Vinter-OL

OL-dansker oplevede buh-råb: - Der er nogle, der er godt sure

Danske Viktor Hald Thorup er ikke så imponeret over de kendelser, der har fået masser af kritik.

Til OL er de bedste atleter i verden samlet. Men indtil nu har dommerniveauet ikke være derefter - i hvert fald ikke i Short Track speedskating.

Her har dommerne måtte høre på meget kritik - blandt andet fra den sydkoreanske lejr. I mixed-stafetten var Kina i første omgang røget ud i semifinalen, men dommerne diskvalificerede efterfølgende både Rusland og USA, mens Sydkorea også blev elimineret.

Derfor gik Kina i finalen og vandt efterfølgende guld. Det fik sydkoreanske Kwak Yoon-gy op i det røde felt.

- Jeg havde det dårligt på mine yngre holdkammeraters vegne, at de skulle opleve det, lød det ifølge Reuters.

På sidelinjen har danske Viktor Thorup også fulgt med i kritikken.

- I de forskellige lejre er der nogle, der er godt sure. Jeg er imponeret over, hvor afslappet løberne selv tager det. Det er sgu flot, at de formår at fokusere på det sportslige. Det kræver sit. Det er jo sket, så det er ikke i deres hænder, siger Thorup, der selv konkurrerer på 5000 meter-distancen.

"Der blev buhet fuldt igennem"

Mandag gik dommerkendelserne ud over Ungarn, da Shaolin Sandor Liu egentlig var kommet først over stregen, men guldet alligevel gik til kinesiske Ziwei Ren efter en ungarsk straf.

Her sad Viktor Thorup selv i hallen og oplevede stemningen fra tribunen som ganske fjendtlig.

- Da det skete, sad jeg på en tribune, som er for atleterne. Der blev buhet fuldt igennem. Det er trods alt nogen, der kender til reglementet. Der var en enkelt kendelse, som var lidt speciel.

- Også i semifinalen var der en koreaner, som skulle have været i finalen. Det er et surt tidspunkt at lave en fejl fra dommeren, lyder vurderingen.

Det skal dog siges, at Elena Rigers, der er TV 2 SPORTs ekspert på området under vinter-OL, efterfølgende vurderede, at dommeren havde fat i den lange ende.

Viktor Thorup skal selv i aktion igen den 19. februar, når der er fællesstart.