VM håndbold

Få dagens vigtigste nyheder fra VM

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her

Trækker sig fra VM efter ét coronatilfælde

Kina, der i disse dage spiller Presidents Cup ved VM, har valgt at trække sig fra slutrunden. Det skyldes, at en fra den kinesiske delegation har testet positiv for corona. Dermed taber Kina autoamtisk kampen i morgen mod Tunesien med 10-0. Det skriver IHF på sin hjemmeside

Sverige skifter ud i truppen

Sverige bytter i VM-truppen. Målvogter Evelina Eriksson kommer ind i truppen, mens Odense-keeperen Martina Thörn går ud. Thörn blev ramt i hovedet to gange i seneste kamp, og den svenske lejr har besluttet, at det er bedst ikke længere at spille med hende. 

Norge banker miniput

Norge vandt 43-7 over Puerto Rico i mellemrunden og er godt på vej mod kvartfinalerne. Undervejs i ydmygelsen af Puerto Rico gik der 30 minutter, hvor Norge ikke lukkede et mål ind. Klasseforskel.

Norsk spiller scorer mål midt under sin eksamen

Viborg HK-spilleren Moa Högdahl er med Norge til VM, hvor alt fokus er på at vinde guld. Lige nu spiller hun mod Puerto RIco, men faktisk er hun også i gang med en 48 timers eksamen i psykologi. Læs mere om den historie her:

Kelly Dulfer til TV 2 SPORT efter kampen mod Rumænien

- Vi var foran med fem eller seks mål, men mod slutningen af kampen kunne vi ikke længere finde løsningerne, og de spillede bare godt med deres stregspiller. Det er derfor, det blev spændende til sidst.

- Vi er glade for de to point, men hvis du ser kampen, ville du gerne have vundet med flere mål, fordi nu bliver det spændende to sidste kampe. Men selvfølgelig er vi glade for de to point.

- Ja, det kan blive meget vigtigt for os, så vi håber at kunne vinde med flere mål, men vi skal virkelig være glad for de to point, og nu skal vi fokusere på de sidste to kampe.

Holland holder stand

De forsvarende verdensmestre fra Holland var meget tæt på at tabe terræn i kampen om en kvartfinaleplads mod Rumænien. Et par store redninger var Tess Wester i afgørelsen betød, at Holland vandt 31-30 og dermed har givet sig selv et godt udgangspunkt i jagten på avancement. 

Overraskelse

Rusland, der snuppede OL-sølv i sommer, og Slovenien spillede ganske overraskende 26-26 i den direkte duel i mellemrunden. Rusland var inden kampen store favoritter, og resultatet betyder, at russerne har sat sig selv i en halvsvær situation i forhold til at avancere til kvartfinalen. Få hele overblikket over gruppen her

Holland indkalder stjerne

Holland har ændret i sin VM-trup inden kampen mod Rumænien. Angela Malestein, der har mere end 150 landskamp på sit CV, er hentet ned til slutrunden i Spanien i stedet for Kelly Vollebregt. Det skete en time før kampen. Malestein døjede med eftervirkninger fra coronavirus, da turneringen startede, hvorfor hun først nu er klar til kamp. Holland vandt VM i 2019 og møder Rumænien klokken 15.30 i en vigtig duel i mellemrunden. Se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Anderledes hviledag til landsholdet

Det danske landshold har hviledag i dag, og den er lidt anderledes, end den har været i turneringen indtil videre. I dag holdt de nemlig ikke tidligt pressemøde efterfulgt af træning i en hal. Sidstnævnte er ikke på programmet i dag. I stedet hedder det pressemøde klokken 14.45 og styrketræning lidt senere.

- Jeg har været med til at appellere til, at vi får en fridag. Ikke fordi jeg overhovedet er smadret, men for at investere i det lange løb. Nu går vi ind til nogle rigtig spændende kampe, og det er vigtigt for os, at vi er sultne og har alle resurser, vi har brug for. Så det der med at få en hviledag til at få ladet batterierne helt op, så man er endnu mere klar og sulten, gør en forskel, siger landsholdsbacken Louise Burgaard til TV 2 SPORT.

Spillede kamp med brækket finger – nu er hun færdig ved VM

Slovenien møder torsdag Rusland i en – for slovenernes vedkommende – skæbnekamp.

Til opgøret må slovenerne se bort fra den rutinerede målvogter Branka Zec. I senest kamp mod Angola blev hun ramt uheldigt af et skud på tommelfingeren, og undersøgelser har nu vist et brud på tommelfingeren og et beskadiget ledbånd.

Hun spillede faktisk kampen til ende, men nu er hun dømt ude resten af VM, meddeler det slovenske håndboldforbund på sin hjemmeside.

Landstræner Dragan Adžić råder over tre målmænd i truppen og har derfor ikke indkaldt en direkte erstatning. Til gengæld har han tilkaldt stregspilleren Manca Jurič.

Sverige bakker op om norsk kritik

Norge har fået ændret tv-grafikken ved VM, hvor spillernes vægt fremgik, når de scorede deres første mål i kampene.

Norges appel til det internationale håndboldforbund bliver bakket op af den svenske VM-lejr.

- Det er fuldstændig irrelevant, hvad folk vejer, når man løber rundt og spiller. Jeg kan ikke rigtig se, at det giver mening. Det er jo ikke brydning, hvor vægtklasser spiller en rolle, siger Jamina Roberts ifølge Expressen.

Stor skuffelse over dansk afklapsning

Ungarn fik en drømmestart og var foran med 7-4 mod Danmark knap halvvejs i første halvleg. Så faldt tingene fra hinanden, og det endte altså med et nederlag på hele 30-19.

- Vi faldt i søvn på den værst tænkelige måde, da Danmark kom foran. Derfra dominerede de. Jeg er meget skuffet, for jeg mener, at vi kan meget mere, end vi viste, siger Réka Bordás ifølge det ungarske forbunds hjemmeside.

- Vi er selvfølgelig skuffede. Vi startede kampen godt, men derefter blev vores spil langsomt, og der var desværre problemer med vores selvtillid og tro på tingene. Vi diskuterede problemerne i pausen, men situationen blev ikke bedre, siger landstræner Vladimir Golovin.