Dansk PL-sensation

Landsholdet i kørestolsrugby slog de regerende PL-mestre i åbningskampen.

Én kamp skulle der til, før Danmarks landshold i kørestolsrugby skabte et stort resultat.

Onsdag morgen vandt de danske PL-debutanter 54-53 over Australien, der er dobbelt paralympisk mester.

Sensationen blev sikret, da topscorer Sebastian Frederiksen sendte Danmark i front med 2,7 sekunder tilbage af opgøret. Det var hans 29. scoring i en meget, meget tæt premierekamp.

- Det er uvirkeligt. Vi har aldrig slået Australien. Vi har faktisk altid fået megaprygl af dem. Og så kommer vi her til PL og slår dem. Det er en fed følelse, siger Mark Peters til DR2.

Ud over Australien er Danmark ogsĂĄ i gruppe med Frankrig og Japan, der vandt bronze ved PL i Rio for fem ĂĄr siden.

Danmark bagud ved pausen

Australien fik den bedste start på kampen. Men danskerne svarede godt igen, og efter første periode var stillingen 14-14.

Midtvejs i opgøret førte de australske favoritter med 25-23. Men på en stærk tredje periode overtog Danmark føringen.

Derfor var stillingen 39-38 til Danmark inden de sidste otte minutter.

I kampens sidste periode udlignede Australien konstant Danmarks føringer. Men til sidst var tiden med Danmark.

Danskerne timede et angreb perfekt og kunne score med under tre sekunder tilbage af opgøret. Efter slutfløjtet gjaldede 1986-hittet Re-Sepp-ten ud af højttalerne i Tokyo.

Otte nationer deltager i disciplinen i Tokyo. Ud over Australien tæller Danmarks indledende gruppe også Frankrig og værtsnationen Japan. Gruppens to bedste hold avancerer til semifinalerne, mens nummer tre og fire skal ud i knap så glamourøse placeringskampe.

Kørestolsrugby indeholder elementer af rugby, håndbold og basketball. Og der spilles på en bane, der svarer til størrelsen på en basketballbane.

Der er fire spillere på banen. Der scores ved at bringe bolden ind i modstanderens målfelt, mens den er under fuld kontrol. Ved kontrol menes, at spilleren besidder bolden i skødet eller imod andre dele af kroppen eller stolen.