OL Tokyo 2020

Amerikaner undskylder efter sammenligning med Nazi-Tyskland

En frivillig fra den amerikanske OL-delegation undskylder, at hun sammenlignede de japanske coronaprotokoller med Nazi-tyskland.

En amerikansk kiropraktor røg i vælten i sidste uge, da hun uploadede en uheldig besked på sine sociale medier.

Rosie Gallegos-Main, der har arbejdet med de kvindelige amerikanske brydere siden 2009, var ikke tilfreds med corona-protokollerne, da hun sammen med Team USA ankom til OL i Tokyo.

- We went from ‘Flattening the curve in 14 days’ to ‘Going door-to-door to see your papers’ ... Gotta admit, I did N-A-Z-I that one coming.

Sådan skrev Gallegos-Main på Instagram og Facebook ifølge The Guardian. I sit opslag skriver hun, at hun ikke havde set det komme, at man gik fra en udfladning af covid-19-kurvene på 14 dage til, at man nu går fra dør til dør for at tjekke op på folks papirer.

Gemt i den besked fik hun sneget nazi ind som erstatning for det engelske ord see. Gallegos-Main har sidenhen slettet sine opslag, efter det internationale nyhedsbureau AP blev opmærksomme på det.

Nu undskylder hun for sit opslag i en fælles pressemeddelelse med den amerikanske olympiske komité (USOPC).

- Jeg vil aldrig bruge dette ord igen i en sammenhæng, der ikke har et ordentligt fundament for dets brug, som kunne være i en historielektion eller til at uddanne folk om fortiden.

- Jeg er meget trist over situationen og vil undskylde for min dårlige dømmekraft og mit valg om at dele denne besked. Jeg er også ked af, at dette kan have været en forhindring for delegationen, som bør fokusere på at støtte vores atleter efter bedste evne.

Tolerer ikke den adfærd

I pressemeddelelsen skriver den amerikanske olympiske komité ligeledes, at de ikke tolerer den form for opførsel.

- USOPC tolererer ikke adfærd, der bevidst fornærmer eller angriber andre. Opslaget, som denne frivillige delte, er helt uoverensstemmende med vores værdier, og det gjorde vi klart for hende, så snart vi blev opmærksomme på det.

Gallegos-Main får lov til at blive i Tokyo og fuldføre sit ophold i USA-lejren med brydningholdet. Hun vil blive pålagt at deltage i træning om diversitet, ligestilling og inkludering.

OL bliver afviklet i Tokyo fra 23. juli til 8. august.