OL Tokyo 2020

Søndagens OL-nyheder

I denne liveblog opdaterer vi med OL-nyheder fra Tokyo.

Tak for i dag

Tak for at følge med i denne blog for OL-søndagen!

Denne blog bliver ikke opdateret mere.

Favoritter fint fra start i kvindehåndboldturneringen

Det gik stort set som forventet i den første spillerunde ved OL's håndboldkvinder.

Sikre sejre til Holland, Montenegro og Norge. Mere snæver blev sejren for Frankrig, der kun fik 30-29 mod Ungarn.

Lige niveauet tættere blev det i opgøret mellem Brasilien og russerne, der sluttede 24-24.

Sidste kamp var udset til også at blive tæt, men med en storspillende København-keeper Johanne Bundsen vandt Sverige klart over Spanien.

USA taber til Frankrig i basketball

Det sker ikke så tit, men det amerikanske landshold i basketball tabte i dag en OL-kamp.

Frankrig med flere NBA-stjerner som Rudy Gobert og Evan Fornier, besejrede amerikanerne med 83-76.

USA var ellers foran meget af kampen, og midt i fjerde periode stod den endda 74-67 i amerikansk favør, inden det gik helt galt for amerikanerne.

Den amerikanske stjerne Kevin Durant, der 11 gange har været en del af allstarholdet i NBA, scorede blot 10 point i kampen.

Nederlaget var USA's første ved et OL siden 2004, skriver NTB.

/ Ritzau

Norsgaard slipper nådigt fra styrt

Emma Norsgaard røg i asfalten omtrent midtvejs i søndagens OL-løb og slog både skulder og nakke i faldet.

Den 21-årige dansker skulle undersøges af lægerne for at sikre sig, at hun er klar til at køre enkeltstart på onsdag. Nu er der kommet svar:

- Scanningen viste heldigvis ingen brud eller blødninger. Cykeldelegationen og hun skal holde øje med symptomer på hjernerystelse, men det er helt klart planen, at hun kører enkeltstarten om tre dage, siger Morten Bennekou, der er elitechef i Danmarks Cykle Union.

Dermed er der håb om, at hun kan blive klar til at køre enkeltstart på onsdag, skriver Ritzau.

Biles alligevel i finalen

Ritzau citerede tidligere Reuters for at skrive, at Simone Biles missede finalen i disciplinen forskudt barre. Det er ikke korrekt, da Biles alligevel er gået videre, da hver nation kun må have to med i finalen, og russerne havde fire med. Derfor får Biles en af finalepladserne fra en russer.

Den amerikanske gymnast er et af USA's helt store medaljehåb ved OL, Simone Biles, var yderst tæt på at misse finalen i disciplinen forskudt barre.

Den regerende olympiske mester i mangekamp og vinder af i alt fire guldmedaljer ved OL i Rio fik kun tiendebedste score af alle i disciplinen, hvor kun otte går videre til finalen.

Men amerikaneren reddede sig alligevel en finaleplads.

Det sker, fordi hver nation kun kan have to finaledeltagere.

Da alle fire russere sluttede i top-8, kommer Biles altså alligevel videre på yderste mandat.

Biles vandt i alt fire guldmedaljer ved OL i Rio i 2016, og forventningen er, at hun overgår den høst i Tokyo.

Første spanske herremål siden 2000

De spanske fodboldstjerner havde igen store problemer i en kamp, hvor de var favoritter, søndag eftermiddag dansk tid.

Efter 0-0 mod Egypten i åbningskampen formåede de dog at vinde 1-0 over Australien på et mål af Real Sociedads Oyarzabal.

Scoringen blev historisk. Det er nemlig nationens første scoring ved OL i herrefodbold siden 29. september 2000.

Det lyder vildt, og det er det også. For den store fodboldnation har haft det vanskeligt ved OL – og svært ved overhovedet at kvalificere sig til det. I 2012 tabte til Japan og Honduras og spillede 0-0 mod Marokko, mens de ikke var med ved legene i 2004, 2008 og 2016.

Spanien møder Argentina i sidste gruppekamp på onsdag.  

Dressur: Det ser godt ud for danskers finalehåb

Nanna Skodborg Merrald sluttede som nummer tre i sin kvalifikationsgruppe i den indivuelle dressur og er derfor afhængig af andre resultater for at komme i finalen.

Alle ettere og toere i hver gruppe går direkte i finalen. Det gør også de bedste seks scorer uden for top-2 på tværs af alle grupper.

Lige nu mangler kun en ekvipage at få sine point, og før den er kun to ekvipager uden for top-2 bedre scorende end Nanna Skodborg Merrald, som således godt kan gøre sig klar til finaleridning. Men vi skal selvfølgelig lige have det helt officielt, før vi selv slipper hestene løs, som man siger.

I holdkonkurrencen er Danmark sikkert videre til finalen, ligesom både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth er klar til den individuelle finale, som tæller 18 ekvipager.

/Ritzau

Biles overrasker negativt

En af OL's superstjerner er kommet overraskende skidt fra start.

Gymnasten Simone Biles fra USA har nemlig ikke formået at kvalificere sig til finalen i forskudt barre.

Den regerende olympiske mester i mangekamp vandt i alt fire guldmedaljer ved OL i Rio 2016, og forventningen var, at hun overgår den høst i Tokyo.

Trods den store streg i regningen med den kiksede kvalifikation i forskudt barre, kan Simone Biles dog stadig nå at vinde fem guldmedaljer i Tokyo. Hun er nemlig klar til finalen i bom, øvelser på gulv, mangekamp og spring over hest.

Derudover kan hun vinde guld med USA i holdkonkurrencen, hvor amerikanerne øjeblikkeligt er nummer to.

/Ritzau

Antonsen vinder og er tæt på knockout-kampene

Den danske singlespiller i badminton vinder sikkert 21-13, 21-13 i første gruppekamp ved OL. Dermed er Antonsen nærmest sikker på videre avancement, da næste modstander er en meget overkommelig en af slagsen.

Antonsen cruiser mod sejren. 11-3 ved opholdet i andet sæt.

Antonsen vinder første sæt

Den semifinale-seedede dansker vinder sikkert første sæt 21-13 over Nguyen. Antonsen ser ud til at være i fuld kontrol, og han har overskud til at lukke første sæt med en lækker finte med nettet.

Anders Antonsen har fået en fornem start på sit første OL. Halvvejs i første sæt er han foran 11-5. Efter en jævnbyrdig indledning har danskeren fundet løsningerne mod sin modstander, og Antonsen ser ganske velspillende ud – om end kvaliteten på vietnameseren selvfølgelig langt fra matcher de bedste.

Japansk judo-søskendepar vinder OL-guld

De er ret gode til judo i den japanske familie Abe. Både storebror Hifumi og lillesøster Uta har i dag vundet OL-guld i kampsporten.

21-årige Uta Abe vandt i vægtklassen 52 kilo, mens hendes to år ældre storebror et stykke efter gik til tops i klassen for judokæmpere, der vejer mindre end 66 kilo.

Antonsen i aktion

Den danske badmintonstjerne Anders Antonsen, der også må anses som en medaljekandidat, er netop gået på banen til sin første kamp ved OL i Tokyo.

Antonsen møder Tien Minh Nguyen – en ældre herre på 38 år fra Vietnam. De to spillere har mødt hinanden en enkelt gang før, hvor danskeren vandt i to sæt ved VM i 2018.

Cykelrytteren Emma Norsgaard er blevet kørt på hospitalet efter at være styrtet i kvindernes landevejsløb ved OL i Japan.

Den 21-årige dansker skal undersøges af lægerne for at sikre sig, at hun er klar til at køre enkeltstart på onsdag.

Norsgaard røg i asfalten omtrent midtvejs i løbet og slog både skulder og nakke i faldet.

/ritzau

Verdensetteren i golf, spanieren Jon Rahm, er testet positiv for coronavirus og misser OL i Tokyo.

Det meddeler EuropaTouren søndag på Twitter.

Rahm blev testet positiv i den sidste test inden afrejsen mod Japan.

Ifølge Det Spanske Golfforbund er Rahm for nylig kommet hjem fra Storbritannien og skulle derfor ifølge reglerne testes tre gange. De første to test var negative, men den sidste viste altså et positivt resultat.

/ Ritzau

En dansker mangler

Kun en af de programsatte danskere mangler at komme i aktion.

Det er Anders Antonsen i badminton klokken 13 dansk tid.

Dansk dressurrytter stryger direkte i OL-finalen

Carina Cassøe Krüth fortsatte den flotte danske indsats i dressur, da hun søndag formiddag dansk tid var på banen ved OL i Tokyo.

På hesten Heiline's Danciera scorede danskeren 76,677 procent, og det var nok til at sikre hende en plads videre til finalen i den individuelle konkurrence.

Det er Carina Cassøe Krüths første OL.

/ritzau

Cecilie Uttrup Ludwig ryster på hovedet

Cecilie Uttrup Ludwig er stærkt kritisk over for den kørsel, rytterne fra de store nationer diskede op med på den 137 kilometer lange rute.

Især Holland med verdensranglistens nummer et, to, fire og fem reagerede alt for sent på truslen fra den østrigske udbryder.

- Jeg ryster på hovedet over den måde, der blev kørt på. Det er absurd. Det er så dårligt for kvindecykling, og alle tænker: "Hvad sker der?", siger Cecilie Uttrup Ludwig.

- Med ti kilometer igen kunne man se, at hun (Kiesenhofer, red.) havde fire et halvt minut, og så begyndte de at køre. Man tænker: "Det her skulle I have gjort for 40 kilometer siden".

- Jeg sad alene. De måtte tage noget initiativ, men der blev gamblet for længe. Det kan ikke være rigtigt. Jeg mangler ord. Det må have været røvdårligt cykelløb at se på, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

/ritzau

Chokerede danskere kender ikke sensationel OL-guldvinder

Det er ikke kun eksperter og kendere af kvindecykling, der er i chok over Anna Kiesenhofers sensationssejr i kvindernes landevejsløb ved OL i Japan.

De to danske deltagere i løbet aner heller ikke, hvem den 30-årige østrigske guldvinder er.