Vinter-OL

OL mens du sov: En katastrofal sten og et tydeligt signal

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Kina, hvor OL finder sted.

Her findes overblikket over de største historier fra OL-natten.

Nederst i artiklen kan du se, hvad du skal holde øje med i torsdagens program, hvor curlingkvinderne blandt andet spiller deres sidste kamp ved OL.

  • Curling: Én sten blev afgørende i dansk nederlag
  • Ski: Eileen Gu sendte tydeligt signal
  • Ski: Genrejsning til omtalt amerikaner

Én sten blev katastrofal for Danmark

De danske curlingherrer lagde imponerende fra land mod USA i deres sidste kamp ved OL.

Men én sten fik afgørende betydning for kampens udfald, og det var desværre en stor dansk misser.

I fjerde ende ved stillingen 2-2 havde Danmark sidste sten og dermed også en oplagt mulighed for at bringe sig i front af opgøret.

Men den danske skipper, Mikkel Krause, kiksede den afgørende danske sten, der blev alt for langt, og det kom de danske curlingherrer sig aldrig over. Derfor endte det også med en sejr til USA på 5-7.

Fjerde ende blev bestemt ikke Danmarks ende, for den sidste danske sten kiksede fuldstændig, og så stjal USA tre afgørende point. Video: TV 2 SPORT

Eileen Gu sendte tydeligt signal i slopestyle-kvalen

Efter første run i kvindernes slopestyle-kvalifikation imponerede guldfavoritten Eileen Gu med en score på 93,75 point.

Det var mere end rigeligt til at kvalificere sig til fredagens finale, men det var ikke nok for den omtalte kineser, der allerede har vunde to medaljer ved OL.

Helt overskudsagtigt gennemførte hun nemlig alligevel andet run, og her havde hun lidt ekstra gemt i ærmet.

For Eileen Gu overgik sig selv og scorede imponerende 95,50, og dermed sendte hun også sine konkurrenter et skræmmende signal forud for finalen.

Eileen Gu satte en tyk streg under, at hun er den store favorit i kvindernes slopestyle. Kineseren satte først et imponerende første run, og det blev kort efter overgået af et endnu vildere andet run. Video: TV 2 SPORT

Oprejsning for Mikaela Shiffrin

Indtil videre har hun måske været den atlet under OL, der har skuffet mest. I hvert fald, hvis man tænker på de forventninger, der var til hende forud for legene.

Amerikanske Mikaela Shiffrin er nemlig udgået af flere konkurrencer, hvor hun var udråbt som favorit, ligesom hun også underpræsterede i styrtløbet og super-G. Men natten til torsdag fik hun sin genrejsning.

I første halvdel af alpint kombineret-konkurrencen var hun nemlig med helt fremme. Amerikaneren blev nummer fem i styrtløbet og har nu lagt sig en gunstig position forud slalom-delen, der afslutter konkurrencen.

Mikaela Shiffrin anses som den bedste af deltagerne til slalom, og derfor er hun nu også favorit til OL-guldet. Spændende om hun kan stå for presset.

Mikaela Shiffrin har slet ikke leveret som håbet under OL, men i kvindernes kvalifikation i styrtløbet i den kombinerede alpine konkurrence viste hun klassen. Video: TV 2 SPORT

Danskere i aktion i dag

  • Curling, kvinder: Danmark - Canada, klokken 07.00 på DR1 og ol.tv2.dk.

Det skal du især holde øje med i dag

Der er flere spændende discipliner i vente torsdag, hvor de danske curlingkvinder - ligesom herrerne gjorde natten til torsdag - spiller deres sidste kamp ved OL.

  • Kl. 07.00: Danmark - Canada, (curling, kvinder) - DR1 og ol.tv2.dk.

De danske curlingkvinder slutter OL af med et opgør mod Canada, der fortsat kæmper for en plads i semifinalen. På papiret er Canada store favoritter, men mange af de danske kampe er blevet afgjort på marginalerne.

Derfor er det bestemt heller ikke utænkeligt, at curlingkvinderne kan byde Canada op til dans. Det kunne i hvertfald være fedt for Madeleine Dupont og kompagni at slutte af med en god oplevelse.

  • Kl. 09:25: Speedskating, 1000 meter finale (kvinder) - DR

Er man til tætte afgørelser, masser af fart og uforudsigelige finaler, bør man sidde klar ved skærmen torsdag formiddag. Her venter nemlig kvindernes finale i hurtigløb på skøjter i distancen 1000 meter.

Der er lagt op til en direkte duel mellem japanske Miho Takagi og hollandske Jutta Leerdam, men flere andre byder sig også til i kampen om medaljer. Måske er der en overraskelse i vente?

  • Kl. 11.00: Kunstskøjteløb, friløb finale (kvinder) - DR

Den omtalte og dopingbeskyldte Kamila Valieva jagter olympisk guld, når hun deltager i kvindernes finale i det frie program. Der er ingen tvivl om, at russeren har evnerne til at vinde, men spørgsmålet er, hvor hun står mentalt efter den seneste tids shitstorm.

Se her, hvad vinter-OL-programmet ellers byder på i løbet af torsdagen.