en tydeligt stolt svigermor, der var med fra Paris. Tidligt måtte hun lige tage en pause, fordi hun blev rørt.

- Vingegaard gav os noget at kæmpe for

Wout van Aert, der vandt Tourens sidste etape, hylder 24-årige Jonas Vingegaard, der var med til give holdets gejst.

- Vores Tour de France har været en rutsjebanetur, og den første uge var hård for os. Men stor tak til Jonas. Han holdt vores motivation høj, og han gav os noget at kæmpe for. Det er fantastisk at se, hvordan han har sluttet Touren af, selvom vi kun har haft fire ryttere tilbage, siger Van Aert til TV 2 SPORT.

Wout van Aert selv vandt både en bjergetape, en enkeltstart – inden han sluttede af med at vinde spurten på Champs Elyssees. Han er dog ikke i tvivl om, hvad der betyder mest.

Hvilken sejr er du mest stolt over?

- Denne sejr er ret specielt, men det er nok etapen på Mont Ventoux, fordi det virkelig er specielt at bestige sådan et bjerg alene i front, siger Van Aert til TV 2 SPORT.

Danmark fik overrakt specielt trofæ på podiet i Paris

Det var et kæmpestort moment for dansk cykling, da Jonas Vingegaard modtog trofæet for andenpladsen i årets Tour de France. Men han var ikke den eneste dansker, der fik overrakt et trofæ på den ikoniske scene på Champs-Élysées.

Det såkaldte "Grand Départ"-trofæ blev nemlig overrakt til Københavns overborgmester og formand for Grand Départ Copenhagen Denmark, Lars Weiss.

Yngste podie i 50 år

Tadej Pogacar (22 år og 300 dage), Jonas Vingegaard (24 år og 220 dage) og Richard Carapaz (28 år og 50 dage) er i gennemsnit 25 år og 68 dage gamle. Tilsammen har de tre ryttere sikret det yngste Tour de France podie siden 1971. Det er altså det yngste podie i 50 år.

Rekorden har Eddy Merckx (26 år og 31 dage), Joop Zoetemelk (24 år og 227 dage) samt Lucien Van Impe (24 år og 271 dage), der havde et gennemsnit på 25 år og 54 dage.

Følg reaktioner på Tour de France

TV 2 SPORT følger op på søndagens Tour de France-afslutning samt reaktioner på Jonas Vingegaards andenplads.