VM håndbold

Få seneste nyt fra VM i håndbold

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Tak for i dag

Vi lukker og slukker for livebloggen i dag. I morgen møder Danmark Congo, så er venter endnu en stor VM-dag. Vi dækker det tæt her på vm.tv2.dk hele dagen.

Rejs erstatning ankommer til Spanien

Michala Møller er netop landet i Spanien og har talt med TV 2 SPORT:

- Jeg er vildt glad og stolt over at være her. Men det er jo selvfølgelig på en ærgerlig baggrund, men jeg er vildt glad for, at jeg fik opkaldet. Jeg ser frem til det.

Hvad kommer du til at bidrage med?

- Det er svært at sige. Nu skal jeg først og fremmest lige træde ind i truppen og finde mig til rette. Jeg synes, jeg har spillet en rigtig god efterårssæsson, så jeg håber, jeg kan bidrage med nogle af de ting, som jeg har leveret hjemme i klubben.

Sverige stråler i VM-åbning

Sverige indleder VM-slutruden med en overbevisende sejr over Uzbekistan. Svenskerne vandt med hele 31 mål, da de endte med at vinde 46-15. De andre resultater her til aften forløb sig således:

  • Montenegro 18 - 28 Slovenien
  • Norge 46 - 18 Kasakhstan
  • Serbien 25 - 21 Polen

Dagens fire sidste VM-kampe fløjtet i gang

Nu går fredagens fire sidste VM-kampe i gang, og det er med følgende program:

  • Montenegro - Slovenien -  kan ses på TV 2 SPORT
  • Sverige - Uzbekistan - kan ses på TV 2 SPORT X

Norge-Kazakhstan og Serbien-Polen er de to andre VM-kampe på aftenprogrammet.

Efter mange henvendelser - Danmark blev ikke snydt for mål

TV 2 SPORT har fået rigtig mange henvendelser omkring en situation fra kampen mellem Danmark og Tunesien torsdag aften. Her blev Danmark ikke tildelt et mål på måltavlen, da Mie Højlund scorede til 24-10. Vi har tjekket kampen igennem igen og kan konkludere, at Danmark lidt senere får tildelt et ekstra mål, mens Tunesien er i angreb. Så faktum er, at Danmark sendte bolden i mål 34 gange. Akkurat som landsholdet endte med at blive noteret for. Men vi takker for de mange henvendelser.

Holland smadrer Puerto Rico

Holland tog VM-historiens fjerdestørste sejr, da de vandt med massive 55-15 over Puerto Rico i de to nationers åbningskamp. Holland fik altså den perfekte start på guldforsvaret. 

De andre klokken 18-kampe sluttede således:

  • Frankrig - Angola 30-20
  • Rusland - Cameroon 40-18
  • Rumænien - Iran 39-11

Fire VM-kampe i gang

Her klokken 18.00 er der sat gang i fire ud af otte af fredagens VM-kampe i Spanien.

Det drejer sig om følgende kampe:

  • Holland - Puerto Rico - kan ses på TV 2 SPORT
  • Rusland - Cameroun - kan ses på TV 2 SPORT X

Desuden spiller Frankrig-Angola og Rumænien-Iran.

Mia Rej er færdig ved VM

Mia Rej kommer ikke mere i aktion ved VM-slutrunden i Spanien.

Det står klart, efter den danske playmaker har fået svar på scanningen af sit knæ.

- Den viser, at der er en skade på mit indvendige ledbånd på det højre knæ, men ingen skader på korsbånd eller menisk.

- Den melding er jeg selvfølgelig lettet over, for det sad da i hovedet med det samme, at det kunne være korsbåndet, når jeg nu har prøvet det før, siger Mia Rej.

Mia Rej rejser efter planen hjem til Danmark fredag aften.

Verdensmester drager hjem af personlige årsager

Den hollandske profil Rinka Duijndam, der til daglig spiller i Bundesliga-klubben Dortmund, er rejst hjem fra Spanien. Det oplyser det hollandske forbund i en pressemeddelelse på dagen for nationens åbningskamp. Duijndam, der var med til at vinde VM-guld i 2019, drager hjem af personlige årsager, som ikke bliver uddybet. Også Angela Malestein er ude af truppen i første kamp.

Norsk stjerne slår rekord i aften, som hun ikke selv forstår

Når norske Camilla Herrem i aften fra klokken 20.30 går på banen mod Kasakhstan, er det hendes 17. mesterskab i træk. Siden debuten i 2008 har den 35-årige venstrefløj været med hver eneste gang.

Det er rekord i Norge, og det er en rekord, som hun selv har svært ved at forstå.

- Jeg måtte selv lige tænke over det flere gange. Om det virkelig kunne være rigtigt, at jeg spiller mit 17. mesterksab i træk.

Men samtidig udelukker hun ikke deltagelse ved OL i 2024.

- Nu og her vil jeg sige, at man aldrig skal sige aldrig. Har jeg samme motivation som nu, vil jeg sige ja. Men så skal alt også klappe, siger Herrem til VG.

OL-sølvvinderne med helt nyt hold til VM

Rusland er gået i gang med et stort generationsskifte. Flere stjerner fra OL-holdet, der vandt sølv i sommer, er ikke med i Spanien. Faktisk er der kun fem gengangere i VM-truppen fra det hold, der mødte Frankrig i OL-finalen.

- Vi glæder os til VM. Trænerstaben bygger et nyt hold med øjnene rettet mod OL i Paris, men jeg mener, at denne turnering også er vigtig og betydningsfuld for os, sagde præsidenten for det russiske håndboldforbund, Sergey Shishkarev, i en tale til spillerne torsdag.

Træneren er også ny. Det er Lyudmila Bodnieva, der i starten af 00’erne vandt to VM-titler med Rusland.

I den sidste testkamp vandt russerne faktisk med ét mål over VM-favoritten Norge.

Ruslands første kamp er fredag mod Cameroun. Den kan ses klokken 18 på TV 2 SPORT X.

Rej er netop blevet scannet

Landsholdets fysioterapeut Mikkel Hjuler fortæller til TV 2 SPORT, at Mia Rej har fået bandage på knæet for at stabilisere det. Han forventer snart at have svar på, hvor alvorligt det står til med knæet.

- Vi har fået arrangeret scanning af IHF her til formiddag, som hun har været igennem. Vi regner med, hun er på vej tilbage på hotellet, og så kigger vi på scanningen, siger han.

Jesper Jensens briefing var kort. Nu er han og spillerne til rådighed for pressen. 

Jesper Jensen med briefing

- Der er ikke noget nyt i forhold til Mia Rej. Vores stab er på det.

- Vi undersøger det knæ, der blev skadet i kampen i går. Vi skal selvfølgelig have tjekket det helt igennem. Når vi ved mere, skal vi nok melde ud.

- Vi har valgt at indkalde Michala Møller fra Team Esbjerg, som er på vej herned. Hun er testet og ankommer til eftermiddag eller aften.

- Det er altid svært at erstatte Rej. Det kan vi ikke én til én. Michala har bevist sig i Champions League i år, og så synes vi, Simone Petersen og Kristina Jørgensen kan udfylde playmakerdelen.

- Rej er ikke skrevet ud af truppen. MIchala kommer ind som nummer 18 i truppen. Det vil sige, at før vi ved mere, gør vi ikke noget ved det.

Dansk pressemøde om lidt

Det varer ikke længe, før det danske pressemøde starter.

Tvivlsom coronatest tvinger Rusland til udskiftning

Irina Korneeva har fået et tvivlsomt testsvar på en coronaprøve, så Rusland tager ingen chancer og skifter i stedet Ksenia Zakordonskaya ind i truppen før premieren mod Cameroun fredag aften.

- Lad os håbe, Korneeva kan nå at blive en del af holdet, siger landstræner Lyudmila Bodnieva ifølge RIA.

Rusland møder Cameroun i dag klokken 18, og kampen kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

IHF undersøger forhold i Danmarks VM-arena

De danske spillere melder om en meget kold arena i Granollers, mens TV 2 SPORTs eksperter kalder det en skandale. Nu bliver sagen undersøgt, fortæller turneringsansvarlig i IHF Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

- Vi kigger på temperaturforholdene i hallen sammen om OC (de lokale arrangører, red.). Der var et møde i går klokken 11, og der er er opfølgende møde igen i dag klokken 11.

- Min mand (fra IHF, red.) deroppe siger, at når man sidder længe i hallen, er det koldt, så vi skal have fundet en løsning, siger Per Bertelsen, der selv befinder sig i Torrevieja.

Som turneringsansvarlig i IHF er Bertelsen også den øverste ansvarlige for afviklingen af VM

EM-bronzevinder med hård kritik efter skuffelse

De kroatiske EM-bronzevindere er for første gang i ti år med ved et VM, men det blev til alt andet end et drømmecomeback. Brasilien vandt med 30-25.

Efter kampen udtrykte landstræner voldsom utilfredshed med kampens egyptiske dommerduo.

- Jeg har aldrig set noget lignende, og jeg har været i professionel sport i 30 år. Jeg har for eksempel aldrig set, at en almindelig håndboldforseelse efter 30 sekunder giver en udvisning, og så kommer der allerede tvivl i spillerne om, hvordan de skal spille i defensiven, siger Nenad Šoštarić ifølge 24sata.hr.

- Dommerne kastrerede os med deres kendelser, og det var tydeligt, at vi ikke kunne spille vores aggressive forsvarsspil.

Gråd inden første VM-kamp

Østrig er med ved en slutrunde for første gang i 12 år, men fik den værst tænkelige optakt til premieren mod Kina.

Fire store profiler blev nemlig testet positiv for coronavirus to timer før kampstart. Efter sejren på 38-27 fortalte en rørt Patricia Kovacs om forløbet.

- Jeg er forvirret, og jeg har blandede følelser. Jeg er virkelig stolt af holdet. Det var et stort chok, og vi græd. Men så var vi nødt til at rykke tættere sammen, siger hun til TV 2 SPORT.

- To timer før kampstart kom sportsdirektøren og fortalte, hvem der var testet positiv. Det var vores vigtigste spillere, der var testet positiv. Det er dem, der har forberedt sig mest på det her VM. Jeg ved, hvor meget arbejde de har lagt i det her VM.

Østrig havde blot 12 spillere på holdkortet til kampen mod Kina.

Topscorer efter turbulent døgn

19-årige Katarina Pandza er i skrivende stund topscorer ved VM, efter hun scorede ni mål i Østrigs 38-27-sejr over Kina.

Dagen igennem var det ellers tvivlsomt, hvorvidt hun overhovedet kom i kamp. Efter coronasmitte i den østrigske VM-lejr skulle hun have to negative PCR-tests, før hun kunne få grønt lys til at komme med til slutrunden.

De negative testsvar kom sent onsdag, så Pandza først kom til Spanien i løbet af torsdagen. Og uden sikkerhed for, om IHF ville nå at give hende grønt lys til at spille kampen klokken 18.

Det lykkedes dog for Pandza, der til gengæld må undvære flere af sine holdkammerater, som er blevet testet positiv for coronavirus.