OL Tokyo 2020

Seneste nyt fra OL i Tokyo

Seneste nyt om OL-dagen. Overblikket over dagens danskere i aktion finder du her.

Tak for i dag

Med dette vil vi lukke ned for livebloggen for i dag.

Vi er tilbage efter midnat og hele fredag, hvor flere danskere kan sikre sig medalje.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Teenager vinder gymnastikguld i verdensstjernens fravær

Gymnastikstjernen Simone Biles besluttede sig onsdag at trække sig fra OL-disciplinen mangekamp, men USA tog alligevel guldmedaljen med hjem torsdag.

18-årige Sunisa Lee greb muligheden og henviste brasilianske Rebeca Andrade til andenpladsen, mens russiske Angelina Melnikova snuppede bronze.

- De seneste to år med corona har været vanvittige. Undervejs har jeg haft lyst til at stoppe, så det er helt vildt at stå her nu med en guldmedalje, siger den unge amerikaner ifølge AFP.

/ritzau

Djokovic og Bencic kan snuppe to guldmedaljer ved OL

Tennisstjernen Novak Djokovic havde en forholdsvis travl torsdag ved OL i Tokyo.

Først spillede han sig videre til semifinalerne i herresingle med en sikker sejr på 6-2, 6-0 over japanske Kei Nishikori på godt 70 minutter.

Derefter bookede den serbiske verdensetter en ny semifinale, da han sammen med Nina Stojanovic spillede sig videre i mixeddouble efter en sejr over det tyske par Laura Siegemund og Kevin Kraewietz på 6-1, 6-2.

På kvindesiden har schweiziske Belinda Bencic fredag også vundet to kampe.

Dels slog hun først i tre sæt Elena Rybakina i damesingle og bookede en plads i finalen. Her møder hun lørdag tjekken Marketa Vondrousova.

Siden spillede hun sig sammen med Viktorija Golubic videre til finalen i damedouble med en sejr over brasilianerne Laura Pigossi og Luisa Stefani.

/rtizau

Svensk point i sidste sekund

De svenske håndboldkvinder fik et point i sidste sekund, da Jessica Ryde tog et fransk straffekast. Dermed endte kampen 28-28.

Ny rekord for smitte relateret til OL

Torsdag er der sat ny rekord med 24 positive tests, der relaterer sig til OL. Det bringer det samlede antal OL-relaterede coronatilfælde op på 193 siden 1. juli. Det meddeler arrangørerne ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

/ritzau

Spørgsmål

René Jensen :

Hvad tid skal håndbold herrerne spille i morgen (dansk tid)

Svar:

Hej René

De danske herrer spiller klokken 12.30 dansk tid mod Portugal. Du kan følge kampen i livebloggen på sport.tv2.dk.

//Christian Kjær, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Simon Andersen:

Hej, kan danskerne i herre single, Anders Antonsen og Viktor Axelsen møde hinanden?

Svar:

Hej Simon

Ja, Anders Antonsen og Viktor Axelsen er i hver sin halvdel og vil møde hinanden, hvis de begge går direkte til finalen. Det kunne da være fedt med en ren dansk finale!

//Christian Kjær, TV 2 SPORT

Tennis: Medvedev skuffer

Andenseedede Daniil Medvedev er færdig ved OL i Tokyo efter et nederlag til spanieren Pablo Carreño Busta i kvartfinalerne.

Busta vandt 6-2, 7-6 efter et opgør, hvor Medvedev betalte prisen for hele 26 uprovokerede fejl og kun 12 vinderslag i løbet af de to sæt.

Busta skal i sin semifinale op mod Medvedevs landsmand Karen Khachanov.

/ritzau

Håndbold: Lasse Andersson er skadet

Danmarks herrehåndboldlandshold må efter al sandsynlighed undvære Lasse Andersson, når de fredag møder Portugal i gruppespillet.

Torsdag giver danskeren følgende opdatering efter sin skade mod Bahrain:

- Jeg har fået en fiberskade i min ene lægmuskel. Vi tager det dag for dag. Jeg har dygtige folk omkring mig her på landsholdet, så jeg er snart tilbage på banen igen, siger han på håndboldlandsholdets Instagram.

Gymnastik: Biles til stede ved finale

Simone Biles er blandt publikum i hallen ved finalen i mangekamp. Her hepper hun på sine amerikanske kollegaer Sunisa Lee og Jade Carey.

Biles kvalificerede sig som den bedste til finalen, men hun valgte at trække sig på grund af mentale problemer. Dermed kommer hun ikke til at forsvare sit OL-guld fra Rio i disciplinen.

Tennis: Djokovic klar til medaljekampe

Den serbiske verdensetter er klar til semifinalen ved OL-turneringen, efter at han vandt knusende sikkert med 6-2 og 6-0 over den japanske hjemmebanefavorit Kei Nishikori. 

Det betyder, at Djokovic holder liv i håbet om at lave en såkaldt "Golden Slam", som består af sejr i både Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open samt OL samme år. Serberen har vundet de tre førstnævnte turneringer, mens US Open spilles senere på året. 

Det er kun Steffi Graf, der har formået det tidligere. Hun gjorde det i 1988. 

I semifinalen møder Djokovic enten tyske Alexander Zverev eller franske Jeremy Chardy.

Badminton: Guatemalaner i kvartfinalen

Guatemala og badminton er ikke noget, der normalt klinger sammen. Det er det dog under OL. I hvert fald i herresingleturneringen, hvor Kevin Cordon igen har taget fusen på badmintonverdenen.

I ottendedelsfinalen mod hollandske Mark Caljouw leverede han igen overraskelsen og vandt kampen med 21-17, 3-21, 21-19.

Han møder Heo Kwang-hee i kvartfinalen. Vinder Cordon den, kan han møde Axelsen i en OL-semifinale, såfremt danskeren vinder sin kvartfinale. Cordon er nummer 59 på verdensranglisten.

Jeg gentager lige: En spiller fra Guatemala er i OL-kvartfinalen i badminton...

Badminton: Antonsen ser frem til "gigantisk udfordring"

Anders Antonsen vandt sin ottendedelsfinale i to sæt, og nu står det klart, at han møder verdensranglistens nummer fem, Anthony Ginting fra Indonesien, i kvartfinalen. 

- I dag blev niveauet bedre. Erfaringen siger mig, at desto bedre modstander, der står på den anden side, jo bedre bliver jeg også selv helt automatisk. Så jeg får brug for at blive bedre endnu. I næste runde venter Ginting, og jeg er nede 0-3 til ham. Jeg skal finde mit allerbedste spil frem.

Så er det vel fedt at stå mod Ginting i din første OL-kvartfinale?

- Ja, er du sindssyg. Det skal nok blive en gigantisk udfordring og en megafed kamp. Jeg glæder mig, siger Anders Antonsen.

Golf: Dansker med i toppen efter første runde

Første runde i mændenes golfturnering er slut, og her er Joachim B. Hansen nummer fem.

Rasmus Højgaard er til gengæld ikke kommet så godt i gang:

  • Joachim B. Hansen ligger på en delt femteplads i fem slag under banens par.
  • Rasmus Højgaard ligger på en delt 52.–plads i to slag over par. Han var ellers et slag under par, da runden blev afbrudt på grund af fare for lynnedslag, men efter genstarten lavede han bogey på tre af de fire tilbageværende huller.

Badminton: Antonsen fører tæt sæt

Det er blevet mere spændende i andet sæt hos Anders Antonsen. Den danske herresingler går ud til opholdet kun foran med 11-10. Nu er det landstræner Kenneth Jonassen, der skal på banen og give ham de afgørende råd til at lukke kampen i to sæt.

Atletik: Dansker må trække sig med skade

Den danske atletikudøver Mette Laugesen Graversgaard må trække sig fra OL på grund af en skade.

- Mit OL eventyr stopper her desværre. På dag 3 trækker jeg desværre en skade i forlåret der gør, at jeg ikke kan nå at blive klar til næste torsdag, hvor løbet finder sted, skriver hun i et opslag på Instagram.

Hun skulle have været en del af det danske stafethold.

Badminton: Antonsen kører modstander over

Anders Antonsen er i den grad kommet flyvende ud til sin ottendedelsfinale her ved OL. Danskeren har netop vundet første sæt med 21-10 over Toby Penty fra England. Hvis han bare holder niveauet nogenlunde oppe, lugter det af endnu en dansk kvartfinale.

Badminton: Axelsen rigtig godt tilfreds

Efter sin komfortable sejr i ottendedelsfinalen var det naturligt nok en tilfreds Viktor Axelsen, vores udsendte reporter fangede:

- Jeg er rigtig glad for den kamp, jeg spiller i dag. Jeg synes, at jeg spiller på et rigtig højt niveau. Tzu Wei Wang er en spiller, jeg respekterer rigtig meget. Han er meget angrebsstærk, så hvis man spiller forkert, kan det meget hurtigt blive en anderledes kamp. Men i dag formåede jeg at stå højt på banen og spille godt med god variation. Så jeg er rigtig godt tilfreds, siger han.

Undervejs kom danskeren med flere udbrud for at opildne sig selv.

- Det er for at vise, at når der ikke er nogle tilskuere, så er det bare så vigtigt, at du mentalt er på hele tiden. Og også når det er et OL, der spiller det mentale ind. Du kan ikke stå og blunde i et par dueller, for så tager modstanderen hele hånden, siger Viktor Axlesen.

Badminton: Antonsen har overtaget banen

Danmarks andet medaljehåb i badminton, Anders Antonsen, har overtaget den bane, Viktor Axelsen vandt på for lidt siden. Her er han kommet planmæssigt fra start og fører 11-7 over Toby Penty fra England.