OL Tokyo 2020

- Det har været stolpe-ud, siger dansk OL-chef

Søren Simonsen er tilfreds med danskernes OL-præstationer hidtil, da de ikke kun skal måles på medaljer.

Omkring halvvejs inde i OL i Tokyo er det blevet til to danske medaljer. Fredag var det forventet, at roeren Sverri Nielsen ville snuppe medalje i singlesculler, men det glippede med 15 hundrededele af et sekund.

Senere fredag var det ventet, at sejleren Anne-Marie Rindom mere eller mindre ville sikre guld i Laser Radial, men efter en mareridtsdag for hende, er afgørelsen udsat til søndagens medaljesejlads.

Sådan kan det gå op og ned i elitesport, evaluerer Danmarks chef de mission, Søren Simonsen.

- Hvis sport altid gik som forventet, ville det være kedeligt at følge med i. Det var en nedtur, men vi har også masse af opture, siger Søren Simonsen.

Han mener, at Danmark i flere situationer har manglet de sidste marginaler, som det danske hold forpagtede i 2016 i Rio, hvor det blev til 15 medaljer.

- Man skal passe på med at sige, at det kiksede for Sverri, for det var 15 hundrededele. Vi havde også dressur, der gjorde det fremragende og lige røg uden for medaljeskamlen.

- Det med bare at kigge på metal eller ej, det er simpelthen så hårfint. Eliteidræt skal være spændende, ellers gider vi ikke kigge med. Derfor kigger vi (Danmarks Idrætsforbund, red.) meget på top-8-placeringer.

- Det var meget stolpe-ind i Rio, og med dressur og Sverri her var det stolpe-ud. Sådan går det op og ned, pointerer Simonsen.

Generel tilfredshed med de danske præstationer

Han mener, at de danske atleter generelt har præsteret godt i Tokyo, og at det bliver for unuanceret, hvis man kun vurderer ud fra vundne medaljer.

Han nævner blandt andre BMX-rytteren Simone Tetsche Christensen, der blev nummer seks, og windsurferen Lærke Buhl-Hansens plads i medaljesejladsen.

Og så fremhæver han den vanvittige måde, skeetskytten Jesper Hansen kom tilbage på, da han fra en 17.-plads kom tilbage og vandt sølv. Den anden medalje - bronzen - vandt roerne Joachim Sutton og Frederic Vystavel.

Det kræver dog flere medaljer, hvis man skal nå DIF's målsætning om 8-10 medaljer.

- Traditionelt set er uge to bedre end uge et. Vi kan håbe, at det bliver det samme her. Skal vi nå medaljemålsætningen, skal det blive sådan.

- Men jeg vil meget hellere evaluere efter OL og nu støtte atleterne, så de har muligheden for at få medaljer, lyder det fra den danske chef de mission.