VM håndbold

Følg VM-dagen her

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Stil spørgsmål

Landsholdet har lavet analyse

Der er flere, der nævner, at 5-1-forsvaret i går. Har du lavet en analyse af det, fra der hvor de går i 5-1?

- Vores statistiske afdeling har lavet en analyse, der hedder, at ud af de 12 angreb, spiller vi os faktisk frem til 6 rigtig gode chancer, 5 fornuftige chancer og 1 rigtig dårlig. Vi følte efter kampen, at det havde en kampafgørende indflydelse, men jeg tror lige så meget, det handler om, at de sidste fire-fem minutter støjer enormt meget i billedet. Vi valgt at lade Anne Mette Hansen, Louise Burgaard og Mie Højlund køre færdig med 12 minutter igen, og især de sidste 4-5 minutter var tanken tømt på et par stykker af dem.

Vil du have gjort det anderledes?

- Jeg står ikke og tænker, det nødvendigvis var blevet bedre af at gøre det anderledes. Men når man ender med at tabe med en, ville jeg gerne have gjort det anderledes bare for at teste det.

Danskere trænger til medalje

- Vi trænger virkelig til den medalje. Jeg vil gøre alt for den medalje. Det betyder bare rigtig, rigtig meget. Det vil være så uforløst at rejse hernede fra uden medaljen. Jeg tror på, vi står stærkere end Spanien, fordi vi har lært af situationen fra sidste år (nederlaget til Kroatien, red.). Vi har bearbejdet det i et helt år. Og jeg synes virkelig, vi har rykket os meget. Det ville være så nederen ikke at få den medalje, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

Danmark spiller bronzekamp mod Spanien søndag klokken 14.30.

Kan blive vildere end finalen

Søndag spiller Danmark om VM-bronze mod Spanien, inden Frankrig og Norge kæmper om guldet. Og det glæder den danske profil Line Haugsted sig til. 

- Jeg glæder mig så meget til, at vi skal spille i morgen. Jeg tror, det bliver en vild kamp. Jeg tror næsten, den bliver vildere end finalen, fordi vi spiller mod Spanien med hjemmebanetilskuere. Der kommer til at være fuld gang i hallen, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

Fransk målvogter bad sit hold lade bestemte danskere skyde

Cléopâtre Darleux kom på banen i anden halvleg for Frankrig, og med en redningsprocent på 40 spillede hun også en afgørende rolle for franskmændene. Efter fire danske scoringer de første fem minutter begyndte der at ske ting og sager.

- Jeg bad pigerne om at lade deres fløjspillere skyde, og så havde jeg succes. Jeg forsøgte at lade være med at bevæge mig indtil sidste øjeblik. I de sidste minutter vidste jeg, de ville gå med deres foretrukne (spillere, red.), og jeg gav bare alt. Der var en vis ro, fordi vi sagde til os selv, at vi kunne komme tilbage, siger hun til det franske håndboldforbunds hjemmeside.

Danmark var foran med 18-14, da der manglede 20 minutter. Kampen sluttede 22-23 til Frankrig.

I første halvleg scorede Danmark ét mål på ét forsøg fra fløjen. I anden halvleg blev det til nul mål på fem forsøg.

Spørgsmål

Jan:

Hvornår spilles kampene søndag, og på hvilke kanaler bliver de vist?

Svar:

Hej Jan

De spilles 14.30 og 17.30 og vises på DR.

Mvh. Bo, TV 2 SPORT

Odense-spiller overrasket: - Det er helt vildt

26-årige Maren Aardahl fra Odense Håndbold havde indtil for nylig ikke spillet én eneste landskamp for Norge. Men så blev hun højst overraskende udtaget til VM, hvor hun forventede at være med som en slags "elev". Nu skal hun spille VM-finale som en af de bærende kræfter i det norske forsvar.

- Det er helt vildt. Alt er sket så meget hurtigere, end jeg havde turdet drømme om. Jeg har været udenfor i alle årene. Jeg har ikke været aktuel og ikke engang i bruttotruppen til mesterskaber, siger Aardahl til VG.

Forsvarsændring knækkede Danmark, mener franskmændene

Mens to udvisninger i midten af anden halvleg ifølge danskerne var vendepunktet i kampen mod Frankrig, peger franskmændene i stedet på et taktisk kneb i anden halvleg som det afgørende.

Olivier Krumbholz skiftede formation i forsvaret efter 37 minutter og stillingen 13-16 til Danmark. Han lagde Estelle Nze Minko frem i et såkaldt 5-1-forsvar.

Olivier Krumbholz: - 5-1-forsvaret virkede perfekt. Vi brugte det på det rette tidspunkt. Vi var fantastiske i forsvaret, især Estelle, som konstant gjorde dem usikre.

Coralie Lassource: - Vi mistede mange bolde, men 5-1-forsvaret hjalp os, og det er det, der sikrede os sejren. Det kom i rette tid. Tak til 5-1, og tak til Estelle.

Grace Zaadi: - Vi stolede på en solid defensiv i 5-1, som forstyrrede dem rigtig meget.

Kilde: handnews.fr

Spillerne møder pressen

Klokken 14.45 er nogle spillere til rådighed for pressen, hvor de selvfølgelig giver en status på skuffelsen, men også ser frem mod bronzekampen. 

Allerede i går slog de fast, at de ville give alt i hele verden for at komme hjem med metal.

Velkommen til!

Øv, hva'?

Danmark tabte semifinalen med ét mål til de olympiske mestre, selvom danskerne førte det meste af kampen. Så tæt på – og alligevel så langt fra.

Men, men... søndag har Danmark chancen for at vinde den første medalje i otte år, når de møder Spanien i bronzekampen.