Vinter-OL

OL mens du sov: Skippers kommentar fik hele holdet til at grine

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Kina, hvor OL finder sted.

Her er et overblik over de største historier fra OL-natten. Nederst i artiklen kan du se, hvad du skal holde øje med i torsdagens program, hvor der blandt andet er et dansk hold i aktion.

  • Curling: Dansk profil fik holdkammerater og ekspert til at grine
  • Snowboard: Superstjerner fejrede historisk bedrift med stort kram
  • Curling: Dansk sejr efter gyser-afslutning
  • Snowboard: Shaun White var "virkelig presset"

Dansk profil fik holdkammerater og ekspert til at grine

Den rutinerede danske curlingspiller Madeleine Dupont fik både sit hold og TV 2 SPORTs kommentatorer til at grine, da hun efter en særdeles velspillet sten glædede sig over lydniveauet i hallen.

- Det var godt, der var stille i hallen der, så man lige kunne høre mig, lød det fra en grinende Dupont undervejs i kampen.

Madeleine Dupont fik både sit hold til at grine, da hun efter en velspillet sten glædede sig over lydniveauet i hallen. Video: TV 2 Sport

Mens stenen gled hen over isen, råbte Madeleine Dupont for fuld kraft - i den helt stille hal – for at guide holdkammeraterne. Kommentaren bagefter var en henvisning til, at det var rart, at der for en gangs skyld var helt stille, når hun skulle skyde, så alle kunne høre hende.

Superstjerner fejrede historisk bedrift med stort kram

Den amerikanske snowboarder Chloe Kim var udråbt som den helt store favorit i halfpipe-finalen, og det levede hun i den grad op til.

Kim sikrede sejren med et fremragende første gennemløb, hvor hun scorede imponerende 94 point. Efter tre gennemløb var guldet officielt, og hun skrev dermed historie som den første kvindelige snowboarder til at vinde OL-guld to år i træk. 21-årige Kim vandt også disciplinen i 2018.

Efter andet gennemløb, hvor den historiske bedrift næsten var sikret, løb Kim hen til det kinesiske freestyle-ski-fænomen Eileen Gu, der tidligere på ugen vandt guld i big air. De to stjerner fejrede de store præstationer med et stort kram.

Dansk sejr efter gyser-afslutning

Sidst på natten var der dramatik for alle pengene, da de danske curlingkvinder spillede første kamp ved vinter-OL mod Kina.

Inden sidste ende var stillingen 6-6, og med én dansk sten tilbage skulle der leveres, hvis ikke Kina skulle løbe med sejren.

Heldigvis fandt Madeleine Dupont sit bedste spil frem, og Danmark vandt 7-6 efter en dramatisk afgørelse.

Der skulle leveres en fornem sten, hvis Danmark skulle vinde, og det blev der gjort. Danmark slog Kina 7-6. Video: TV 2 Sport

Shaun White: - Jeg kunne virkelig mærke presset

Snowboard-legenden Shaun White siger farvel til sporten efter vinter-OL.

Onsdag skulle han i aktion i kvalifikationen på halfpipe, og efter et styrt i første gennemløb, var han tvunget til at levere i andet for at køre sig i finalen – og det lykkedes.

Natten til torsdag fortalte Shaun White om de følelser, han blev mødt af i kvalifikationen, der kunne have været hans sidste løb.

- Wow. Jeg er så glad for at være i finalen. Da det var mit sidste olympiske kvalifikationsevent i min karriere, kunne jeg virkelig mærke presset. Jeg er helt oppe at køre over, at jeg leverede i det sidste gennemløb. Ses i finalen!, skriver han på Twitter.

Danskere i aktion i dag

Curling, kvinder: Danmark - USA klokken 13.00. Sendes på TV 2.

Det skal du især holde øje med i dag

De danske curlingkvinder bliver naturligvis torsdagens helt store højdepunkt set med danske briller, men det er langt fra den eneste spændende disciplin.

  • Kl. 06.55: Snowboard-cross, finale - TV 2 SPORT

Er du til tætte afgørelser og masser af drama fra morgenstunden, er herrernes finale i snowboard-cross med garanti sagen.

Selvom der naturligvis gemmer sig et par favoritter i feltet, gemmer der sig altid en overraskelse i den hæsblæsende disciplin.

  • Kl. 07.55: Langrend, 10 km klassisk (kvinder) - DR

Vi skal se nogle af de helt store favoritter i aktion, når kvindernes 10 kilometer langrend løber af stablen. Norske Therese Johaug er den store guldfavorit, men hvem ved, om de andre stjerner kan levere overraskelsen?

  • Kl. 13.00: Danmark - USA (Curling, kvinder) - TV 2

Blot 11 timer efter sejren over Kina skal Danmarks curlingkvinder i aktion igen. Denne gang gælder det USA, der på papiret er en noget hårdere modstander end de kinesiske værter. Men det betyder langt fra, at Danmark er uden chancer.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.