Vinter-OL

Bryder grædende sammen – mister OL-guld i sidste sving

Japan missede en guldmedalje, da et styrt i det allersidste sving ødelagde det hele. Efterfølgende brød de grædende sammen.

- Åh nej, åh nej, åh nej - hvor er det synd.

Sådan lød det i TV 2 SPORTs kommentatorboks tæt på afgørelsen af finalen i kvindernes holdforfølgelsesløb i speedskating.

Her så Japan nemlig ud til at løbet af med guldet og manglede kunne at holde farten igennem det sidste sving. Takagi Nana mistede dog balancen, styrtede og gled ud i banden. Dermed kunne Canada køre først over målstregen og juble over OL-guldet.

Takagi Nana lå bagerst af de tre japanske speedskatere, og da det er den sidste atlets tid, der tæller, led japanerne en hård skæbne.

- Jeg tror, at hun får sat skøjten med en lidt forkert vinkel, og når man kører på det yderste og presser sig maksimalt, skal der ikke så meget til, før man mister balancen. Og så er det svært at redde, sagde TV 2 SPORTs speedskatingekspert Elena Rigas under kommenteringen.

- Det er spidsen af hendes klinge, der fanger isen, og så mister hun balancen. Ej, det er ærgerligt.

Grædende japanere

Imens canadierne jublede over det uventede OL-guld, satte Nana Takagi sig i indercirklen og brød grædende sammen. Senere kom Miho Takagi, der er hendes søster og en del af holdet, over til hende og lagde en arm om Nana Takagis skuldre.

- De kommer hjem med at sølvmedalje trods alt. Men lige nu kan de nok ikke bruge den til så meget, sagde Elena Rigas.

Japanerne, der er forsvarende verdens- og olympiske mestre, fik en god start på finalen og var allerede foran efter første omgang. Med en halv omgang tilbage var de foran med 0,32 sekund, hvilket burde have været nok til at holde hjem og sikre guldet.

Canada tog altså guldmedaljen, Japan fik sølvet, mens Holland tog en suveræn bronzemedalje foran atleterne fra den russiske olympiske komité.