Fodbold

Minut for minut: VM-billetten er i hus

Danmark er klar til VM 2022 efter en 1-0-sejr over Østrig i Parken!

Herunder kan du læse, hvordan kampen forløb - og selvfølgelig hvad spillerne sagde bagefter. 

Spørgsmål

Heidi kyed:

Hvornår spiller Danmark næste kamp

Svar:

Hej Heidi

Danmark spiller mod Færøerne den 12. november og Skotland den 15. november. Begge kampe er den del af den igangværende VM-kvalifikation, hvor Danmark jo allerede inden disse kampe er sikret at blive nummer et i gruppen. 

// Nicolai Dvinge

Spørgsmål

Frederikke:

Hvornår bliver grupperne til VM slutrunden i 2022 dannet/trukket?

Svar:

Hej Frederikke

Der er jo stadig kun 3 ud af 32 hold på plads. Men ifølge UEFA bliver der trukket lod til VM-grupperne i april 2022. Så der er lidt ventetid endnu :-)

// Nicolai Dvinge

Simon Kjær vil have mere

- Under Åge fik vi bygget et mandskab og en mentalitet op, der er utroligt sund. Der er ikke noget over holdet, og hele tiden har vi været sultne på et udvikle os.

- Vi under hinanden det bedste, og hvis man kan bygge det op samtidig med den kvalitet, vi har, så kan vi komme langt. Vi er kommet langt allerede - men vi er kun blevet mere sultne, siger Simon Kjær til Kanal 5 efter kampen

FIFA hylder ekstraordinære Danmark

- Danmark kvalificerede sig ikke blot til VM, men de gjorde det i ekstraordinært god stil, skriver FIFA på Twitter, hvor de opremser landsholdets imponerende statistikker. 

Kommentar

Johnny Ryttersson:

Tillykke til drengene og Danmark! Hvor kunne det være fedt at vi så holdt fast i nullet af inkasserede mål og fik de store nationer til at ryste lidt i deres grundvold og selvsikkerhed

Drivvåd Hjulmand

Så blev Hjulmand våd. Meget våd. En flok spillere overrasker landstræneren og overdynger ham med øl i et sandt ølbad. Hjulmand bliver overrasket, og straks begynder han at hoppe og klappe. En drivvåd Hjulmand smiler stort. Hvor er det fede scener det her. Parken er stadig godt fyldt. Folk nyder øjeblikket, og ingen har lyst til at tage hjem. Ikonisk.

Fodbolddirektør Peter Møller giver de store ølflasker til spillerne. Der er store smil hos alle. Ingen vil forlade banen. Der er også kommet en bunke merchandise på banen i form af solbriller, hatte, halstørklæder. Det tager spillerne straks i brug. Nu er der fest!

Spørgsmål

Anette:

Vi skal vel stadig spille de to sidste kampe i november, selvom de ikke betyder noget? Eller hvad?

Svar:

Hej Anette

Ja, det skal vi. Det bliver nok bare en oplagt mulighed for Kasper Hjulmand for at bygge videre på holdet og eksperimentere endnu mere. Men korrekt - vi møder stadigvæk Færøerne og Skotland i november. Hjulmand har jo også tidligere påpeget, at der er vigtige point på spil til verdensranglisten. 

Det her bliver en våd fornøjelse

Store ølflasker står linet op på sidelinjen. Det bliver snart rigtig vådt i Parken. Inden er der holdfoto.

'Corner' i bar' kasse

Nu får landsholdsspillerne "vi skal til VM"-trøjen på. Og Cornelius i bar overkrop har fundet sig en stor hat, han har taget på.

Stolt Joakim Mæhle

- Det betyder utrolig meget. Det er en af de fedeste aftener i Parken læmge. Det var ikke det kønneste fodbold i dag, men heldigvis spillede vi begge grimt. Det vigtgste er, vi har billetten til VM. Det er som sagt en af de fedeste aftener længe. Vi skal bare fejre det, siger matchvinder Joakim Mæhle til Kanal 5 efter kampen. 

Mæhle bliver hyldet

Spillerne sender Joakim Mæhle ned til 'Den Røde Mur' for at blive tiljublet. Han får en fortjent hyldest af stemningstribunen. Mæhle har virkelig sprudlet i kvalifikationen til det her VM.

God lir i Parken

Bandereklamerne ændrer sig til teksten: "Vi skal til VM" - for en stund. Sjov lille ting. Lige nu står alle omkring holdet i en stor cirkel og snakker. Hjulmand fører ordet, og jublen er stor. Fede billeder!

Glæde på banen

De danske spillere mødes i en flok og jubler. Det samme gør fansene. Det koger i Parken. SÅDAN, Danmark!

SLUT

Danmark vinder og er VM-klar!

Dommeren fløjter af i Parken. Danmark vinder 1-0 og er klar til verdensmesterskaberne i fodbold. Landsholdet er den blot anden nation, der kvalificerer sig til VM efter tyskerne. Hold nu fast en præstation. Otte sejre i otte kampe med en målscore på 27-0. Hatten af, gutter! Det er virkelig, virkelig stort.