Derfor fremhæver eksperter på tværs af sportsgrene Axelsens OL-guld

Flere eksperter nævner Viktor Axelsens guld som deres OL-højdepunkt, men en flok hurtige italienere er også nævnt.

OL er store præstationer.

OL er verdens bedste atleter.

OL er øjeblikke, vi aldrig glemmer.

Sådan har eksperterne på TV 2 SPORT det også. Men hvad er egentlig deres største øjeblik under OL i år?

Vi har givet dem alle det benspænd, at de ikke må nævne en præstation fra den sportsgren, de selv er ekspert i. Her er deres bud:

Bent Nyegaard, håndboldekspert (Viktor Axelsen)

- Han er for mig noget er det prægtigste, man kan forestille sig i en idrætsmand. Jeg er vildt begejstret for hans professionalisme i alle henseender. Og så gjorde han noget af det sværeste overhovedet: Han levede op til favoritværdigheden og ikke nok med det, spillede han vel nok sin karrieres bedste kamp på den allerstørste scene på den allerstørste dag.

- Det er kraftedeme flot, og han rørte mig sgu, ham Viktor Axelsen. Det sker ellers ikke ofte.

Mads Junker, fodboldekspert (Viktor Axelsen)

- Jeg synes, Viktors guld var det største danske øjeblik. Præstationen i finalen, reaktionen og fejringen var kulmination på det hele. Det var enormt imponerende.

- Hvis man skal se på det i et større billede, var det for mig Xander Schauffele. Han vandt golfturneringen. Jeg ser meget golf, og det var i det hele taget to gode golfturneringer – også med to danskere i topti hos kvinderne. Det var flot.

Rolf Sørensen, cykelekspert (Viktor Axelsen)

- Jeg vil nævne Viktor Axelsen. Det var en flot præstation, og det er en af dem, jeg tænker på.

- Jeg var også begejstret for finalen i 4 x 100 meter i atletik. Italienerne slog dem alle. Det var en overraskelse. Og så var det imponerende at se stangspringeren Armand Duplantis.

Jim Laugesen, badmintonekspert (Michael Mørkøv og Lasse Norman)

- Jeg vil sige Mørkøv og Norman. Generelt kan jeg godt lide parløb. Det har jeg altid kunnet. Det er noget af det mest spændende cykelløb. Jeg kan godt lide action.

- Michael Mørkøv fik fortjent en guldmedalje. Men også Norman, der var helt færdig. Han kunne næsten ikke juble.

Tine Scheuer, tennisekspert (Viktor Axelsen)

- Viktors guld i badminton var det største for mig. Det var så sejt, fordi han spillede sin bedste kamp i karrieren i en OL-finale. Det var så målrettet og fokuseret. Måden, han brugte eventuelle nerver konstruktivt… Jeg græd med ham. Han er så ægte og inspirerende, og han er et kæmpe forbillede for alle.

Peter Wang, basketballekspert (banelandsholdet)

- Jeg husker bedst, da det danske banelandshold tabte på den allersidste omgang til italienerne og ikke mindst ham Filippo Ganna, som kommentatorerne havde advaret os imod. Det var fuldstændig vanvittigt at se den afgørelse – også fordi forskellen var så marginal.

- Men også fordi man bare kunne se, der bare var en i sin helt egen liga (Ganna red.). Danmark havde jo nærmest et forspring svarende til tre ryttere inden han tog over på den sidste kilometer. Han er bare for vild.

De olympiske lege sluttede søndag middag dansk tid. Næste OL bliver afholdt i Paris i 2024.