OL

Yderligere fire atleter har fået corona før OL-åbning

En hollandsk skater, en chilensk taekwondokæmper, en britisk skytte og en tjekkisk bordtennisspiller misser OL.

Yderligere fire OL-atleter har afleveret positive coronaprøver og går dermed glip af legene i Tokyo, som bliver skudt i gang fredag.

Der er tale om den hollandske skater Candy Jacobs, den chilenske taekwondokæmper Fernanda Aguirre, den britiske skeetskytte Amber Hill og den tjekkiske bordtennisspiller Pavel Sirucek.

Dermed er det tjekkiske OL-hold nu ramt af fire coronatilfælde.

31-årige Candy Jacobs har selv offentliggjort på Instagram, at hun er blevet testet positiv.

- Jeg er sønderknust. Jeg har det godt og har gjort alt i min magt for at forhindre det her scenarie, og jeg har taget alle forholdsregler. Heldigvis har vi fulgt protokollerne, så mine skaterkolleger kommer stadig til at skinne, skriver Candy Jacobs.

Om Candy Jacobs nåede ind i OL-byen, melder historien intet om.

Aguirre blev testet positiv i lufthavnen

Chiles olympiske komité har på sin hjemmeside offentliggjort info om Fernanda Aguirres positive coronatest.

- Fernanda, som rejste fra Usbekistan til Tokyo med en negativ PCR-test, blev testet positiv i både antigentesten og PCR-testen i lufthavnen i Tokyo, lyder det på hjemmesiden.

Fernanda Aguirre nåede ikke at komme ind i OL-byen. Hun blev i stedet henvist til et specielt opholdssted for coronasmittede.

- Hun har ingen symptomer og har det godt, men hun kommer ikke til at deltage i OL på grund af de japanske sundhedsmyndigheders krav om karantæne i minimum ti dage, skriver den olympiske komité.

Britiske Amber Hill nåede ikke til Tokyo, før hun blev konstateret smittet.

- Efter fem års træning og forberedelse er jeg fuldstændig knust over at kunne meddele, at jeg i går aftes afleverede en positiv coronatest, hvilket betyder, at jeg er blevet nødt til at trække mig fra Storbritanniens hold af skytter, siger Hill, som var en af favoritterne i sin disciplin ved OL, ifølge Reuters.

Syv tilfælde i forbindelse med OL

Pavel Sirucek er den fjerde tjekke, der er testet positiv for corona. Både en træner og en spiller på beachvolleyballholdet er blevet konstateret smittet. Det samme blev et unavngivent stabsmedlem lørdag i forbindelse med ankomsten til Tokyo.

Candy Jacobs, Fernanda Aguirre, Amber Hill og Pavel Sirucek er henholdsvis fjerde, femte, sjette og syvende i rækken af OL-atleter, der er blevet testet positiv for coronavirus.

Tidligere har to sydafrikanske fodboldspillere ud over den tjekkiske beachvolleyballspiller Ondrej Perusic afleveret positive prøver.

Derudover er flere stabsmedlemmer og ansatte i organisationskomitéen blevet testet positive