Norsk mester opgiver at komme til OL

Skihopperen Johann André Forfang, der både har vundet OL-guld og -sølv, bliver ved med at teste positiv for coronavirus.

En kamp mod uret, der har stået på i mere end to uger, er tabt.

Johann André Forfang, der kort før sin udtagelse til det norske OL-landshold i skihop blev norsk mester, kommer ikke til Beijing.

- Desværre har jeg ikke værdierne, som kræves for at kunne sætte mig om bord på flyet. Så det var det for mig i år, siger han ifølge VG.

- Jeg har haft bedre dage, må jeg sige. Lige nu og her går det fint, men jeg gætter på, at der kommer et tryk en af de kommende dage.

21. januar blev Forfang testet positiv for coronavirus - ligesom flere af hans norske skihopkollegaer.

Forfang har testet sig igen og igen i håb om at kunne aflevere de fire negative tests fem dage før afrejse, der er kravet for at komme til OL.

Ifølge VG havde hans sidste test en CT-værdi på under 35. Den skulle være over.

Ved OL i 2018 vandt Johann André Forfang guld med Norge i holdkonkurrencen på lang bakke, mens det blev til sølv i den individuelle konkurrence på normal bakke.

Herrernes individuelle konkurrence på stor bakke ligger den 12. februar, mens herrernes holdkonkurrence afvikles to dage senere.

Midt i den dårlige nyhed havde Forfang dog noget glædeligt at berette - om landsholdskollegaen Daniel-André Tande, der også har været smittet.

- Vi får Tande ned nu, så vi har i hvert fald et slagstærkt hold til holdkonkurrencen, siger han ifølge Nettavisen.

Mandag er der finale for mixed hold på normal bakke. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 12.40.