OL mens du sov: Målebåndsdrama sender OL-favoritter ud

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Kina, hvor OL finder sted. Hver dag får du her overblikket over, hvad der er sket i nat.

Natten til mandag dansk tid har OL kørt på fuldt blus, og det har ikke været uden skæve og dramatiske øjeblikke.

Samtidig er der i løbet af dagen en række spændende ting i vente. Blandt andet skal flere danskere i aktion.

Få det store overblik nedenfor.

Millimeter-afgørelse sender guldfavoritter ud

Det canadiske mixedhold i curling havde natten til mandag kniven for struben, da de var tvunget til at vinde over ubesejrede Italien.

Opgøret endte som en ren gyser, der blev afgjort i en ekstra og sidste ende. Her blev dramatikken taget til nye højder, for det var til sidst så tæt, at et målebånd skulle afgøre Canadas skæbne.

Desværre for de forsvarende olympiske mestre var Italiens sidste sten millimeter tættere på midten, og dermed er guldfavoritterne fra Canada nu ude af konkurrencen efter et nederlag på 7-8. Italien derimod er videre til semifinalen, der spilles klokken 13 dansk tid.

Det blev så tæt mellem Canada og Italien, at et målebånd skulle bruges, før Italien til sidst kunne hyldes som vinder i opgøret mod Canada. Video: TV 2 Sport

Ny OL-disciplin får debut

For første gang nogensinde ved et Vinter-OL er disciplinen Big Air på freestyle ski-programmet, og natten til mandag fik det sin ventede debut.

26 udøvere har nemlig været i aktion i kvindernes kvalifikationen, og 12 udøvere er nu videre til finalen. Canadieren Megan Oldham endte med den bedste score, da hun fik 171,25 i sit bedste forsøg.

Det unge kinesiske fænomen og hjemmebanefavoritten Eileen Gu er også videre til finalen, efter hun blev nummer fem i kvalifikationen. Finalen afvikles tirsdag.

Dramatik i storslalom

Den forsvarende olympiske mester Mikaela Shiffrin var forud for kvindernes storslalomfinale udråbt som den store favorit, men det gik hurtigt helt galt for amerikaneren.

For i det første af de to gennemløb havde hun blot været i gang i få sekunder, da hun mistede kontrollen og måtte en tur i sneen. Da pointene fra begge gennemløb bliver lagt sammen til en samlet score, udspillede hun sine guldchancer, før det nåede at blive sjovt. En stor overraskelse.

Efter første gennemløb fører Svenske Sara Hector. Det andet og afgørende gennemløb afvikles senere mandag.

Allerede i første gennemløb gled den forsvarende olympiske mester Mikaela Shiffrin i kvindernes storslalom-konkurrence, og hun missede dermed muligheden for at genvinde OL-guld. Video: TV 2 Sport

Danskere i aktion i dag

  • Ishockey, kvinder: Danmark - Tjekkiet (gruppekamp) klokken 09.35. Sendes på DR.

De danske ishockeykvinder har ryggen mod muren forud for gruppekampen mod Tjekkiet.

En sejr er kravet, hvis drømmen om videre avancement fortsat skal leve, men selv med en sejr kan det blive svært.

Læs om de forskellige scenarier for det danske hold her.

  • Skiskydning, kvinder: Ukaleq Slettemark (15 kilometer individuel) klokken 09.55. Sendes på TV 2.

Den blot 20-årige skiskytte Ukaleq Slettemark bliver ikke spået store medaljechancer, men temperaturer ned til -15 grader kan vende det hele på hovedet.

- Der kommer til at være stor forskel på, hvem der kan tackle det, og hvem der ikke kan, siger Ukaleq Slettemark forud for løbet. Læs mere om hendes forventninger her.

Se danskernes program ved vinter-OL her.

Det skal du især holde øje med i dag

Intet mindre end 13 forskellige discipliner bliver afviklet mandag, hvor der undervejs bliver uddelt hele ni guldmedaljer. Herunder følger et overblik over udvalgte punkter på søndagens program.

  • Kl. 12.25: Short Track, 500 meter kvinder og 1000 meter mænd - TV 2

Speedskating er blandt de sportsgrene ved vinter-OL, der oftest leverer store dramaer og mindeværdige øjeblikke.

Mandag passer det perfekt med, at man i frokostpausen kan lade sig underholde, når guldmedaljerne i kvindernes 500 meter - og herrernes 1000 meter Short Track skal fordeles.

  • Kl. 12.40: Skihop, mixedhold - TV 2

Finalen for mixedhold i skihop på normal bakke skal afgøres, og her er Slovenien de helt store favoritter.

Det blev understreget lørdag, hvor den ene halvdel af det slovenske makkerpar, Ursa Bogataj, sikrede sig OL-guld i kvindernes individuelle finale på normal bakke.

  • Kl. 13.00: Curlingsemifinaler, mixeddouble - TV 2 PLAY

Efter en lang række af indledende kampe er de fire bedste nationer i mixeddouble fundet, og de skal mandag over middag i duel om at spille sig i OL-finalen.

Italien møder Sverige, mens Norge møder Storbritannien.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.