Danmark slutter på 11 OL-medaljer – se listen her

Her kan du se alle de danske medaljevindere ved OL i Tokyo.

11 medaljer endte OL i Tokyo med for Danmarks vedkommende.

Fire styk af bronze og samme antal sølvmedaljer, mens de danske atleter tre gange gik helt til tops i Tokyo.

Målt på karat overgår det legene i Rio for fem år siden – her blev det til to guldmedaljer blandt de 15 i alt. Ellers skal man helt tilbage til OL i 1948 i London (20 medaljer), for at finde et bedre medaljeresultat end det nu snart overståede OL.

- Vi har haft et forrygende flot dansk OL, hvor vi sprænger vores resultatmålsætning, og hvor vi med 11 OL-medaljer præsterer det næstbedste danske OL i næsten 75 år.

- Mange af vores allerstørste stjerner formår at indfri forventningerne og vinde metal til Danmark, siger den danske chef de mission fra DIF, Søren Simonsen til DR.

Danmarks første medalje kom i hus, da skeetskytten Jesper Hansen vandt sølv få dage inde i de olympiske lege.

Den sidste medalje ved legene i Japan kom i hus, da håndboldherrerne fik sølv efter et finalenederlag på to mål til Frankrig. Det var en gentagelse af OL-finalen fra 2016, som Danmark vandt.

Herunder kan du se en liste over de medaljer, som Danmark har sikret sig ved legene i den japanske hovedstad.

Danske medaljer ved OL i Tokyo

  1. Skeetskytte sikrer Danmarks første medalje

   Skeetskytten Jesper Hansen kom pludselig på alles læber, da han mandag 26. juli sikrede Danmarks første medalje ved OL i Tokyo. 

   Danskeren leverede et vildt comeback i kvalifikationen og skød sig videre til finalen, hvor han imponerede stort. Danskeren måtte se sig slået af amerikanske Vincent Hancock, der var helt og aldeles suveræn i finalen. 

  2. Roere snupper bronze

   Danskerne skulle vente tre dage mere, før der igen var medaljefest i den japanske hovedstad. Natten til torsdag dansk tid leverede de to roere Frederic Vystavel og Joachim Sutton en gedigen overraskelse, da de blev nummer tre i toer uden styrmand. 

   De to roere kom med til OL på sidste mandat, men viste sig at være blandt de absolut bedste. 

  3. Blume svømmer sig til medalje

   Pernille Blume havde på fornem vis kvalificeret sig til finalen i 50 meter fri - disciplinen, som hun vandt i 2016. Australske Emma McKeon havde inden finalen sat to olympiske rekorder og blev derfor betragtet som favorit. Det var da også hende, der løb med sejren, mens Blume kom ind på en tredjeplads og sikrede sig karrierens tredje OL-medalje, ligesom det var Danmarks tredje medalje i Tokyo. 

  4. Anne-Marie Rindom åbner dansk guldhøst

   Så kom den endelig! Den danske guldmedalje. Anne-Marie Rindom kunne efter et dramatisk sidste sejlads lade sig hylde som OL-guldvinder. Danskeren har længe ligget på førstepladsen, men efter en række fejl i fredags var der pludselig spænding om sejren. Men hun bevarede roen og sikrede Danmarks første OL-guld. 

  5. Guld til Axelsen

   Badmintonstjernen Viktor Axelsen sikrede Danmarks anden OL-guldmedalje, da han vandt OL-finalen mandag over den forsvarende mester, Chen Long. 

   Axelsen har en bronzemedalje fra Rio i 2016. 

  6. Aastrand rykket fra sølv til bronze

   I 200 meter enerkajak var Emma Aastrand Jørgensen så tæt på at vinde sølv, at hun nåede at stå som nummer to på resultattavlen i flere sekunder. 

   Efter målfoto blev danskeren dog rykket til tredjepladsen. 

  7. Banelandsholdet henter sølv til Danmark

   Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb sikrede sig en medalje med finalepladsen, der kom i hus efter et kæmpe drama.

   Spørgsmålet var bare, om den så skulle være af guld eller sølv. Det var tæt helt indtil sidst i finalen, men italienerne trak det længste strå.

    

  8. Mere OL-bronze til Emma Aastrand

   For anden gang på godt 48 timer kan den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen juble over en OL-medalje.

   I finalen i 500 meter enerkajak sluttede danskeren som nummer tre efter en flot slutspurt.

  9. Sølv i parløb

   Amalie Dideriksen og Julie Leth kørte et flot parløb, hvor de holdt sig til, da løbet blev afgjort. 

   Danskerne var med til at hente feltet med en omgang, og med en del point i de indlagte spurter blev det til en fortjent sølvmedalje. Storbritannien vandt guld.

  10. Guld i parløb

   Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen levede op til favoritværdigheden og vandt OL-guld i parløb.

   Parret var med fremme hele vejen gennem de 200 omgange, og til sidst kørte de sejren hjem med 43 point foran Storbritannien og Frankrig.

   De to har aldrig tabt en international konkurrence sammen.

  11. Sølv til håndboldherrerne

   Det blev tæt til slut, men håndboldherrerne sikrede sig sølvet efter et nederlag i finalen til Frankrig på to mål.