Sport

- Det kan virke skørt, erkender dansker med utroligt overskud

Kristian Høgenhaug viste et kolossalt overskud ved VM i triatlon, hvor han løb og småsnakkede med en konkurrent, da de førte løbet.

Begrebet søndagstur er taget til et helt nyt niveau.

Ved VM i triatlon var det kun startnumrene, der afslørede, at danske Kristian Høgenhaug og svenske Jesper Svensson var midt i en stor konkurrence.

Søndag løb de i adskillige kilometer og hyggede sig, mens de var i front af VM-konkurrencen på den lange distance. De snakkede, sludrede og talte. Om alting og ingenting, så tiden næsten gik af sig selv.

- Det kan måske virke skørt, men intensiteten svinger en del undervejs. I nogle dele af løbet er man omkring snakkegrænsen, og vi aftalte at lægge lidt stille ud, fortæller Høgenhaug til TV 2 SPORT.

- Vi havde arbejdet lidt sammen ude på cyklen, så det var en fin måde at afslutte den del af racet, tilføjer den senere verdensmester.

Den lange triatlondistance svarer til en Ironman med 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb. Høgengaug distancerede Svensson cirka ti kilometer fra målstregen, som han passerede i tiden 7:37:46 – der er både dansk rekord, mesterskabsrekord og en af de hurtigste tider i verden.

Talte om alt og intet

Supertiden skyldes blandt andet samtalerne med Svensson, fortæller den danske verdensmester:

- Det er et langt og udmagrende løb, hvor man hele tiden prøver at presse citronen. Og meget af det er mentalt, når det står på i over syv timer.

- Der kan være mange kriser undervejs, hvor man tror, at løbet er tabt. Lidt efter tænker man: ”Jeg vinder sgu det her,” og sådan kan det svinge fra kilometer til kilometer.

- Vi snakkede nok de første 15 kilometer, og det fjernede lidt af mit fokus på, at jeg havde halvdårlige ben til at starte med. Vi snakkede om alt muligt. Lidt om hans mor og far, og om at jeg snart skal på ferie på Mallorca.

Inklusive passiaren med sølvvinderen Jesper Svensson tog det Kristian Høgenhaug 2 timer og 41 minutter at løbe den afsluttende maraton. Det svarer til en gennemsnitsfart på cirka 3:50 per kilometer