Dansk guld, bronze og rekordtider ved VM

VM i Almere bød på to danske medaljer og en forskrækkelse, da Camilla Pedersen besvimede.

De rød-hvide farver var med helt fremme ved VM i triatlon, og hos mændene var de allerforrest.

Kristian Høgenhaug vandt herrernes løb i tiden 7:37:46, og dermed kan han både bryste sig af den fornemme titel verdensmester på den lange distance, indehaver af løbsrekorden i Almere samt den hurtigste tid nogensinde af en dansker.

- På cyklen havde jeg en god fornemmelse, men det her havde jeg aldrig forventet, siger Høgenhaug til løbets hjemmeside.

Undervejs slog Kristian Høgenhaug den tidligere løbsrekord på cykelruten, da han kørte de 180 kilometer på 4:03:15. Hans tid blev dog overgået kort efter af en konkurrent.

- Jeg har kørt fire af de her distancer i løbet af de seneste fem måneder, og jeg har følt mig stærkere og stærkere for hver gang. I dag fik jeg spillet mine kort rigtigt i forhold til at bruge kræfterne på de rigtige tidspunkter, siger Høgenhaug til TV 2 SPORT.

Samlet blev Jesper Svensson fra Sverige nummer to, mens Reinaldo Colucci fra Brasilien blev nummer tre på distancen, der tæller 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb.

Vesterby satte rekorder

Michelle Vesterby har også god grund til at være glad, selvom hun blev slået af to konkurrenter ved VM i Almere.

Søndag vandt hun bronze på den lange triatlondistance, hvor hun satte to rekordtider.

  1. Sluttiden 8:38:54 er personlig rekord og den hurtigste tid af en dansk kvinde
  2. Cykeltiden 4:30:56 er løbsrekord for det ældste triatlonløb i Europa

- Jeg kom selvfølgelig efter sejren, men jeg er tilfreds med tredjepladsen. I sidste ende havde jeg et godt ræs, hvor jeg ramte dagen. Og jeg har kastet op otte gange, siden jeg kom i mål – det er et bevis på, jeg har givet mig i dag, siger Vesterby til TV 2 SPORT.

Michelle Vesterby deltog i Almere, fordi den ikoniske Ironman på Hawaii er blevet rykket. Hele forberedelsen var lagt an på en rejse til varmere himmelstrøg end Holland, hvor både klimaet og ruten er mildere.

- Jeg havde gerne set, at cykelturen havde været så hård som muligt, så jeg kunne skille nogle fra der. Ruten var pandekageflag, og så kørte vi på en dæmning, hvor der var lidt medvind, siger Vesterby og tilføjer:

- Jeg er stolt af tiden på cykling, og jeg sad derude og tænkte, at folk ikke skal spekulere i, om jeg er ved at være færdig. Jeg er sikker på, jeg havde ramt den lige i røven på Hawaii, og den her tid indikerer, at jeg er et rigtigt godt sted.

VM blev vundet af Sarissa de Vries fra Holland. Manon Genet fra Frankrig blev nummer to.

Camilla Pedersen besvimede

Ud over Michelle Vesterby var Danmark også repræsenteret ved Camilla Pedersen.

Hun kom godt fra start, og efter svømmeturen lå hun nummer to. Pedersen fik det dog skidt på cykelturen, hvor hun besvimede. Trods det gennemførte hun den del af konkurrencen, inden hun udgik før det afsluttende løb.

Camilla Pedersen er okay igen, fortæller Michelle Vesterby.