Formel 1

Formel 1 - Abu Dhabi

Max Verstappen er verdensmester efter et løb, der går over i historien. Et utroligt drama udfoldede sig, og først på sidste omgang blev det afgjort. 

Herunder kan du læse, hvordan det forløb, og hvordan reaktionerne har været efterfølgende. 

- Mit mål har altid været at blive verdensmester. Man vil vinde, være på podiet. Når du ser, de spiller nationalmelodien, håber du, at de en dag vil spille din. Nu er jeg her. Det er utroligt, siger Max Verstappen. 

Mercedes-boss er rasende

Verstappen på podiet

Den 24-årige hollænder har indtaget det øverste trin på podiet. Billedet på, at han har vundet løbet - og at han er verdensmester. For første gang i historien. 

Beslutning fra FIA blev afgørende

Tæt på afslutningen kørte Nicholas Latifi galt, og det førte til en Safety Car. Her forblev de i tre-fire omgange, og beskederne fra dommerne var forskellige. Først blev det meddelt, at de biler, der var blevet overhalet med en omgang, ikke ville få lov til at komme på omgangshøjde. Det betød, at Verstappen, når løbet ville blive givet fri, skulle overhale fem biler, inden han ville nå op til Hamilton. Tæt på en umulighed. 

Kort tid efter kom der så en kontramelding. De biler, der var overhalet med en omgang, fik alligevel lov til at køre forbi Hamilton, så Verstappen nu var lige bag ham. Da løbet blev givet frit - med én omgang tilbage - var Verstappen derfor i en favorabel situation, da han lige havde fået nye og hurtigere dæk på. 

Derfra gik der ikke lang tid, før hollænderen var forbi. 

Historisk verdensmesterskab på mange måder

Det er desuden første gang i historien, at verdensmesterskabet skifter hænder på sidste omgang. 

Der er tusindvis af hollændere til stede i Abu Dhabi. De har en gigantisk fest. 

Reaktion fra Hamilton

- Stort tillykke til Max. Jeg synes, vi har gjort det fantastisk i år - hele holdet. Alle har arbejdet hårdt i en svær sæson. Jeg er så stolt over at være en del af det. 

- Vi har givet alt, vi havde. Vi har aldrig givet op. Det er det vigtigste, siger Lewis Hamilton til et enormt bifald fra tribunerne. 

Slut

Reaktion fra Verstappen

- Det er utroligt. Jeg blev ved med at kæmpe og fik muligheden på sidste omgang. Det er utroligt. Det er vanvittigt. Jeg ved ikke, hvad jeg sige, lyder det fra en tydeligt følelsesladet Max Verstappen. 

- Endelig havde jeg noget held. Jeg vil også gerne sige tak til Checo (Sergio Perez, red.). Han kørte med alt, hvad han havde i dag, siger han videre. 

Lando Norris er henne og sige tillykke til Max Verstappen. Også Daniel Ricciardo har været forbi. 

Mercedes har vundet konstruktørernes verdensmesterskab. Det er ikke noget, der bliver fejret lige nu. 

Slut

Max Verstappen bliver nu hyldet af holdet. Christian Horner omfavner ham. Det er første gang siden 2014, at Red Bull får en individuel verdensmester. 

- Jeg er tom for ord, Lewis. Tom for ord, lyder beskeden fra Mercedes til Hamilton. 

Lewis Hamilton er fuldstændig detroniseret. Utrolige scener. 

Slut

Lewis Hamilton sidder helt stille i bilen. Helt stille. Skuffelsen er enorm. 

Slut

Max Verstappen hopper ud af bilen og jubler foran de mange hollandske tilskuere, der er tilstede. Red Bull-køreren er grædefærdig. 

Kommentar

Thor Rosenlund:

HVOR ER DET SINDSYGT! MEGA FED SÆSONFINALE

Slut

Red Bull-lejren er gået fuldstændig amok. Christian Horner er i tårer. 

Slut

Max Verstappen har vundet VM-guld for første gang i karrieren. For fem minutter siden så det unægteligt ud til, at Hamilton skulle vinde sit ottende. Utroligt.