Sport

- Alle har en pligt til at buhe af Djokovic

Beslutningen om at lade Novak Djokovic spille Australian Open har givet bagslag i Australien.

Det er efterhånden svært at nævne en duo, der går mere hånd i hånd end corona-kontroverser og Novak Djokovic.

Den 34-årige serber, der i de seneste års kaos af smitte, nedlukninger og vaccinationer er gået sine egne veje, kunne gladeligt meddele sine mange fans, at han stiller op til Australian Open.

- Jeg har tilbragt kvalitetstid sammen med mine elskede i julepausen, og i dag er jeg på vej down under med en medicinsk undtagelse. Kom an 2022, skriver Djokovic på sin Instragram-profil.

Men så stopper festen også for Djokovic.

Nyheden om, at en uvaccineret tennisspiller er blevet undtaget reglerne for at kunne rejse ind i Australien, er nemlig ikke landet godt 'Down Under'.

Australien, der i de seneste corona-år har kørt med benhårde nedlukninger og restriktioner, deler ikke sådan lige undtagelser ud, og det har fået en masse australiere til tasterne.

Kan se frem til at blive buhet

Under Australian Open vil Novak Djokovic have mulighed for at passere både Rafael Nadal og Roger Federer i vundne Grand Slams, men skal man tro Samantha Lewis, journalist hos ABC Sport, så bliver det under en anelse mere fjendtlige forhold, end serberen er vant til at møde.

- Alle, der skal se Australian Open, har en patriotisk pligt til at buhe af Novak Djokovic under hele hans ophold.

- Det er en obskur beslutning, og organisationen burde skamme sig.

- Efter alt, hvad australiere har ofret og lidt under i to år, så er det pludselig fint, at en rig, hvid og uvaccineret tennisspiller kan valse ind og underminere den sociale kontrakt, som vi har lavet, siger hun ifølge News.com.au.

Vaccinen er samtidig et krav fra arrangørernes side for at deltage i Australian Open, medmindre man får tildelt en medicinsk undtagelse af et uafhængigt panel af eksperter.

Er ikke essentiel

For at kunne blive undtaget reglen om at være fuld vaccineret, skal regeringens Australian Technical Advisory Group of Immunisation konsulteres.

Her kan undtagelsen kun hentes, hvis man lider af en akut medicinsk situation, eventuelt hvis ens ophold er 'i nationens interesse' eller har 'nødvendige færdigheder'.

Netop de kriterier vil langt de færreste være i stand til at kvalificere sig til, og det undrer i høj grad også tv- og radiovært Andy Maher.

- Det australske folk er blevet nægtet i to år, men den her mand - som har taget sig enorme friheder under coronapandemien - får sin undtagelse.

- Novak Djokovic er en af de største, men han er ikke essentiel.

Djokovic er forsvarende mester og har vundet Australian Open ni gange i karrieren.

Således har serberen vundet de seneste tre udgaver af Australian Open.